Sunday, September 5, 2010

Penyelesaian yang agak bijak

Alkisah

Sebenornya aku just nak cerita pasal  tag yang aku sangat "rajin" nak buat...nak-nak sebab tag ni membuatkan aku terpaksa bubuh gambor aku yang comel lote ni secara public..ehem ehem....memang aku berat sebenornyha nak bubuh....bukan apa...gambor tu terlampaula comelnya sampai kalo upload jek, mesti part muka tu undefine....mesin anda tak boleh membacanya...ehem ehem....maka, aku letak la gak....semata-mata sebab tag yang dibagi oleh cik d_tieah dan cik"gu" ieQa sweetluv(cam tak caya ek....2orang tag aku benda yang sama....macam ada maksud tersirat jek tu.... :p)..jadik cengginila....akupikir penyelesaian yang agak bijak nak setelkan tag ni...ehem ehem...

mula-mula la ek...tarikh tutup penyertaan contest ni adalah besok...jadik aku taknak join, maka biarlah saje ia berlalu pergi.....syabas.....mahap pada tieah dengan ieQa....jadik aku hadiahkan korang dengan gambo aku setelah di alter secara sepenunya....korang tatapla puas2....ahaks....

korang find out la mana rupanya aku tu...hahaha~~~





okeh...lepas tu pulak, aku nak menyelesaikan award tag dari 2orang gak....tag award yang sama.....iaitu cik d_tieah(lagi) dan cik Trah....ehem ehem...geng dari borneo gitu....baik...memula letak gambor awardnya dulu kan???




jadik...mula-mula aku kena jawab soklan dari tag diorang dulu...


  1. Apa yang bermain di fikiran sekarang?
  • solitaire, sudoku, mana nak dapat duit, kat mana nak cuci mata(tengok awek-awek cun) kat muor ni, blablabla...
      2. Apakah nama samaran?
  • ehem ehem.....nama samaran ialah satu nama yang digunakan oleh seseorang untuk meyorokkan identiti masing-masing...eh??silap??ehem ehem....along, tapa, along tapa, mat, mus, pakcik, pakpung, step, bang long, abang(terblush kejap), u, ngok, babi(aku patut censoredkan nama ni), gorengbaek, go, reng, greng.........banyak nya...
       3. Berikan 3 orang yang anda sayang
  • mana boleh....suka-suka ati jek nak suruh aku bagi orang yang aku sayang...debik kang....
       4. Panggilan aku untuk si dia?
  • HOI!!!!ehem ehem...tak...aku sangat sopan....aku panggil dia ________...fill in the blank....nak tau korang bajet aku panggil apa...hahaha~~~
      5. Hadiah yang u all impikan dari seseorang yang istimewa
  • duit
      6. Blog yang anda suka visit?
  • okeh....cuba korang stop kejap, ingat-ingat balik link website korang.....tula dia....
      7. Tag kan 15 blogger
  • peh ko...takde diskaun ke...penyelesaian bijak....aku tak ko, ko, tu ko yang kat sana tengah ngadap skrin tu, pastu ko yang tengah buat-buat nak scroll bawah tu....korang semua di tag...sape rajin amik la....
p/s: sepanjang buat entri ni aku rasa macam kena pukau..sape yang pukau aku sampai aku habis taip semua entri ni haaa???haaa???baik ngaku...kalo tak aku gigittttttttttt kuat kuat....ehem ehem....cover cute...cover cute~~~~

25 comments:

nabilah_2908 said...

tak sudah2 nk cover cute dia...huhuhu.. :P

Along Tapa said...

nabilah

huh???mana ada cover :p....

ieQa sWetLuv said...

haha x sanggup nak find guane rupe la tuh huk3 ;p

Along Tapa said...

ieQa

aku sendirik pun terpikir2...cemana aku ubah muka aku jadik ala2 chipmunk cenggitu ek...hahaha~~~

p/s: uit..tak balik cuti ke??

masturah idrus said...

mcm anak apek pun ada... haha

Along Tapa said...

mashi lalalala~~~~

susah wo aku nak compress gambor aku sampai jadik cenggitu sekalik~~~jap...anak apek??huish....chinese look agaknya aku ni...hahaha~~~

iwan_dextrous said...

buruk~~

Along Tapa said...

iwan dextrous

hoho..ko jeles sebenornya kan~~~kang aku cancel jadik ipor kang....hahaa~~~

ainz said...

Duit tu special,ke?huhu..kalau nak maintain kiut,dok umah tu tlg mk..lepas setel,mesti mak ckp "comelnye anak makkk" kate2 tu doa..lagi2 kalo kluar dr mlut mak..hik3..

Along Tapa said...

ainz

uish...special...nak2 kalo banyak..kalo ko tak caya...zaman skang ni, nak ada awek, nak kena ada duit..nak makan nak kena ada duit, nak tido nak kena ada duit..sampai nak berak pun nak kena pakai duit~~~

mak aku just cakap aku comel lepas aku potong rambut jek...takkan tiap2 ari aku nak potong rambut...kalo dah abis rambut, apa lagi aku nak potong???adess~~~

Trah Wann said...

mak aihh , nasib baik tak tersedak mknan kt kerongkong nih tgok gambar tuh . =.="

Along Tapa said...

Trah

tu belum tunjuk sepenuhnya tahap kecomelan, ko dah nak tersedak..kalo tunjuk sepenuhnya cemana la ek~~

d_tieah said...

Kan..
Ko memang bajet diri cute..
Menyampah aku.. [~ngeeee]
Nasib baik nak raya..
Boleh makan lemang nanti..
Huhu..

nabilah_2908 said...

hahah..tp kalau tgk pic tu...comel la jugak....

jom ke APA KATA HATI pulak,
LELAKI ITU

fiezah91 said...

muakakaka.. wei along..part mana yg "comel" tu?? :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

BIJAK BIJAK.... WAKAKAK WAKAKAK WAKAKAKA

intan shafiqah said...

sokong fiezah91..
part mne ntah yg chomel..haha..

kata kila said...

mimpi ngeri.hoho

y@n@ M!B said...

ada ghope kwn aku sket..kitorg panggil dia gamatria..ngahaha~

aku pun tak buat lg tag yg org bg..hehe..malashhh~ ^_^

Along Tapa said...

d_tieah

mana ada bajet....memang cute apa~~~haha

lemang??err...apa kena mengena??

nabilah

akhirnya ko ngaku gak...haha...

Along Tapa said...

fiezah

part yang paling comel tu ada kat aku la...gambo tu just sekerat...tak sampai separuh pun muka...hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

mistila..mak kita bagi kita minum dugro...hahha...padahal dugro tu takde lagik masa zaman aku dulu~~~

Along Tapa said...

intan

eleh...ko jeles kan~~~ sebenornya ko kata dalam ati yang aku ni comel sesangat...kan??kan??ahahaha

kata kila

takpe...mimpi ngeri tula yang paling indah nak diingati...ahaks~~~

Along Tapa said...

yana mib

gamatria tu menatang apa??aku faham kemalasan ko tu...kita serupa~~~~

nizam omar said...

comel nya..macam alien je..hehehe

Along Tapa said...

nizam

alien???wah...perkara baru ni ek~~~