Tuesday, September 21, 2010

Cak??? rindu kite tak???

Alkisah

sebelum aku start, aku nak quote entri bloggers yang kalo lama tak online pastu buat comeback....

  • Fuhhhh!!!Fuhhh!!!lama sungguh tak update blog yang dah berhabuk ni.....
  • Salam para pembaca....akhirnya aku muncul kembali lepas lama menyepi
  • hai korang!!!rindu aku tak???rasa macam dah lama tak update blog...*wink(tiru cik yana mib...tapi jangan salah faham..dia tak buat cenggini kot~~~)
  • setelah *ehem ehem* minggu aku tak update...akhirnya datang semula mood berblogging...
ehem ehem....takde tujuan apa-apa sebenornya aku quote perndahuluan tu...just tak bet rasa typical guna stail yang sama buat pendahuluan nak buat comeback.... jadik terima lah pendahuluan aku untuk comeback...

"..................."

takde idea....adehh..takpe abaikan...benda tu tak penting pun...

okeh...pasal kes entri lepas, masalah semua dah selesai kot....jadik aku dah boleh buat entri secara gumbira....masalah broadband, mekasih kat encik cecep....setel.....duit makan, mekasih kat encik cecep.....setel...banyak lak budi dia kat aku...haha...apa guna adik kalo tak dibuli...ye tak???jangan salah anggap ek....aku tak buli dia...dia memang nak tolong....kalo aku senang pun aku tolong dia...kitorang adik beradik memang kasih sayang tinggi...tu yang sentiasa comel dan muda rumaja tu...haha....

lepas tu, masalah rumah tangga tu...errr....bior la...kang keluor entri emo kang...lagipun ramai jek aku tengok geng-geng bloggers lalu benda yang sama...takkan  nak tangkap feeling lama-lama kot...aku kan rock...kalo rock, jalan terus....tul tak???ehem ehem...jangan ingat aku rock tak reti sedih ek...aku rock pun dalam hati ada taman kot~~~kalo tak, BPR tak buat lagu harum subur di hati...ek??

panjang gak mukadimah aku tadi...kembali pada poin...dah lepas raya, dah balik melaka, dah masuk balik kat dalam rumah sendirik, dah start belajor, jadik mula la guna otak secara aktif balik...jadik aku dah mula perasan yang lepas cuti, lepas dah makan ketupat dengan kuih raya banyak, minum air sirap bergelen-gelen, otak aku jadik blank bila masuk kelas...benda alah yang lecturer cakap kat depan pun aku rasa macam bahasa alien...muncullah hikayat mahawangsa kat dalam otak aku..."arakian, apakah gerangan yang dimaksudkan oleh tuan hamba semasa berbicara panjang lebar dengan hamba sebentar tadi???hamba tidak faham sepatah haram pun perkataan yang diucapkan itu...."korang faham-faham la ek....lama balik muor, kat muor bercakap loghat muor yang memang totok, sampai-sampai jek Melaka, semua hentam guna bahasa bandor balik dengan aku....hambik ko....makan masa gak la nak encrypt perkataan tu sepatah-sepatah.....jadik, pada korang-korang yang bercakap dengan aku tu, jangan terkejut kalo aku reply pertanyaan korang lambat ek...

lepas tu, tahniah buat cik fiezah91 sebab dah rujuk balik dengan sayang ko tu...tu jek ucapan untuk ko....lepas tu tahniah gak untuk cik d_tieah sebab dah tukor layout baru...memang pandai ko nyusahkan aku nak carik kat mana aku nak komen....haha....tedah kamik....lelah mok mencarik cnei link komen ya tauk sik???ehem ehem...kembali ke bahasa melayu riau...

aaaaa.......aku dah taktau nak bebel apa....yang kat atas ni tadi semua aku tulis jek apa yang terlintas....jadik kalo keganasan tu berterabur dan tak bersusun tu, harap korang pandai-pandai la susun sendirik ek??

p/s: korang rasa kalo aku pecah rekod sendirik buat entri emo, sesuai tak???aku rasa gonjeng gile babi khinzir dowh~~~ dari entri sedih jadik entri emosi lain nanti...

20 comments:

iwan_dextrous said...

x nk emo konon..yg ko ari tu ngys dpn ak tu ap...

ain fathihah said...

TAK RINDU PUN. HEHE.

d_tieah said...

Haha..
Susah le sgt kan..
Kalo ko rasa ko bijak mesti ko tau long..
~wink2..
[nak ikot jugakkk]

RozSyah said...

along..aku windu kt ko..byk lak entri aku kena bc ni..!

y@n@ M!B said...

aku pn pening bc n3 ko...tp aku baek..aku baca smpi habis!!! miahahaha sila tacing dgn aku..lalala~

intan shafiqah said...

betul ke ap yg iwan dextrOus ckp tu?....sungguh beno ko ni dalam ati ada taman juga...haha...

p/s:

1)raya ni bdn naek x long?...x kembong perot minum air sirap bergelen2?..muaahaha...

2) apa salah nya ko letak entri emo..nk gk ak dgr cite ko emosi sedih sekejap ;p

nabilah_2908 said...

comel jer tajuk n3 ni..hehehe..

tk salah kalau nk buat n3 emo..buat jer la...sure ada yg sudi baca..at least..kurang sikit bebanan perasaan tu...

tp...jgn le setiap n3 emo semuanya....sesekali tk pe..

kita ni manusia..emosi berubah2..kadang happy..kadang sedih.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SERANGAN MALWARE

ainz said...

btul ckap nabilah tu..kita manusia..mood kita berubah2.. :) selamat kembali,neway.. :)

fiezah91 said...

wakaka..ceittt.. harus ke ko tulis yang aku rujuk balik tu..hahaha..

psttt..along..ko x kasi ag wit raya aku.. hahaha :P

Along Tapa said...

iwan dextrous

laa..kan ko yang nangis takpat beraya kat rumah aku...hahaha

ain fathihah

haaa???sampai ati u budak kecik~~~uhuk uhuk~~~

Along Tapa said...

d tieah

sebab aku bijak la aku jumpa~~~ tu tak pakai cheat towh...carik...hehe~~~

RozSyah

tula...kak ros cuti awal nowh...dah tu masuk lambat...hehe~~~

Along Tapa said...

yana mib

ehem ehem...aku ingat nak gak tacing lelebih tadik...tapi takut budak encem ko tibai aku jek lak...hahaha

intan

dia nipu jek...jantan ego tinggi kot...mana nak nangis...paling pun aku termenung jek la~~~

p/s:1. raya badan naik sikit wok...kena diet ni...jatuh saham aku
2. aku dah try dah type entri emo semalam...baru tulis sepatah terus aku delete...geli baca....hahaha~~~

ayue said...

auw cak cak !
rindu weyh . HAHA .

Along Tapa said...

nabilah

erk..comel ke tajuk entri tu??hahaha...
entri emo tu memang bagus nak lepas beban...tapi bila aku type, baca balik, aku lak geli...terus tak jadik tulis..hahaha

ainz

mekasih..tapi kalo tak buat entri emo pun aku tetap comel kan??ahaks~~~

Along Tapa said...

fiezah91

takdek idea...dah benda tu terlintas...aku tulis la...haha...duit raya???err...tunggu aku tak pokai la~~~

ayue

ko ko pun lama gak senyap ek~~~

ayue said...

busy beraye laa weyh . hoho .
2 pasal senyap memanjang .
* padehal beruk band lembap . huu .

syuQ said...

ak ttggu2 gak..igt ang da blagak tamau dtg blog ak..haha dlm erti kte len..rndu ar kt ang alg haha

Along Tapa said...

ayue

masalah sama ek...hahaha~~~

syuQ

berbelit-belit betul ko...kan senang kalo ko cakap jek rindu kat aku tadi...hahaha~~~

ainz said...

aaa..ye..ye..ko tetap comey..hik3..

Along Tapa said...

ainz

kan???kan???hahahaha~