Sunday, October 17, 2010

Taktik-taktik mengorat yang hampeh

Alkisah

Sabor dulu...bagi aku buat mukadimah sebelum pegi kat tajuk utama...entri yang lepas, aku buat entri yang bernada sedih..bukan apa...sedih gak bai...tadi pun Om ada kontek aku...tapi kat facebook la(seperti biasa aku takde facebook...aku takeover facebook Iwan Dextrous)...serius dia sedih gila...semenjak arwah sakit sampai arini dia still nangis-nangis lagi...oh...dia ucapkan time kasih pada semua yang wish...jadik termasukla korang-korang semua...tak kira la yang wish kat komen atau yang wish kat dalam hati jek...

ok..berbalik pada tajuk...sebelum-sebelum ni aku ada baca dari blog-blog cik kak-cik kak yang lain..takde jugak cik kak...cik abang pun ada gak(aku la salah sorang yang dingorat tu...and yang paling takleh blah, kena ngorat dengan geng-geng tak berapa nak laki tak berapa nak pompuan...korang faham-faham la ek..taula aku comel...adoyai.)...tapi aku nak beratkan pada sang jantan...kalo korang nak ngorat mana-mana awek, tolonglah...tolongla tolongla tolongla jangan nak malukan aku....gunakanla cara yang lebih bergaya dan menarik hati...

ni tak...bukan aje aku tengok dari stail penceritaan kat blog-blog mereka yang berkenaan, tapi dari pemerhatian dan cerita-cerita member-member aku...terlampau banyak kesilapan bangang yang korang sang jantan tak berkarisma guna nak ngorat sampai menjatuhkan nama kitorang jantan-jantan yang comel(ni aku dah register...jantan lain ko guna la apa-apa..macho ke) lagi bergaya ni...ni antara cara-cara yang memang totally sampah time korang-korang yang tak bergayah,muthu dan ke"purple"an nak mengorat dan diharap jantan-jantan yang baru nak belajor mengorat tu jangan la buat ek....

  1. Stail mengorat buat bunyik twitter...aku tak tau nak eja perkataan mendalah tu...apa nama dia...swit??cenggitula kiranya...tolonglah bai...korang kalo swit-swit awek, secara jujur aku cakap walaupun aku ni jantan...diorang rasa bendalah tu memang gila babeng punya annoying...(btw, aku kena ushar dengan makhluk Paul tu dengan swit la...serius aku tak pandang...jadik aku faham nowh perasaan korang kalo kena swit ek)...memangla kengkadang awek tu toleh...tapi korang tengokla pandangan diorang kalo tengok korang lepas swit.....memang pandangan macam nak kokam kepala korang..serius...ni la salah satu stail mengorat cheap sale punya..
  2. satu lagi stail duduk reramai, buat-buat ramah macam bagus....tengok awek lalu, duduk berkumpul dengan member-member, lepas tu buat suara macam bagus...."hai kak long...pegi mana tu...sorang jek ke..."...lepas tu hentam gelak reramai....tolongla bai...ni satu lagi stail yang old fashion dan hampeh nak mampos..mana-mana pompuan yang kena ngorat stail ni, memang terus diorang cop korang jenis laki yang dah la takde telur penakut...dah tu tak gentleman... rate untuk berjaya, memang la 100%---FAIL!!! faham???
  3. yang cara ni memang bagus...berani...dia pegi kat awek tu, tapi tak cakap sepatah pun....lepas tu dia terus jek macam stalker kat awek tu...ngikut jek mana-mana awek tu pegi...siap buat perkara-perkara yang buat awek tu perasan kewujudan dia...bai..serius aku cakap...stail lu ni memang hampeh...memang la ko dapat buat awek tu perasan kewujudan korang..tapi...ada tapi tu ek bro..kewujudan korang tu macam lalat....dahla tak diperlukan...menyemak lak tu....memang kalo awek tu tak pikir yang dia tak kenal ko dan menjaga tahap ke"cun"an diorang, memang dah diorang tampor ko laju-laju siap dengan kombo backhand forehand skalik...gila bangang stalker...
  4. yang ni lak memang tahap bijak sikit la..tapi still bongok gak pada aku....korang nak ngorat awek ni...tapi ko pegi ngorat member dia dulu baru ngorat awek ni...kira konon-konon nak dapat info la....tolongla bai...kalo korang buat cenggini, secara otomatik awek yang korang target tu bajet yang korang ni tahap playboy...
  5. ni lak cara yang tak berapa banyak orang guna...biasanya yang guna kalo nak ngorat member...korang buat cerita sedih pasal diri sendirik n lepas tu propose mintak jadik endut korang...serius....LAME!!!ko ingat awek tu nak terima...dia akan anggap ko sebagai jantan yang lembik, tak guna, kelenjir(kememeh kalo korang taktau)....women needs a guy who can protect them...not the one they have to protect...ambik kao...kan aku dah tercakap bahasa omptuih....
 banyak lagik stail ngorat yang giler hampeh....kalo ada yang nak tambah tu, tambah la ek...aku ambik yang banyak jantan-jantan keparat ni guna...nak-nak yang baru nak cuba-cuba....aku takkan cerita cara ngorat yang baik...no no no....nak tau try sendirik...gunakan kreativiti dan keikhlasan korang....mesti ada cara punya...dan ingat..aku bukan dr.love atau player...aku just sorang jantan yang suka memerhati gelagat orang sambil mengekalkan kecomelan, gayah, muthu dan ke"purple"an....

p/s: ok aku bagi tips nak tackle hati pompuan....keikhlasan, sensitiviti, lemah lembut, tolak tepi ego dan tunjuk kan rasa tanggungjawab....tak kira la ko muka pecah rumah...tapi kalo ada semua tu, senang pompuan jatuh hati...jangan tanya aku cara nak ngorat...aku mat rock....cara ngorat aku sangat unik....hehe~~~

32 comments:

ainz said...

selalu kene n paling benci no1 n no2..hampeh tul jantan2 cmni..cm xde keje nak buat,agaknye..dok melepak tepi jalan..buatkan kami gadis2 cun ni meluat..rase nak muntah ijo je tepi jalan..tapi ku tahankan..aiii...

Along Tapa said...

ainz

kan???aku yang jantan pun anti gile jantan2 yg guna taktik tu nak ngorat...serius cheap sale stail ngorat dia~~~

masturah idrus said...

cepat ngorat aku. aku nk rase betapa hebat nye ko.. haha

y@n@ M!B said...

YES akhirnya ada jugak laki yang IQ nye tinggi utk cite benda² camni kn..ingt dah pupus laki cam ko along..muahahaha~

aku sgt setuju yg no and 2...no len aku x penah kena lak..adakah aku kureng comel?? hahahahahahaha xde maknenye =P

tp tunang aku ckp, klu jmpe laki cemtu senyum je dgn ikhlas...xyah layan, just senyum..sbb dorg akn respect tgk gadis yg ikhlas dgn senyuman...tol ke long? =)

Along Tapa said...

mashi lalala~~~

takmoh...nnt aku kena lepuk dengan abang sayang ko...hehe~~~


yana mib

sebenornya aku terus tulis cenggini sebab aku dah naik meluat dah tengok ramai jantan ngorat stail tu..takde taste dan class..

ko tak kena lagi no. yg lain bukan sebab ko tak comel kot...myb sebab budak encem ada jadik bodyguard ko...dorang tak berani...ko tgk jela betapa machonya budak encem tu..haha

siyes tunang ko cakap cenggitu??ada betul gak...tapi kalo ikut mentaliti dorang, lagi ko senyum, lagi galak dia ngaco...cara paling best,angkat talipon, pastu cakap "Hello polis...saya ada kat kawasan2 sekian...nak buat report pasal sexual harassment...boleh tak datang segera?" sambil pandang tajam kat mamat2 tu dengan muka ketat gila babeng....amcam??bernas tak??

echah mashuri said...

haha..dahtu ape stail ngorat yang bagus n betul...
harap anda mnjawapnya di entry yg akan dtg:)

Along Tapa said...

echah mahsuri

haha...aku taknak jawab soklan tu boleh??cara ngorat yang ideal, mestila kreatif, menyentuh perasaan, penuh ikhlas...cara2 dia subjektif...kalo aku bagi, sume orang pakai skill yang sama, nnt skill tu jadik hampeh gak...sebab lain pompuan, background dia lain2...jadik, cara nak capture perhatian dia pun lain2 gak...kan??

ieQa sWetLuv said...

wow cara ngorat unik?? tertanya2 jugak camne la tu agaknye ye cuba try test nk tgk huahua ;p

Along Tapa said...

ieQa sWetLuv

haha...dah cuba...try...test lagik..gile r...

cara ngorat unik??taktau~~~~~hahaha....lain pompuan lain style ngorat...contoh kalo aku nak ngorat ko..aku mestila design cara yang sangat sesuai dengan ko...tapi apa2 pun yg penting ikhlas..bukan just ngorat nak buat benda2 tak elok...

intan shafiqah said...

cara 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 tu memang xle pki..agk hampeh la..

eh, bapak ak ckp, atOk ak ckp, senyum tu ok..macam yana mb ckp..=)..tpi, saranan ko xle trima la tang pOlis tu...hehe, naya wei skali dia ngn geng2 kejar kmi pOmpuan2 ni, wt hal menda xsenOnoh..naya idup...

cara yg ak amal : wt muka ketat mcm xnmpk org =)...pergh, tensi mamat2 tu...mamat2 tu nk kutuk blakang, ak dh xkisah dah =)...ad ak kisah? =)

along, bru nk tny kO, cmne tips yg btul ngOrat pOmpuan?...haha...sila keluarkan entri begitu =)...permintaan ramai der~


setuju dgn ko - keikhlasan, sensitiviti, lemah lembut, tolak tepi ego dan tunjuk kan rasa tanggungjawab
-tpi masalahnya, itu bgi yg dh kenal pOmpuan tu...pOmpuan2 pun kdg2 sngkut ngn taktik2 mengOrat yg hampeh tu...pastu, baru 'mamat tu gorek baek punya' =)...sO, cara nk ngorat awl tu mcm mne long?...hehe...

Along Tapa said...

intan

tau takpe...adoih..cara nak ngorat tu yg malas aku nak bagi...nnt orang slah guna..better diorang carik sendiri cemana...baru la nampak kesungguhan...betul tak??

ain fathihah said...

lebih baik lelaki terus pergi kat perempuan yang dia minat tu, pastu cakap macam ni,

" saya (nama). saya berminat nak berkenalan dengan awak. boleh?"

tapi setakat ni tak penah lagi la jumpa orang mengorat macam ni.

Along Tapa said...

ain fathihah

yup..betul...tapi tak jamin dapat...sebab rakyat Malaysia ni, kebanyakannya sombong2 belaka(serius)...kebanyakannya mesti tengok semacam jek lepas tu cakap...TAK BOLEH...kan??haha

Si Sangkar Hitam said...

ni jantan zaman purba punyer...
aku ngorat guna teknologik...
heheheh besalah oreng cerdek cm aku ni...
nah ambillah satu cadangan aku tok jantan nk ngorat awek...

>>>>> ko pg jumpa awek 2 pastu ckp mak ko berkenan nk wat menantu...then mntala no fon...pastu mengayat la ape lagi..>>>>

Along Tapa said...

Si sangkar hitam

haha....ko memang unik...tu yang best tu....

nabilah_2908 said...

hahaha...ramai yg request suh En Along tunjukkan cara2 ngorat yg unik...tkkn xnk tunjuk kot..ramai yg mintak nih... :P

ada yg ngorat guna teknologi dgn cara yg annoying juga...

ambil no fon org...mula la buat miss call..msg ke..buat2 la salah nombor...lepas kita kata dia slh nombor...ha...mula la mengayat...nk kenal la...ckp terus terang kan lebih baik...

"sy dpt no ini dr XXXX....sy nk kelan dgn awak boleh..? " (^_^)

p/s : ada perkataan yg dh lama tk dengar ada kt sini..." endut "

jom ke APA KATA HATI pulak,
CREAM PUFF - PART 2

RozSyah said...

aku suka cara ko ngorat tu along..teruskan usaha hingga berjaya...hahaha

Along Tapa said...

nabilah

haha...taknak aku share...nnt ramai yg tiru...nnt dah tak unik la aku...
tu la...apa salahnya cakap direct jek...berani terima ayat tak boleh...bukan susah...memula tak boleh...lama2 mesti jadik boleh...



RozSyah

baik kak~~~
taknak share cara Encik MS ngorat akak dulu??haha~~~

nas said...

thumbs up kepada entri ko kali nie..
hehehe..
weyh..taw xper..memalukan kaum adam cm aku jerk...nak buat peweet kat pompuan..itu cara kat dalam tv..
mane leh tiru..
waahahahhaa

budak_nakal said...

wakaka..ko tkr tagline ke wei..
wei ada lagi la.. cara ko lupa.. melalui sms..wakaka.. miskol pastu anta sms konon salah no.. pastu stat ngorat ppuan..gile ah!

Zuewairy said...

ape kate terus terang jer..

Ceritera Lelaki Pot Pet

Zuewairy said...

ape kate terus terang jer..

Ceritera Lelaki Pot Pet

Yann Mazian said...

yann paling tak suka style no 2 tuh. ntah apa2 ntah. huhuhu

Along Tapa said...

nas

tu la pasal...tapi bagus gak ada jantan2 cenggitu...secara otomatik, stail kita mengorat walaupun biasa jek pun jadik classy...kan??

budak nakal

aku takterlupa tu...just aku tak rasa benda tu cukup hampeh lagi...aku amik yang top 5 jek...

Along Tapa said...

zuewairy

tu la pasal...dari guna stail bengong tu ek...

aku tau ko sayang aku..takyahla komen sampai dua kali...hahaha


yann mazian

bukan ko jek tak suka...aku lagi sakit ati...menjatuhkan imej kitorang jantan2 bergayah ni jek...

miya said...
This comment has been removed by the author.
miya said...

Taktik no 1,2&3 serius menyampah!! mcm minta pelempang ja. kalu no.4 bagi aku agak sweet juga tp org lelaki harus pertimbangkan perasaan c kawan td.Taktik no 5,, da jumpa jgk.Kenapa la bodoh sangat??? Nanges2, sedih,xda org lain unk luah perasaan, wTH lah!!

Along Tapa said...

miya

tapi serius tahap ngorat tu semua memang hampeh kan??

jadik la sorang laki yang sangat berani tapi nakal pada masa yang sama...mesti ada yang tersenyum2 minat..ek???haha

RozSyah said...

gentle la mintak no phone bgtau nk berkenalan..hahaha..hampir setahun ngurat tau..bkn senang nk couple ni..!

Along Tapa said...

RozSyah

haha..respek sama itu encik MS..sabor memang membawak berkat...lalala

RozSyah said...

along..aku tgh sabar ni tggu dia masuk meminang lak..hahaha

Along Tapa said...

RozSyah

uiks??owh..takpe..kak ros memang diumur yang digalakkan kawen...aku masih muda rumaja...ngahahaha