Wednesday, September 22, 2010

Apa ko rasa long???

Alkisah

Entri pasal emosi sendirik...tapi takyah la korang riso...takde nya entri berbau-bau cintun yang hapak dan tengik....just entri nak cerita pasal apa yang aku rasa lepas membujang balik takde terikat kat mana-mana endut..entri ala biasa-biasa jek kot...

Selalu orang kata ek...kalo lepas jadik single kembali ni, ada jantan yang duk merana meratap frust menonggeng setonggeng-tonggengnya la...almaklumla ek harapan tak kesampaian...ecewah....*aku geli-geleman*

ada orang yang suka gembira....maklumla....endut sebelum ni memang kaki kontrol(bukan kontol ek cik yana mib...bahaya perkataan tu), kaki kikis ke, kaki cagu ke....macam-macam kaki la....tapi korang janganla pikir bekas endut aku cenggitu....tak...dia baik.....sempat lagik puji tu....dah...jangan lebih-lebih bau-bau cintun tu...kang aku muntah kang...

tapi kalo orang kena masalah macam aku, memang kompem la frust menonggeng gak la....nak jek nyanyi lagu "dia" sebab ada kena mengena...tapi tu lagu kak pojiah letip....aku ni jantan...buruk benor bunyik kalo aku nyanyi lagu tu....jadik aku tak nyanyi....aku nyanyi lagu lain...hahaha....

tapi sebab paksa rela, kitorang tetap la kawan baik...orang kata, kalo bekas kapel, jadik kawan baik bukan boleh percaya....sebab dah terbiasa bersayang-sayang dulu, silap-silap terbabas lagik sekali...tapi aku tak kot...sebab memang kompem tak guna nak rujuk pun....sebab...korang kena find out la....hahaha....nak taknak ko kena gak dengor lagu kak pojiah letip tu....

ada gak la beberapa orang yang tau cerita penuh....diorang tanya gak la....habis,...aku malas nak tulis....jawapan dia ni ek korang semua...aku penat la nak jawab...jadik aku tulis kat sini...supaya takyah tanya-tanya lagik....aku rasa biasa jek....sebab apa ek...sebab, aku kontek gak lagik...masalah cerita gak kat dia...dia pun cerita gak masalah kat aku....macam dulu-dulu gak...just nak bersayang-sayang tu dah takde la....abis tu takkan ko tak rasa sunyi long???sebelum ni kan ada endut yang selalu teman-teman ko...takde pun rasa...rasa bosan tu ada la...sebab lepas ni nak kena ngorat orang dari start balik...kalo dulu, bila datang angin senget nak ngorat tu, aku terus jek ngorat endut sendirik...skang tak dapat la lagik....

lagipun sebelum-sebelum ni pun aku jarang gak jumpa dia....maklumla...yang jantannya ada kat melaka....kekadang ada kat muor....dia ada kat kelumpo...kadang-kadang kat ipoh....kekadang kat aloq staq....sekali-sekali jek jumpa....lagipun hobi aku kan mencuci mata dan beramah mesra..jadik tak rasa sunyi sangat....sampai skang tu still lagi hobi aku....just rasa malu tu lebih sikit la....hehe~~~
PERINGATAN ek....jangan korang coba-coba nak ngorat aku skang...sebab aku akan cepat termalu-maluan nanti....ahaks~~~

jadik, bagi korang yang rajin nowh nak nanya soklan kat atas tu kat aku, tu la jawapan dia....reti???ke ko nak aku ulang lagi???ni jawapan dia....korang scroll balik ke atas pastu baca balik entri ni.....aku memang pemalas nak buat pengulangan.....aku tak rasa marah kat bekas endut aku pun...sebab dia tak buat aku sakit ati...aku pun tak...just amat marah pada orang yang membawak mulut tu....memang aku rasa nak buat sumpahan jek...pakkal la aku ni penyabor orangnya....kalo tak, nak aje aku tomoi-tomoi kan mulut jamban tu....

p/s: yang dah jadik tu jadik la...hidup jalan terus...serius sakit gak rasa...tapi aku dulik apa...skang sape rasa-rasa nak masuk list calon aku ek....nak fotostat borang ni....hahahaha~~~

17 comments:

nabilah_2908 said...

terus pi dgr balik lagu DIA kt youtube..hehe

cinta terhalang oleh orang tua....eh..?

hmm...apa pun..sabar jer la..mungkin ada yg lebih baik sedang menanti..

or..

mungkin ini semua hanya lah ujian..mingkin kamu berdua akan bersatu kembali suatu hari nanti..

bnyk2kn lah berdoa..n bertawal yupp...(^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AWAS BUAYA DIBEBASKAN

ainz said...

welcome to the club..yeah! ramai blogger yg dah single skrg..so, ape lagi..nyanyi la lagu graduation - vitamin c plak.. "Friends Forever"..hik3..ade ke..bunyi cm suke..hati..Allah je yg tau..kn.. :)

psst..ade ke pmpn kaki cagu??hehehe..xle bla..

Along Tapa said...

nabilah

haha...sabor la ni...sebab tu ko tengok aku ceria cam biasa...ahaks....jap..ko maksudkan bertawal tu bertawakal ke???lain maksud bertawal tu...aku dah pikir lain dah~~~

ainz

haha...sedih sendirik simpan la....tapi hidup kena jalan terus gak....jadik, teruskan ketawa dan mengarut~~~~

adala pompuan kaki cagu...ko jek tak pernah tau...pompuan kakitangan (kerajaan) pun banyak dah skang... :p

fiezah91 said...

ceitttt..cepat termalu2 ke ko ni?hahaha :)

Along Tapa said...

fiezah91

cepat dowh...ni pun malu-malu jek type...malu malu kucing...dalam malu ada mau~~~hahaha~~~

intaneqashut said...

haha...malu kOnon~....ap daa...borang byk kOsong lgi ya?...ramai bebenO ada can ni..agaga~


nh, amek lgu DIA...kasi tOuching skit...sOb2...

xpela lOng ek...mne tau, akn ada yg lbih baek slps ni..insyaAllah ;p


Dia insan pertama yang bertahta
Dia insan pertama yang ku cinta
Dia pernah membuat ku bahagia
Dia yang mengajarku
Tentang erti rindu

Dia yang dulu pernah ku sanjungi
Pergi seingga kini tak berganti
Hilang dari pandangan hidup ini
Membawa luka pedih tak terperi

Tiada ku duga
Permulaan yang jernih
Menjadi keruh dengan tiba-tiba
Bisa rintangan antaraku dan dia
Cinta terlarang oleh orang tua

Kini terkilan sungguh rasa hati
Dia tak pernah lagi ku temui
Dia ku abadikan dalam jiwa
Terima kasih atas segalanya

Along Tapa said...

intan

taik tul ko ni...nasib aku tak feeling2...haha~~~~harap2 la...dapat yg lg baik tu alhamdulillah...nak carik yg tahan perangai aku ni jek yg payah...nakal2 lagi kan~~

d_tieah said...

Wah..
Dah single..
Haha..
Xpe2, biar single skrg..
Jgn nnt ble dah kawen tetiba nak single..
Tu yg x bez..
Kan long?

nabilah_2908 said...

bertawakal...spelling error...hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM MANUSIA DI PETROL STATION

Along Tapa said...

d tieah

eh??bkn laki kalo dah kawen mmg single ke??single 3 tmpt kosong lagik...haha~~~

nabilah

spelling error tu merbahaya....nnt dari kontrol jadik kontol..tak caya tanya cik yanamib....haha~~~

ieQa sWetLuv said...

haha terbaik la ko long.. ape nak susah2 dia da ada yang lain ko pon cari yang lain.rase org yg dok tnye Q ni kat ko caring kot, kalo yg tanye ni P mesti dia ada bau2 nak tangkap syok kat kot agknyela (sila jgn percaya lalalala)


dah dapat jangan tunggu lama-lama nanti lama-lama dia diambik org hahaha


sedap x sore aku ni??huk3

Along Tapa said...

ieQa swetluv

lagu tu lagu zaman mak aku bercintan cintun dgn bapak aku la wei...haahaha..kalo yg tanya tu pompuan, ok...kalo laki, member \..biasala...kalo kaum paul???cemana ek~~~

RozSyah said...

alaa long..ko tu muda lagi..nnt dpt ler soulmate tu..belajar dulu sampai abis..alam pekerjaan nnt jumpa lagi aweks yg best-best k..

y@n@ M!B said...

lorr pesal xckp ko single...leh aku ngorat ko...huakakaka~


eh aku ni layak lg kn nk jd calon...*muntah*




\/(^_^)

Along Tapa said...

RozSyah

ahaks...mmg pun kak...tapi dah lama..sikit sebanyak ada gak rasa kalo hilang....tul tak??

yana mib

erk....payah r kalo ko jadik calon...abis budak encem nak bubuh mana???hahaha...borang ada lagi~~~ :p

miamans said...

woit!!!! gila r nko

Along Tapa said...

miamans

apa lak gile~~