Thursday, October 28, 2010

Tips untuk awek...supaya saham tak jatuh...

Alkisah

Baru kejap tadi buat entri bernada ganas kat Hangit habis dah, kalo korang nak jenguk, pegila jenguk..kat sini memang penuh kecomelan dan kenakalan...tapi kat sana tu memang penuh keganasan dan panas...sebab tu hangit...ok cukup promote blog satu lagi...skang aku nak cerita pasal korang ni awek-awek manis, bergaya, sopan-santun dan macam-macam la...aku nak cerita pasal benda-benda yang korang kena supaya jantan-jantan tengok ko pun suka jek...jangankan kata jantan-jantan...mak bapak jantan-jantan tu pun boleh jadik suka kat ko kalo korang buat benda-benda ni...ehem...aku tau la...aku kan jantan...lagipun walaupun muka tak lawo, tapi sekurang-kurangnya sejuk ati memandang kan??ok..ni antara benda yang aku rasa penting...kalo ada korang nak tambah, tambah ek..

  1. pantang yang pertama..wahai cik kak-cik kak....janganla korang buat suara anak hamster kalo dengan kawan-kawan atau dengan balak korang...mungkin la balak korang macam suka...seksi katanya...tak pun macam manja katanya...tapi percaya le cik kak...sebenornya HODOH!!!sungguh...serius annoying...kalo korang tak faham istilah bunyik hamster tu, macam bunyik merengek orang kena raba...aku tau ramai yang tak buat....tapi tolongla jangan dipraktikkan kat depan orang ramai...tak pun kat depan bakal mertua korang...memang sakit jiwa dengor...timbul perasaan macam nak lempang-lempang muka bertubi-tubi....kalo jantan-jantan dengor, kompem diorang pikir.."huh...bunyik tu...rejek nak buat makwe...nampak sangat minah tu dah gatal bijik birah...geli aku siooott.."...percayala...tula apa yang jantan-jantan tu pikir...
  2. pantang yang kedua...jangan la cuba nak berlagak seksi...pakai tahap dahsyat...bajet artis korea la....tapi pada mata jantan-jantan macam aku ni, BURUK!!giler...betul cik kak...walaupun korang sebijik macam artis korea ke, body korang memang macam biola ke...tapi kitorang nampak buruk...tu kalo jantan yang tengok la..kalo bakal mertua??tak ke tercabor kejantanan bakal pak mertua tu....kang tak masal masa nak meminang tu bakal pak mertua tu tersasul cakap "saya nak meminang anak tu untuk saya...eh...anak saya..dia dah lama berkenan tengok mini skirt...eh bukan...kesopanan anak awak tu..."..tak ke naya tu??terbayang-bayang orang tua tu...nak tau apa yang jantan-jantan pikir kalo tengok awek pakai seksi ni??"awek pakai seksi ni macam jeans Levi's bundle...rega kengkadang jejak lagik 70, 80...mahal...tapi barang orang dah habis guna dah...dah tak surprise...."..jadik??pikir-pikirkanla...
  3. pantang yang ketiga...takyahla pakai make up tu tebal-tebal nowh...walaupun muka awak tu muka jowo, walaupun muka awak tu berparut bekas jerawat...takde benda nak disegankan...memangla jantan-jantan ni suka pandang makwe lawo-lawo..aku pun sama...tapi, kalo nak dibuat bini, diorang pilih yang berjiwa suci...haha..giler r bahasa...tapi siyes...kalo muka lawo, hati macam jamban buat apa kan...baik la carik yang muka biasa tapi budi bahasa dia...mak aih....menggoncang jiwa...jadik, takyah la cik kak pakai solek tu tebal 3 inci...sanggup ke nanti dengor bakal mertua kata.."kitorang suka perangai ko nak...tapi pakcik taknak anak pakcik kawen dengan Bandi Amuk..."..kan naya tu...lagipun, kalo jantan-jantan tengok awek-awek pakai make up tebal ni, diorang selalu cakap.."aku rasa, makwe tu kalo aku lempang muka dia, mesti dia tak rasa...tak pun mesti muka dia retak macam Gaara masa kena debik dengan Naruto..."...
  4. pantang yang keempat, lebih kurang macam pantang memula...tolongla jangan berperangai gedik...ya Allah..tak dapat kitorang jantan-jantan ni terima kalo tengok pompuan-pompuan tergedik-gedik ni....memang rasa macam nak cipta satu senjata yang cuma attack pompuan gedik jek...kalo korang nak tau, perasaan jantan kalo tengok pompuan gedik ni sama jek macam korang tengok jantan stalker...geli gile bai....memang rasa macam nak hangkat kaki, cecahkan tapak 7 kat dahi korang tu...bagi tau sikit tahap korang tu...kalo bakal mertua tengok pun...silap...bakal mertua tak tengok lagi pun dia dah cancel dah jadik menantu...kalo jantan-jantan lak, dia pikir apa tengok pompuan gedik ni??..."barang second hand la tu..."...
  5. tadi cerita pantang...ni cerita yang korang kena buat lak...rajinkan tersenyum...betul...pada pendapat aku secara jujur sebagai sorang jantan yang comel...sorang awek tu...kalo muka dia tak lawo sangat pun...bila dia tersenyum, suka jantan-jantan tengok...even kalo bakal mertua tengok pun dia cakap.."bagus budak ni...tak sombong.."...orang salu cakap senyum tu sedekah...pada aku senyum tu bukan sedekah..tapi senyum tu penyeri hari...jadik rajin-rajin la senyum ek...walaupun pada benda yang korang tak suka...eh??a'ah...reaksi jantan kalo tengok awek tersenyum..."...................."(tak terkata sebab terkejut..awek tu senyum kat aku ke?kata dalam ati...)
  6. kurangkan cakap..betul...jantan-jantan tak suka pompuan yang kuat membebel, suka tunjuk dia power, suka banggakan kehebatan sendirik...lagi elok kalo kurangkan bercakap...cakap pada benda yang perlu...nampak attitude kat situ...betul...lagipun depan bakal mertua, kalo tak banyak cakap, tak terdedah banyak keburukan diri...serahkan hal bercakap pada laki...yang pompuan just iyakan atau senyum jek...kalo kena tanya soklan mudah, jawab...soklan susah atau tricky, senyum jek....soklan perasaan, senyum jek....kalo korang buat macam tu, saham melonjak naik...jantan-jantan pun lebih perasan pada awek yang tak banyak cakap dan ber"attitude" dari tengok pompuan yang giler gebang tapi cakap macam orang takde akal...ingat...bagi pompuan, diam itu pintar...korang bukan diam penggali...tapi diam-diam ubi...jantan-jantan memang kompem cakap "makwe tu macam ada satu daya tarikan yang buat aku suka kat dia..tapi aku taktau apa..."...baik korang percaya...
  7. yang ni penting ni cik kak...ibu bagi segala tips...jaga la kesopanan korang sebagai pompuan..tak kira la korang apa bangsa atau agama sekalipun...kitorang jantan-jantan ni bukan pandang pompuan sebagai lemah..tapi kitorang tengok pompuan ni makhluk yang dalam lembut ada ketegasan...jadik, korang takyahla nak tunjuk ganas korang konon-konon nak tunjuk korang ada ketegasan....korang takyahla nak jadik pengkid nak tunjuk tahap lasak korang...korang takyahla nak cakap ayat-ayat kurang ajor sebab nak tunjuk kehebatan korang berkata-kata...cakap dengan lembut..tapi fasih besertakan fakta yang kukuh....takyah nak bertegang urat nak tunjuk kebenaran korang....korang just perlu senyum dan cakap pendapat awak tu betul tapi saya rasa dalam situasi ni, kita gunakan cara saya dulu...dalam keadaan yang berlainan saya rasa cadangan awak tu memang cadangan yang sangat hebat....takyah nak jerit-jerit kan??kalo korang ada perangai cenggini, bakal mertua, bakal ipor duai pun hormat kat korang....jantan-jantan lak akan pandang korang macam sorang pompuan yang high class..bukan pompuan cheap sale pasor lambak dua singgit...kalo jantan-jantan tengok korang pun, diorang akan cakap "ko jangan kaco minah tu....aku dah cop dia awal-awal dah nak buat bini.."
tu antara tips yang aku rasa berguna kot kat pompuan....memangla korang rasa macam benda ni macam benda yang biasa ataupun benda yang ridiculous....tapi korang kena ingat...aku kan suka memerhati....dari apa yang aku perhati, kebanyakan pompuan ni jam dah lupa dah semua benda ni...jangan ingat pompuan jek cerewet pilih laki...jantan pun...bagi yang dah berkawen atau nak berkawen tu, try la ubah...kalo nanti laki carikkan kawan untuk korang, jangan korang nak salahkan laki lak ek....

p/s: banyak orang cakap dengan aku...laki sekarang suka pompuan yang gila-gila dan fun...ko jek ketinggalan zaman....ko percayala cakap aku....kejap jek tu...dah kawen besok, dia bosan...sebab laki makin tua makin matang...dia perlukan teman yang boleh bertukor-tukor pendapat...korang setuju tak??

33 comments:

echah mashuri said...

mak aihh..kene balik touch up balik prangai aku neh..bnyk kurang pd lebih..hahah..
tapi aku xgedik ya..hak3

ala..kalo laki tu xnak..xsuka kat praingai pmpuan uh..mknenya dia xleh trima pmpuan tu seadanya.

ainz said...

Pasal byk ckp tu...aku rase pmpn mmg cmtu..kuat mmbebel lagi2 kalo dia xpuas hati..tu membezakan laki ngn pmpn..pmpn ni,kalau ade mslh..dia akan luahkan..tak macam laki yg lebih suke memendam..so,suami2..sediakan lah panadol..sesuangguhnya isteri memang begitu..lumrah seorg perempuan..

tu dr fadhilah cakap..aku dgr je..hee..

y@n@ M!B said...

wah along..apa yg ko sebut tu sejibikkk dgn dak encem aku pesan..

kdg² bila terjmpe awek² mcm dlm list ko ni kn, mmg dia ngutuk kaw kaw awek tu...hahaha..aku dengo je laaa kan...dari c2 aku tau apa yg dilihat oleh laki dlm seorg wanita..ecewahhh~ =P











ko nk jd adek ipar aku?? huakakaakakakaka~ v(^_^)

d_tieah said...

Chewah..
Memang mantap tips ko ni long..
Aku rs 8 tips ko ni terbaek sangat..
Eyh, 8 ke 7 tips ko ek?
[Haha.. Kantoi x haes bc]
Ngee.. :)
Habislah long aku baca..
Dan setuju sangat..
Wlaupun pjg berjela, aku tetap bc smpai ke noktah yg terakhir..
Betul ape yg ko ckp tu, dan lelaki yg cm ko je cr pompuan yg sprti tips2 tu..
Nak tau mn nk cr lelaki yg cm ko long?
Mmg org Johor je ke cmni?
Nsb baik si mamat tu org Johor..
Msti dia ade sikit2 sikap cm ko kan long..

nabilah_2908 said...

best juga buat n3 macam ni...so kita yg perempuan boleh tahu mcm mana pandangan seorang lelaki terhadap perempuan....

really nice... :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
LETUSAN GUNUNG MERAPI

nizam omar said...

penuh dengan kontroversi betul kat sini..PANAS>>!

Jangan Terlalu Susah Hati

makdara TERdiva said...

along, ko buat research kat mane ni???

jadi kesimpulannya pilih yg mcm MDT..kehkeh!

Along Tapa said...

echah mashuri

ko tak gedik...ko just terlebih mesra alam jek..haha..

tak jugak...ko cakap dengan aku...mana kapel yang tak cuba try nak ubah pasangan dia walaupun sikit??mesti ada punya...

ainz

pompuan memang diciptakan lawan dengan jantan...biasa laki tak suka bercakap...tapi suka mendengor...tapi kalo pompuan nak bcakap tu, kena gak berpada-pada...orang cakap bercakap dengan cara terhormat...

Along Tapa said...

yana mib

tu memang pandangan orang jantan...sebab tu ko takleh tkejut kalo tjumpa pompuan yang cantik gile babeng tapi jantan buat dek jek...tapi bile tgk pmpuan biasa2 jek, gile2 diorang nak...

ko nak ke aku jadik ipor ko??kang ko jeles lak makbapak ko lagi terpikat dengan kecomelan aku...haha


d tieah

agaknya kot...tapi yeke orang johor jek pikir macam aku??haha

Along Tapa said...

nabilah

huhu...tapi aku pernah terbaca view buruk2 pasal jantan...kitorang pun kena la bagitau gak apa pandangan kitorang masa nengok2 makwe...kan??


nizam omar

haha...mana yang kontroversinya tu ek...

Along Tapa said...

makdara TERdiva

research aku dari pengalaman dan campur dengan banyak orang la MDT...research atas teori tu tak praktikal pada aku..

ye..pilih macam MDT...nampak ganas2 tapi sebenornya malu2 tapi mau....huhu

Yann Mazian said...

wahh. nice tips. elok gak wat entri cmni. banyak membantu. :D

apa2 pon, setuju sangat dengan tips2 tuh. kesemuanya benar2 belaka. walaupon yann ni pompuan, tapi kesemua tips kat atas ni memang betol. nak kena diikut oleh setiap wanita. :)

Along Tapa said...

Yann Mazian...yep...pompuan2 pun kena bhati-hati dengan penampilan diorang dari asyik nak letak blame tak tentu pasal...nakal tetap nakal tapi nakal secara terhormat...ek?

Gorengbaek - Tips untuk awek...supaya saham tak jatuh...

Hangit habis dah - Korang perasan tak??

nas said...

setuju semua bro!!! hahahaha..taw xper..benci aku kalau perempuan buat2 sore manje...ewww....then...xgemar kalau 'bakal bini' aku nie berpakaian seksi...nanti ape la mak ayah kata kan?? hehehhe....kalo seksi dengan aku time nk tido je xpe.. oppss :P

budak_nakal said...

wakaka..setuju wei..tp aku ni byk ckp plus merepek..mmg sejak azali mcm mana?wakakaka

Along Tapa said...

nas

tu la...aku tau ko pun jantan sejati punya...hahaha....


budak nakal

ntah...tapi kalo dah asyik membebel sampai bnanah telinga nak dengor..memang payah la...kalo 2 way punya membebel tak kisah...ni one way...

mira ellyna said...

adoii kene practik kan nie

Along Tapa said...

mira ellyna

huhu...betul tuh~~~

farah nordin said...

amboii...banyaknya pantang...
bukan susah nk mengharmonikan perhubungan berterus-terang ajelah kalau tak sukakan perbuatan perempuan tu hihi...pepun entry yg menarik..

Along Tapa said...

farah nordin

huhu...tapi cuba ko pikirkan baik2...ada ke orang nak terima kalo ko tegur terus-terang cenggitu ek...

iwan_dextrous said...

laki ngutuk pompuan
pompuan ngutuk laki

pondan ngan pengkid korg x pernah lak nk ngutuk...hahahahha

Si Sangkar Hitam said...

betol gak...asyik kutuk laki pmpuan jer...(tunjuk baik sikit)
hehehehehhe
astagfirullah..bertaubatlah

Along Tapa said...

iwan dextrous

payah bercakap dengan genius ni....

si sangkar hitam

ko pun nak terikut gak mat bunga tu??ahaha

nas said...

Salam..minta maaf kerana menyiarkan entri yang salah publish. Ini kerana entri itu cuma letakkan tajuk,kemudian save as draft sebelum ada masa nak taip. tapi terpublish tanpa sengaja. Maaf kerana susahpayah memberi komen..hu3

ini entri yang terbaru dari saya:
apabila karya photoshop serba tak menjadi!

Along Tapa said...

nas

haha....gile ko carik satu2 yang dah komen ek nak mintak mahap...rasa dah ramai yg komen tu ek...:p

intan shafiqah said...

aku suka entri ko ni ^^...
kO membenarkan apa yang mak ak cakap ..haha =)...

terbaek!...=)

Along Tapa said...

intan shafiqah

kan??ternyata mak2 dengan jantan2 ni sama pemikiran...padanla biasanya mak2 ni sayang kat menantu jantan dia lebih ek....haha

intan shafiqah said...

haha...agak2 arr tang sayng menantu jantan dia lbih...heh~...haha..

Along Tapa said...

intan shafiqah

haha...ko takleh time ek...tggu masa ko kawen nnt..msti ko pcaya cakap aku...

f_aRa_aINa989 said...

tu semua para2 pompuan zaman melayu dulu kala punya..

kalau dapat jumpa 1 skang...bertuahnya anda...

Along Tapa said...

fara aina

jadik tu membuktikan yang pompuan2 skang memang takkan dapatla nak jadik menantu makbapak aku ek...

Gorengbaek - Tips untuk awek...supaya saham tak jatuh...

Hangit habis dah - Korang perasan tak??

zty said...

hahhah.terbaeek la !
sokong 100% !

Along Tapa said...

zty

giler...sokongan 100% siooot....ko da kawen??haha