Monday, October 25, 2010

Lagu Demo - wajahmu dan hatimu

Alkisah

Entri pendek dan ringkas...kalo korang ingat entri lepas aku ada cerita pasal aku dengan Iwan Dextrous tengah cipta lagu..jadik ni la demo kitorang yang ala-ala sumbang mambang sebab tak edit langsung...haha...jadik korang dengor la lepas tu hayati la ek...ok untuk pengetahuan korang suara tu suara Iwan Dextrous...siap lupa-lupa lirik lagi...tapi apa-apa pun dia dah nyanyi dengan penuh perasaan tu...jadik, komen la korang...aku dah bersusah payah pujuk dia nak post lagu ni bagi korang dengor...bagi komposer-komposer, kalo korang nak cilok, idea kitorang yang tak best ni, aku saman nanti..lalala...



Along dan Iwan Dextrous - Wajahmu dah hatimu


ni lirik lagu tu...


sejakku bertemu dengan kamu
Ku rasakan Perasaan itu
Namun ku tak mampu memiliki
hatimu dan cintamu itu...


wajahmu dan hatimu itu
dan semua tentang dirimu
Yang selalu berada di dalam
hatiku dan juga khayalku..

c/o:

cinta ku harus dikorbankan
walaupun ku tidak berdaya
ku tahu kau bukannya
cintaku dan juga milikku


sejak ku bertemu dengan kamu
ku rasakan perasaan itu
di hatiku hanya ada kamu
untuk ku dampingimu selalu

ulang c/o
c/o 2:

Cinta ini haruslah setia
walaupun hanya sementara
ku tahu ku harus lupakan
dirimu untuk selamanya


wajahmu dan hatimu itu
terlalu indah buat diriku
biarkan semuanya berlalu
hilangkan dari ingatan ku...

p/s: berbahagialah kamu wahai mat-mat dan minah-minah jiwang...aku naik geli-geli dengan lirik lagu ni...sebab tu aku taknak nyanyi...haha~~~

35 comments:

masturah idrus said...

masturah idrus likes this. haha.

go back and practise.. btw, aku pun terikut nyanyi sekali..haha

along o along, aku takot sekarang je ko tak nak jiwang, nanti2 ko lah raje jiwang.. haaaaaaaaaaa

Yann Mazian said...

best2. p cam jiwang jak lirik. hehehe. :D

d_tieah said...

Cayalah long..
Nnt ko bg la kat artis lagu ni..
Atau ko sendiri je la nyanyi..
Sng nnt dpt income x pyh share..
Haha..
Lg 1, jgn lupa bertanding dlm juara lagu kat tv3..
Ngee..:)

y@n@ M!B said...

GLERRR GWANGGG KAOOO ALONGGG!! muwahahaha~

geli-geli kunun..padahal bila membe² xde kt rmh karok sorang² nyanyi lagu tu..lalalala~ =P

cite la asal usul lagu ni..pengalaman kau kah?? ngee~

nabilah_2908 said...

wah....best lah...best..suara tu kena improve sikit...lagi ngam.. :)

erm...

suka dgn lirik ni...boleh pinjam..?dont worry...kredit akan diberikan kepada kamu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKAN BAKAR

echah mashuri said...

geli aku dengan along main cinta2..ahahah..

lagu dia sedap..tapi knapa aku rase tenang je dngr petikan gitar..sape main gitar tuh?aku dah jatuhhh cintaa..hahaha..

*wajahmu dan hatimu itu
dan semua tentang dirimu
Yang selalu berada di dalam
hatiku dan juga khayalku..

:))

echah mashuri said...

*korang masuk r gengstarz..ekekek..aku undi nnti

echah mashuri said...

nanti buat la video...ekeke

echah mashuri said...

lepas tu upload youtube

echah mashuri said...

boleh aku download..hehe

echah mashuri said...

ol..ak stady dulu ye..salam

KERDILDESA said...

tetiba aku pun dok menjiwangkan diri kat sini . HAHAHA . best liriknya..

Along Tapa said...

mashi lala~~

hahaha...zaman jiwang dah abis r....bukan nanti jadik jiwang..:p

yann mazian

aok..nang jiwang lirik ya...maklumla Iwan nok molah lirik ya sambil ngorat gerek...haha

Along Tapa said...

d tieah

kalo ye pun bagila kitorang touch up lagu tu...takleh blah suara2 sumbang tu...huhu

yana mib

haha...lirik tu Iwan buat ek...masa dia ngayat awek kat fb...dah dia ayat2 pastu dia salin buat lirik...huhu

iwan_dextrous said...

oic..ske btul ngumpat psl ak...

artis2 skrg nyanyi lagu jiwang uw x nk lak korg bising..lgi ske ad r...

Along Tapa said...

nabilah

lirik tu kena tanya Iwan Dextrous la...aku sendirik nak letak pun kena mintak izin dengan Iwan gak...sebab lirik tu copyright kat dia..


echah mashuri

aku tau ko sayang aku lebih..takyah la komen bebanyak nowh...yang main gitar tu aku dengan Iwan la..kan ada 2 bunyik...takkan ko nak jatuh chenta kat kitorang dua2...haha

Along Tapa said...

KERDILDESA

huhu..boleh ek ko layan jiwang...WAN!!!ada orang kata lirik ko best...haha


iwan dextrous

touching lak ko...rilex la bai...

suzie rahman said...

weh kim salam kt iwan...ckp aku jtuh cnta ke beliau...lallala

Along Tapa said...

suzierahman

haha...salam dah disampaikan...dia kim salam sayang balik...(bengong mat jiwang ni...)

mira ellyna said...

cinta itu merana

ainz said...

Erk?lagu apo yg ko tak goli nak nyanyi?lagu itik? ayam?kobau?haiyak!ko ni long, jgn memilih lagu..sebagai artis yg tak dikenali,ko kene nyanyi sume genre..kalo x,mmg payahla ko nak naik..

Amy Syaquena said...

salam...

drop here baca entry, jemput ke sinar raudah ye

intan shafiqah said...

long, nk dOwnload ble?..hehe...lalalala =)

Along Tapa said...

mira ellyna

kan???sian ko...

ainz

lagu m daud kilau...haha...aku segan sebenornya nak nyanyi ni...suara emas...haha

Along Tapa said...

Amy Syaquena

oic...mekasih..nanti ada masa aku singgah la ek...

intan syafiqah

kalo dah aku share ka 4shared tu, ko reti2 la nak donlod sendirik...huhu

Anonymous said...

jtuh cnta dgn bunyi dia je la...huhuu

echah

Along Tapa said...

Echah Mashuri

huhu...menyamar jadik Meon lak ko ek...ingat jatuh cinta dengan yang main gitar tadi...baru nak bunga2..haha~~~

mira ellyna said...

penat pure2 bahagia. tak tertanggung jiwa menahan sakit.

Along Tapa said...

mira ellyna

adat org bkapel mmg cmtu...kalo tak sakit, takkan ada benda ko nak ingat..

intan shafiqah said...

wei, ak dah cari..tpi x jumpa..specific tajuk 'wajahmu dah hatimu' @ 'wajahmu dan hatimu'?...dua2 ak x jumpa ;p..

senang cite, kO bgi ak link dOWnload...bOleh?..hehe...

intan shafiqah said...

under mus jebat ka?...hehe...sengal...siang tadi ak cri x jumpa...malam ble plak jumpa...aigOOo...

Along Tapa said...

intan shafiqah

haha...ko pegi kat lagu tu, klik kat ikon titik bercabang pecah dua tu...kat situ ada link dia

Along Tapa said...

inta shafiqah lagi..

haha...gile r..nampak sangat aku makhluk malam...

intan shafiqah said...

hehe...bereh!

Along Tapa said...

intan shafiqah

haa...tggu versi updated ek...huhu