Monday, October 4, 2010

Bertenang..bertenang...bertenang....

Alkisah

Memula sekalik, aku nak ucapkan mekasih berbanyak-banyak la ek kat keluarga Iwan Dextrous dan member-member dia yang sporting sepanjang aku ada kat Kulai beberapa hari lepas....gile ko...prepare kan open house, join sekali...memang best...teringat time-time buat event dulu....lama tak buat event...sem ni aku bercuti sebab jadual yang terlampau pack...tapi tak kisah la tu...memang hepi habis aku ada kat Kulai beberapa hari lepas walaupun penatnya nak mampus...ehem ehem...aku takkan hare gambor kat sana sebab handphone aku sungguh-sungguh habis bateri masa tu...dah hujung-hujung baru dapat cas handphone...jadik, biorla benda tu jadik memori aku...haha...

ok...tamat sudah mukadimah merangkap penjelasan apsal aku takde beberapa hari ni ek....tersenyap terus takde blogwalking atau memekak kat blog korang(bagi yang ada la ek)...tapi macam biasa...komen yang masuk tetap aku balas...just nak mengulor tu takde masa nowh...kalo ada masa nanti aku datang le lagi ek ke Kulai...tapi apa-apa pun, lepak kat Muor gak best...maklumla....daerah RETRO...kalo masuk, memang rasa tenang jek bai~~~

dah...cukup aku membanggakan daerah sendirik...pengalaman yang aku dapat dan takkan lupa masa kat Kulai ialah......teknik membakor sate...bapak sengkek aku ni...bakor sate pun tak reti...ehem ehem...tu pengalaman pertama ko...kalo bakor ayam tu pernah la masa camping...buat BBQ(sebut dengan betul ek...BBQ...aku tak galakkan sebut sebutan penuh...sebab dah jadik bunyiknya macam khinzir beratur pulak ek...)

Ok...petang tadi aku dah menjejakkan kaki balik ke Melaka...tengok-tengok balik kat rumah sewa aku yang serba mewah ni....dan just satu perkataan jek rasa nak terkeluor dari mulut aku yang menggoda ni(aku memang hebat menggoda guna kata-kata...ahaks...sangat comel ayat tu).."apa sepanjang aku takde ni korang cuti bertugas ke??astaga rumah macam tongkang pechah(harap maaf bafi korang yang duduk Batu Pahat ek)..."nak tegur kang, main touching-touching lak...i tak suka tau main touching-touching...nnt u allz dah touch-touch i, sape nak bertanggungjawab...ahaks(skill lama yang dah di develop semula lepas merayap ke Kulai....nyahenshin!!)..haha...

ehem ehem...korang jangan salah anggap ek...aku masih laki tulen ek...bak kata orang, burung masih bertelur...tak beranak lagi...(CUKUP!!BLOG INI DIKATEGORIKAN SEBAGAI UMUM..BUKAN 18+)..ok...abaikan...apa benda aku nak cerita kat korang sebenornya ek...takde benda sangat sebenornya...sebenornya aku dah rindu nak balik Muor...dapat lepak borak-borak dengan bapak aku yang comel(bapak aku mewarisi comel itu dari aku...songsangkan pemahaman ayat tu ek), mak aku yang pemurah dengan gelak ketawa, adik kecik aku yang lazer tak hingat...suasana rumah yang bagi aku ketenangan....fuhh...tu tak termasuk lagi time melantak tu....bagi korang-korang yang tengah mengisik borang pencalonan untuk aku, take note ek...aku memang senang di ambik ati dengan masakan...aku suka makan...tapi aku tetap maintain cute...bagi wink stail yanamib sikit...*wink*wink

rasa nak muntah seyh buat cenggitu..cemana ko boleh tahan ek yanamib...haha...benda kedua...aku taktau apa bendalah ntah si tenggiling ni buat pasal dengan aku...aku nak update guna mozilla tak lepas-lepas...lagipun aku tak install google chrome sebab aku tak suka nak nyemak kat tenggiing dengan banyak-banyak browser(cakapla ko dah serik sebab pernah crash tiga2 browser dulu..)jadik aku terpaksala update guna IE yang sangatlah maha hebatnya tahap kelajuan nak membukaknya...jadik, masa yang digunakan sementara nak tunggu dia load tu, aku sempat lagik habiskan kerepek dengan minum air sambil tengok video...dan last-last lepas gak buat entri ni...

lepas tu perkara ketiga...eerrmmmm....abis idea....ha!!!jap...selamat hari tua untuk encik Iwan Dextrous...dan jugak pada endut angkat aku...Ratu Jawa terakhir a.k.a Mary Flower a.k.a Cik Siti Black Forest...ehem ehem...banyak nowh nama gelaran ko...aku sendirik pun pakai Along Tapa jek...korang takyah search blog...dia takde blog pun...haha...jadik, aku akan start membuat kecoh lagik lepas ni...tu pun kalo aku tak sibuk dengan hal-hal lain la ek...faham-faham je la ek...orang jantan ni memang selalu bz...nak-nak macam aku ni...comel...ada jek nak angkut ke hulu ke hilir...haha~~~

p/s:baru jap tadik dapat borak dengan bapak aku guna telefon...hambok kao...tenang kejap kepala otak..betulla orang tua-tua dulu kata...kalo nak rasa tenang, ngadap mak, bapak...kompem tenang...jangan ko kata ngadap awek boleh tenang...dusta belaka semua tu...kalo ko break up, sape ko ngadap???tak muka tua tu gak???ek??kesimpulannya, aku sayang mak bapak aku...yang ni aku tak muntah cakap~~~

13 comments:

d_tieah said...

Aiyoo..
Ade gak terselit istilah lucah di situ..
Huahuahua..
Nsb baik aku budak under 18, so aku agak kurang fhm..
Ngeee :)

masturah idrus said...

hahahahaa... ko ni suke membebel sorg jugak kan?? hahha..

echah mashuri said...

dilarang melucah heh!:PP
sume sayang mak ayah...olololo..sewttnyeee boy cakap cmni..heee

budak_nakal said...

haha..sejak bila dah bertukar ni long? bapak ko mewarisi kecomelan ko? haha..

Along Tapa said...

d tieah

eh??ada lucah ke??aku tak perasan pun???lalala~~~

mashi lalala

tula masalah kalo jantan membebel...comel kan???sebab tu jantan tak membebel...dia bagi org pompuan jek...nanti takdela port kecomelan kat pompuan...hehe

Along Tapa said...

echah mahsuri

aku tak melucah la...ehem ehem...aku mmg syg makbapak aku...jangan ko jeles lak~~

budak nakal

apa yang bertukor...haha..yela bapak aku mewarisi kecomelan aku(fahamkan secara terbalik)..

ainz said...

bestnye bbq! nk sate sikit! heee...toksah la pkai IE tu..membuang mase je..aih..

y@n@ M!B said...

ko xyah la tiru wink wink tu..bughok beno ghopenye..tahap kecomelan ko x setanding aku laghik..ko kena gi kursus² khas utk lebey comel...lalaalala~


^_^

Along Tapa said...

ainz

kalo aku tak pakai IE tu, alkisahnya takde alkisah la blog aku nnt...haha~~~

yana mib

ye...ye..ko comel...aku takyah pegi kursus nak jadik comel....sebab aku comel secara semulajadik~~~

nabilah_2908 said...

haha..mcm2 hal...

tk sangka lak...org laki leh tahan eh touching2..even dgn member sendiri..huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HAPPY BIRTHDAY IBU

Along Tapa said...

nabilah

biasa la tu...nak2 kalo kena jantan yang bersifat sensitip....

echah mashuri said...

hhaha..ak xjeles r along!aku jeles ko mkn sate je..ahahha

Along Tapa said...

echah mahsuri

haha...tu tak campur lagi kalo aku cakap masa tu kitorang taram otak2 kempas, mee bandung, lontong...kuih kole kacang....*mumble mumble...

nasib berat masih maintain comel~~~