Saturday, September 4, 2010

Jom kita bekerjasama

Alkisah

Sejak entah berapa lama entah aku start berblogging..akhirnya sorang demi sorang orang keliling aku pun mula terpengaruh lepas tengok Gorengbaek ni...bukan aku berlagak bagus...blog aku pun tak kurang taiknya kot kalo nak compare2 dengan kebanyakan member-member yang melawat kat sini...korang kebanyakan lagi senior...aku pun dah beberapa kali jatuh bangun dah dengan blog terchenta ni...tapi dengan penuh setan dan tahap kecomelan tahap gaban aku, aku dah pengaruh diorang supaya buat blog sendirik...bukan apa...sebab aku ni sangat "rajin" nak blogwalking, jadik aku suruh diorang ni buat blog...kurang lebih, aku terjah terus blog diorang...hahaha(ketawa tak tentu pasal)...

ehem ehem....sebenornya aku just nak cerita yang sorang budak kecik kat rumah aku ni merangkap adik aku...budak yang tak berapa comel kat rumah ni pun dah terpengaruh berblogging....mula la arini 4 September 2010 bersamaan dengan 25 Ramadhan 1431(serius aku tgk kalendar 3,4 kali nak kompemkan) dia dah publish post memula dia....haha...bertambah la blog yang aku nak terjah nanti...sambil-sambil aku promote blog dia ni....wei cecep!!!komisyen nnt ko kena bagi kat aku ek....kalo tak aku luku ko...ngahahaha

aku sendiri tak pegi melawat blog dia lagik....yang kompemnya loghat dia takla sepekat aku...almaklumla..dia lahir zaman bandor....aku lahir zaman kampung lagik kot....sape-sape yang rajin nak lawat blog dia, klik jek kat siiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiiiiiiiii......tetiba jek aku rasa macam persaingan avatar the last airbender lak...abangnya dah pakai tema dengan webpage api...adik lak air...macam pertarungan firebender dengan waterbender lak...ehem ehem....aku terkeluor tajuk lagik....

senang kata tu jek la post aku....semata-mata nak mempromosikan secara percuma blog budak kecik tu....lawat  le kalo nak lawat...walaupun dia belum rekod lagik promote blog aku kat member-member dia...cait...terjejas sikit kecomelan aku...ehehehe~~~~

p/s: Beruntung korang ek aku tolong promote blog korang....masa aku dulu, takde sape nak promote....kena buat cara tradisional kot menapak dari blog ke blog pastu buat muka tak malu jek komen kat blog orang...dah la stail macam dah kenal lama jek...ek???hahaha~~~~

11 comments:

ainz said...

Ahahahaha...guling2 ain gelak bace entri kamu ni..kamu jgn risau..kecomelan kamu tak kan terjejas dgn promote blog adik kamu itu..hehehe..

Kira kamu ni prince zuco n adik kamu kitara la,yek?ain nak jd aang,bleh?hehehe...

Ps: ain die hard fan avatar the last airbender,tau!just movie dia xberapa nk best je dari katun..mgkin xde unsur lawak di situ..

d_tieah said...

Kan..
Aku pun sama je Along..
Aku adh anggap ko kawan aku mase kecik dari kite main guli same2..
[konon2 la kan]
~ngeeeeeee..

Wei, kan aku banyak kali dah promote blog ko..
Komisyen pun ko kena bagi 2 tau..

nabilah_2908 said...

ok apa membangun ats hasil usaha sendiri tnpa bntuan yg lain..

kamu sepatutnya berbangga tau..sbb sekrg ni kamu dh ada pengikut setia.. ;)

eh,,blog adik kamu dh bertukar...xde air pun.. :)

Trah Wann said...

wewiittttt :P

tak lama lagi adek dia pun popular mcm abg dia jugk ( popular ke? ) hekhekhek ,.

tak sabo2 nak terjah belog dia . zasssss ~

Along Tapa said...

ainz

haha...ko nak jadik aang??sanggup ke jadik botak?lalala~~~

d tieah

eh??main guli sama2??tapi setau aku time ko start main guli, aku dah mula kena ngadap kerja sekolah dah..ahaks..

haha..aku tau ko banyak promote...sbb tu ko best~~~

Along Tapa said...

nabilah

ahaks...segan la nak bangga2..[engikut setia??mana ada..member banyak la kot...dia tak letak air lagi ke???a'ah..dah jadik pelangi~~ :p

Trah

kalo dia popular, aku dengan penuh selamba menempel jek kat sana...haha..

intan shafiqah said...

haha...
bru saja menerjah blog adik mu...

sama2 perasan comel rupanya...aish...memg adik beradik sungguh...

ieQa sWetLuv said...

uit adik ka?? da sekodeng apa yang patot td ngehehehe..



bese la tu ika pon dulu dari start wek wek dalam dunia blog, pastu meniarap, merangkak, tatih tatih sume bikin sndri naseb bek GengBlogger dulu byk bntu cri kawan... x pe usaha sndri rasa puas apa.. kan kan huhu~

Along Tapa said...

intan

dia jek perasan comel...aku mmg comel...haha..biasa la baru nak bertatih...mesti ada mana2 bloggers yg pengaruh cara tulisan dia...myb ada terpengaruh aku sikit2 kot~~~

ieQa

eh??adek kot~~~ hehe

tula pasal...bila kita usaha sendirik, tu yang terasa penat lelah semua..memang appreciate gile2 la sume..termasuk dengan geng2 yang rajin melawat..ek???

fiezah91 said...

blog aku xda lak ko nak pomot..muakaka :P

Along Tapa said...

fiezah91

blog ko takdek lagi..nak promote menda~~~cepat2 bagi link baru la ek~~~hehe