Friday, January 14, 2011

Tips nak rampas tunang(?)

Alkisah

Kalo korang tertanya-tanya apsal aku terdiam berapa hari takde blogwalking, takde update...korang pegi jek la kat sini...don weri..entri kali ni tak penuh dengan makian pun kat situ...hehe...ok..berbalik pada tajuk...aku tengah check keywords kat nuff dengan blogger stat tadi...dan macam biasala kalo tak jumpa keysearch mengarut, memang tak sah...just aku terjumpa keysearch tu tadi kat situ...menarik...aku tak pernah buat lagi tips tu tapi dah ada orang carik...jadik, meh sini aku bagitau bagi korang yang search tu ek...sian korang search tapi tak jumpa...

ni merupakan benda-benda yang korang kena pastikan sebelum korang tergedik-gedik nak rampas tunang orang...kalo tak, lupakan jek la..banyak jek lagi jantan yang single( macam aku), comel dan bergaya( macam aku) dan berdaddy kasi...ecewah...aku tang daddy kasi tu takde sebab aku tak jadik bapak lagi...endut pun takde...apakan lagi anak nak ada taraf daddy...jadik, pastikan korang ada ciri-ciri dibawah ni sebelum terfikir nak rampas tunang orang...

  1. korang ada paras rupa yang mengalahkan hero-heroin drama....kalo muka setakat boleh kalahkan watak orang kampung yang lalu kat belakang bawak basikal tu, baik korang lupakan jekla...
  2. korang ada duit yang setaraf sama banyak dengan Mark Zuckenberg...kalo duit korang tu tahap banyak macam Perdana Menteri Malaysia jek tak cukup...sebab Perdana Menteri Malaysia ni banyak....laalalala..takleh cakap...ISA nanti..
  3. bagi yang jantan, pastikan korang ada six pack...kalo pompuan lak ada body yang mantop...kalo takde six pack pun, tapi korang ada yang no.2 tu, pastikan yang korang ada "bekas simpanan makanan" yang jelas...sebab tu menunjukkan yang korang boleh tanggung diorang lebih dari tunang diorang tu..
  4. selain dari fizikal, patikan korang ada persediaan mental yang cukup tinggi..sebab ikut law kehidupan zaman sekarang, kalo arini korang rembat tunang orang, besok orang rembat lak tunang ko masuk golll....korang nak??
  5. ni ayat bapak aku..pastikan korang ada tanah berkepuk-kepuk, pastikan korang ada rumah bangga loh~ 3, 4 bijik, pastikan korang ada kereta sukan penuh satu bangsal..barula korang nampak anggun lagi bergaya jek kalo ngorat..
  6. ni pun kena pastikan gak...korang pastikan yang orang korang target tu pernah bagi respon kat korang...kalo setakat korang nak ngorat Ana Raffali(eh??dia ada tunang ke??) tak pun cik Yana MIB, lupakan jela...nak-nak Yana MIB...dia memang pandang straight kat Tuan Ujang jek...tak pandang punya korang..hehe...
  7. pastikan korang memang mempunyai bau badan yang berbau lavender secara semulajadik...kalo baru badan original korang setaraf mamak roti, takyahla...lupakan jekla...
  8. ni pun penting...pastikan korang ada tahap ilmu agama sama darjat dengan Mufti negeri-negeri...kalo ada, barula bukan setakat orang yang ko target...mak bapak diorang pun suka kat korang...
  9. pastikan korang bersedia kalo sang pompuan tu mintak hantaran ala-ala Puteri Gunung Ledang..kalo ko rasa tak mampu nak buat semua tu, takyahla...lupakan jekla...
cukup la sembilan jek syarat..kalo korang takde kesemua benda ni, jangan mimpi nak rampas tunang orang..biorla dia dengan tunang dia...ko carik la orang lain..tak baik ngaco rumahtangga orang tau...

p/s: puas hati tak jumpa key tu??pasni, takdela korang terasa hampa sebab search keyword tapi tak jumpa apa yang dicarik....betul tak??

39 comments:

VIVIAN said...

hahahha..adoii...statement no.8 tu... tp betol jugak la smua tu..cermin diri dulu la kan..jgn tak sedo diri pulak

Along Tapa said...

VIVIAN

haha...ko dapat mengerti yang tersurat...tahniah2...

faizura rahman said...

oii jahatnye sape yg search entry ni! haha..aku pun xde endut sbb da kne rembat ngn minah ulu mana tah..sape la yg bg tips nak rampas bf kt die tu kan..ko ke? haha

Yann Mazian said...

cisss. tips yg sangat tidak elok. haha.
jangan diajar tips cenggini. takut weii. hahaha. :D
tapi tips nih, mmg confirm siot takde yang mampu mengamalkannya. hehe. :D
along, pembetulan. kan ada 9 tips kat atas tuh. ko letak 8 jek kat bwh tuh naper?? hihi. :D

h A n Y S said...

No.2 tu macam aku tauuu je maksudnya..tang PM banyak..hahaha~

iwan_dextrous said...

ak ad semua tu..x heran..bese nye ak yg x nk kt dorg..not my taste..haahahaha

Along Tapa said...

faizura rahman

ada ke patut aku lak..aku kalo dia tanya, baik aku suruh dia ngorat aku jek..haha


Yann Mazian

mekasih ko tegur...aku mamai baru makan ubat kot...
memang tujuan entri ni nak bagitau yang last tu jek..taktaula faham ke tak...hihi..

Along Tapa said...

hanYs

haha...diam...diam..kang kena ISA...hehe...


iwan dextrous

haha...ye..ye...ko ada semua...tapi kekurangan ko sebab dibayangi oleh mawi...hahaha...

Dark Half said...

kena pandai main keyword. nampaknya kau memenuhi permintaan pelanggan lah ni? sape la yg pathetic sgt nak tips ni..hehe

aku masuk blog ujang tadi, xleh blah tajuk entry dia...kahkahkah
UV teros mencanak naik.nmpak sgt ramai pervert kat mesia

Along Tapa said...

Dark Half

haha..aku tak anggap diorang pathetic..aku anggap diorang kreatip..sebab ecara tak langsung bagi aku idea nak update apa...

nasib ujang kena search tu..cuba ko bayangkan aku yang kena..haha

De Mois said...

Kesimpulannya memang taknak orang rampas tunang orang pun..kan3. Sebab tak habis tengok 9 syarat pun awal2 lagi dah out. Kah3..
Terbaru di SuaraSendiri
Utama : Once broken..considered sold
Segmen Santai : Hilangkan rasa bosan ketika di bilik termenung

lionteen said...

wah...
jgn rmpas tunang i sudah..wakaka.
*dah tunang ke aku?*

aleen aiden said...

ilmu agama same level dgn mufti negeri?wuuuuuu

Wawa Zolkepli said...

ahahaha.
tips paling hebat zaman ini.
=))

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

oh tajuk entry.. agak kijam di situ huhu.. btw, kalau x de ciri2 yg dlm tips2 tu pun, akn jadi gak rampas merampas ni kalau yg dah bgelar tunang org tu pun merenyam. tepuk sblh tgn x bbunyi rite?

Along Tapa said...

De Mois

haha...faham pun ko...ko memang sorang yg peka..ahaks

lionteen

haha..no komen...a'ah ek...komana hade tunang lagi...kihkihkih

Along Tapa said...

aleen aiden

hehe..penting tu..cemana nak didik anak bini tu nanti... :p

Wawa Zolkepli

ko yg search ke??haha..

Along Tapa said...

Hanim Qatrunnada

hihi...betul jugak ek...tapi yg nak ngorat tunang orang tu tetap kena consider benda ni..ahaks.

echah mashuri said...

perghh..ko kn ade.buat ape susah2 rmps tnang org..huhuh..ko jek.single,pndai main gitar,ade blog.macho.hensem.bek lah kite ushalalong.lalala

Along Tapa said...

echah mashuri

haha..ko cakap macam ko pernah jumpa aku jek...

nas said...

aku xberani sangat la nak rampas tunangan orang....sian kot...hehhehee
harap2 perut aku ader six pack...xjelas sangat nih...
tapi mereka yang ader six pax...jgn la biar je..last2 nanti buncit...pompuan xnak lak :P

latest entri:

Contoh hipokrit dalam masyarakat; hipokrit ini teruk?!?

Along Tapa said...

nas

hihi...tak kisah...masa tu mesti ayat diorang, apa barang pakai pack2..i pakai guni jek terus tau...hihi..

d_tieah said...

Hahaha..
Tajuk entry ko pun kuang ajo je kan..
Cb ko try tips tu utk diri ekau..
Aku nk tgk ko dpt ke tak?
Haha..
Jgn nnti aku plak kena lwt ko kat spital ek..

Along Tapa said...

d tieah

haha...rilex la tieah..aku bagi tips ni sebab aku taknak buat la..kalo aku bleh buat , dah lama dah aku buat...bakpe nak share..hihi

echah mashuri said...

along~walau aku tak pernah jumpa.tapi hati ini kuat mengatakan begituuuu..;p

Yann Mazian said...

yann paham maksud entri tok. haha. semuga orang yang mencarik tips tersebut tidak akan kecewa bila sampai kat blog along nih. haha.
apa2 pun, kalo tunangan orang tuh tak merelakan diri untuk dirampas, takkan jadik jugak tips yg along bagi nih. hakhakhak. :D

Along Tapa said...

echah mashuri

haha...tetiba aku terasa seram sejuk..hihi..


Yann Mazian

yup..tau pun ko...ko memang sorang tunang yang memahami tunangnya... :p

~syuQ said...

rampas merampas ni best..kalo kite tu yg perampas..tp kalo kite punye yg d rampas..alahai..


p/s: ape tgu lg long..echah msuk line tu..jgn jual mhl wakakaka

iwan_dextrous said...

den tag ekaw..^_^

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

syuQ

haha..macam berpengalaman jek syuQ~
p/s:hah??jual mahal??haha...apa tu?


iwan dextrous

ko tak rasa tu buang masa ke??hihi..

ANATI SOKI said...

terbailah ko along!! tips cmni!! wakakakak

niesz said...

hehehe..senang cite, kena la lg better dr org yg rmpas tunang korg tu..ehe..tul x..

Along Tapa said...

ANATI SOKI

haha...gumbira ko ek...

niesz

yup...nak lagi senang cerita, jangan rampas tunang orang...tak baik...

Ujang9897 said...

hahahaa..sengal..wei..wei.., suruh la org ngorat aku..hahaha...nasib baik yana tak bace

Along Tapa said...

Ujang

ahaha...kalo jap lg dia baca amcam??haha..

nabilah_2908 said...

hahaha..payah tul kn kerja rampas merampas ni... ;)



jom ke APA KATA HATI pulak,
DENDA

Along Tapa said...

nabilah

hehe..nape ek??ada simpan hasrat ke??

cik zulaikha said...

Yang aku bace dosa rampas tunang orang..

Tapi sku rasa kalau rampas pakwe @ makwe orang tak pe kot.

Along Tapa said...

cik zulaikha

haha..rampas tunang orang tu kita taktau apa hukumnya..takde dalam syarak pun..tapi, kalo rampas bini orang tu memang dosa la hukumnya...tu terang2...huhu