Thursday, September 30, 2010

Selesai tag dgn jujur..

Alkisah

selama ni aku selesaikan tag stail ala-ala main-main jek ek...sian kat korang yang tag aku tu...takpe...kali ni aku selesaikan beberapa tag tapi tak secara main-main SANGAT ..ehem ehem...ok...kita pegi tag yang pertama dulu...ni tag contest dari budak rongak....jadik, aku join gak la contest ni walaupun tau takkan menang punya....contest dari cik princesqish


PrincessQish

syarat 1: bukti jadik follower

syarat 2: tema untuk blog

Blog ni nama dia gorengbaek...jadik aku akan menggoreng apa-apa aje yang terlintas kat dalam kepala hotak aku yang berjambul ni dengan cara yang amat style dan comel sekalik~~ biasanya semua benda yang aku cerita tu ilham dia datang dari apa-apa yang terjadik kat sekeliling aku....benda tu aku ada tulis kat header aku tapi dalam mode invisible....mesti korang tak pernah perasan kan??tak caya cuba korang highlight kan header aku tu dari gorengbaek ke bawah...mesti jumpa punya....aku cuba elak tulis pasal isu-isu yang dah bincang dalam berita...sebab cerita kat berita dah ramai sangat cerita...kita mestila jadik yang original...baru la chomel~~~

syarat 3: tag 3 orang

ok...part ni memang part yg paling aku leceh sekali...kalo aku tag tuan contest boleh tak???hehe....ok la...memula cik yanamib...walaupun aku tau ko malas...tapi ko tetap aku tag gak...

pastu ceceplos....walaupun ko lama tak online, tapi aku nak pecah rekod orang pertama tag ko....

lastly, aku rasa cik nabilah tak kena lagi tag ni....jadik aku serahkan tag ni kat ko la....

selesai...syarat-syarat contest tu kat blog tuan contest tu...aku malas nak copy...

Tag kedua dari ainz

Instructions :
Bold the statements that ARE true to you. Italicize the statements that you WISH were true. Leave the fibs alone.

* 170 cm tall.
* I don't know what I want at the moment.
* I'm not happy, neither sad
* I hate my friends.
* I hate my life sometimes.
* I hate my grades.
*I can drive.
* I'm bored of driving.
*I have white handbag.
*I love dancing
* I go clubbing every week.
* Shopping is bullshit.
* I have a tattoo of a star.
* I got my navel pierced.
* I have friends that take drugs.
* 90% of my friends smoke.
* I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
*I'm studying fashion.
*I have business running.
* I hate cartoon.
* I hate someone from my past.
* I have 10 Lollipops handbags.
* I buy CLEO every month.
* My parents don't know about my blog.
* I have an iPod.
* I don't have faith in the current "one".
* My school mates know about my blog.
* I wanted to be a fashion designer.
* I love rock emo bands.
* I hate it when people cancel last minute meet ups.
* I'm a rebel.
* I don't believe in love.
* High school's filled with drama.
* My parents have faith in me.
* I've bought shoes this month.
* A blogger bitched about me before.
* I hate sports.
* I heart Italian food.
* I hate meeting new people.
* I hate nail polish.
* The mother bear gives me hugs.
* People should start appreciating me.
* High school was the worst time of my life.
* I have red hair.
* One Utama is my second home.
* I'm a guy.
* I'm scared of my Biology result exam which I'm going to face someday tomorrow.
* I hate vacations.
* We'll last :)
* I believe in long distance relationships.
* I'm going to get high and smoke weed one day soon.
* I've robbed an old lady.
* I'm starting to like applying make-up.
* I was a tomboy.
* At times I think I still am a tomboy.
* I love bitching about people behind their backs.
* I still have a best friend.
* I have a cat.
* I hate surprise parties.
* I hate planning parties.
* I'm hot :P(kalo dia tulis cute, aku bold dua kali...hahaha)
* I'm a sinner.
* I've got a DS light.
* I have a Wii.
* I can't live without music.
* Video games are a waste of time.
* I miss the father bear.
* I love being in love.(T_T)
* I know how to cook.
* I have 100% freedom.
* Boys are assholes.
* I hate math.
* I'm happy with what I have.
* I love horror films.
* I slept in my parent's room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
* My old friends keep in touch with me.
* I don't read newspapers.
* The news is such a waste of time.
* Blogging is a waste of time.
* I hate animals.
* I can't live without make-up.
* I curse like a pirate.
* I'm happy with my 11 years old car.
* I hate people that are smart.
* I love Orange Juice.
* I can't drink for nuts.
* I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
* I've got a new phone.
* I'm going to get a new pair of shoes by the end of this month.
* I love swimming.
* I haven't worked out since March.
* I think I'm fat.
* I love my friends and family.

Then, tag 5 people to do the same test :

sape ada dalam kepala ek...
  • iwan dextrous
  • ukay
  • d tieah
  • trah
  • kak ros a.k.a mzrose

aku tak letak link sebab leceh...jadik faham2la ek sape diri anda...

tag ketiga

SECARA JUJUR, APA PERISTIWA PALING GEMBIRA PERNAH MENYENTAP KE DALAM HATI ANDA PADA TAHUN LEPAS?
tahun lepas??err....aku tak ingat....ahaks...


SECARA JUJUR, SIAPA YANG SENTIASA BERADA DI DALAM HATI ANDA SELAIN IBU BAPA DAN KELUARGA?
adik-adik dengan member-member


SECARA JUJUR, SEBUTKAN KENAPA ANDA MENULIS BLOG?
sebab dia bhest~~~~haha
aku tulis sebab aku suka nak melepaskan idea yang melambak-lambak ni kat mana...jadik kat sini la tempatnya...kadang-kadang ada gak nak lepaskan emo sendirik...tapi tu KADANG-KADANG la....

SECARA JUJUR, ADAKAH ANDA RASA DIRI ANDA BERHARGA?
ya...kerana diriku begitu berharga(baca stail iklan maybeline)...mistila..aku kan comel~~

SECARA JUJUR, APA CITA-CITA ANDA TIME KECIK2 DULU?
aku dulu sangat ganas...korang jangan terkejut lak...aku dulu nak jadik penjenayah yang profesional...takleh ditangkap...mana ntah datang idea tu...tapi kat kad kuning dulu tulis nak jadik doktor...ridiculous tul....

SECARA JUJUR, SIAPA YANG BERMAIN DALAM FIKIRAN ANDA UNTUK DI TAG SEKARANG? SEBUT 5.
.

kena tag gak ke 5orang lagi..adeh....er...sape2 la yg nak...boleh kan cenggitu...dah kehabisan nama kat dalam kepala...huhu....

p/s: selesai 3 tag...gila panjang ko....terasa susah gak setelkan tag sambil chatting, mesej, dengan berborak...nasib jari aku pandai taip sendirik~~~

16 comments:

ainz said...

iklan loreal,la...bukan maybeline..hik3..aku kalo tag2 ni mmg diam2 jek..nasib2la org yg ditag tu jenguk aku ke idak..

anyway..thanx sbb menjwb tag aku..heee...ko mmg comey,la.. ;p

RozSyah said...

alamak..kena tag la pulak...nnt ler aku buat yer long...

fiezah91 said...

iklan maybeline ke kerana diriku begitu berharga tu?kepelikan melanda kejap.. haha

y@n@ M!B said...

mak aih langsai 3 tag trus..hahaha..

bab contest tu nnt nnt br aku settlekn eh..ada lg tag org len yg aku x settlekn and mmg berniat nk tag ko blk..huakaka~ =p

nabilah_2908 said...

selesaikan tag secara marathon eh...huhu..

thnks tuk tag itu...ada juga bahan nak tepek tuk hari sabtu yg akan dtg...huhu..akan diselesaikan nnti.... :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
CONVERT VIDEO DARI FB KE BLOG

Along Tapa said...

ainz

loreal eh???aku sniri mmg tak amik tau pun...hahaha

Rozsyah

hehe...akak mmg best...aku tau 2~~~

Along Tapa said...

fiezah91

bukan eh???silap aku...silap aku...terjejas kecomelan kejap~~~

yanamib

alang2 tengah rajin baik langsai one shot...kang nak tunggu rajin balik kang...memang berbulan la tunggu~~~

Along Tapa said...

nabilah

tu tak kira marathon lagi...baru 800m tu....kalo marathon, penuh page dengan tag jek nnt...hahaha~~~

d_tieah said...

Thanx long..
Esok aku selesaikan tag ko ni..
Aku x sk tangguh2 cm ko..
Wakakaka..

Along Tapa said...

d tieah

haha...aku tangguh sebab buat tag ni mmg perlukan kosentrasi sepenuhnya...dahla aku mmg payah nak fokus kat satu2 benda tu lama2~~~

huhu

ayue said...

jujor ke kao buad tag nih ?
was-was aku dengar . HAHA .

Along Tapa said...

ayue

jujur la tu...sbb aku taip tag ni aku tak buat sign crossfinger pun~~

masturah idrus said...

comey ke? hahahaha.... lawak la ko ni along..

Along Tapa said...

mashi lalala

comey la....(dengan lagak muka konfiden yg amat)

intan shafiqah said...

tag ke-2 yg gila pnjg..tpi, hnya beberapa sahaja yg d bOld kan alOng...along, xsmpai 170?...ke terlebih?..ekeke..kO agk2 klo ko Italicize (WISH were true), termakbul x suatu ari nnti?...hehe..

Along Tapa said...

intan

tak sampai pun 170...kan aku comel jek..haha..

yang italicize tu, wish come true jek kot...kalo dapat, bagus....kalo tak pat, nak buat cemana ek~~