Thursday, September 2, 2010

Cerita saksi pembunuhan


Alkisah

Start la cerita masa lepas berbuka tadi, aku pun tertido la sebab semalam dengan penuh bergayanya aku tak tido satu malam....makkumla masa sahur dah amik kopi, aku tambahkan lagi dengan pepsi... ambik kao....badan letih mata macam torchlight terang dia...bulat berkilat-kilat taknak tido(walaupun kalo nak kira mata aku ni sepet gak)....tapi apa lobangnya aku tido dengan apa aku nak cerita ni???sabola...tu baru mukadimah dia...cerita takde mukadimah kang jadik cerita gopoh lak....ek??

dalam sedap aku melayan keenakan tido, tetiba aku dikejutkan dengan suara lunak merdu en.luya menjerit-jerit dengan nada cemas..."long!!!tipu long!!!ko pindah katil sana...aku ada benda nak buat..." aku pun pelik gak apa kejadahnya en.luya ni....sampai terganggu tido yang indah aku...dahla baru 2jam aku melayari bahtera mimpi yang membawa aku kelembah bahagia di susuli dengan keindahan malam yang meniupkan angin sepoi-sepoi bahasa....aku dalam keadaan empang empang alang ternampak encik luya tengah berdiri kat muka pintu bersama-sama dengan senjata pembunuhan...sambil dia menyelerakkan bilik.....aku dah mula naik seram dengan keadaan tu....lepas tu dia pun panggil en.Uk bersama-sama jadik partner in crime dia...aku tak sanggup nak ikut sebab aku dah bertobat dari melakukan perkara-perkara keji tu...lagipun mangsa kejadian siap dah menyorok kat belakang kaki aku dari awal-awal lagi...

lepas tu tanpa diundang, en.luya menjerit lagi...."UK!!!ada dua ni....cepat dowh cepat dowh sambil dia menghentak-hentak kan kaki macam orang tak tahan nak kencing lagaknya....lepas tu secara tetiba dia meloncat-loncat berjoget-joget macam orang kesaruk hantu...mulut en.luya menghamburkan ayat-ayat yang indah didengari..menunjukkan keganasan dia..."aaaaaaa!!!!!babi!!!!!khinzir!!!!!mana dia tadi??mana dia tadi???"...macam gitulah jeritan dia tanpa belas kasihan...lepas tu encik Uk pun mengambil senjata pembunuhan dia dan menghentak kepala mangsa yang pertama sampai berkecai...tak cukup dengan tu, dia siap henyak-henyak mangsa tu sampai lunyai...sungguh tak berperikemanusiaan....lepas tu en.luya terperasan mangsa kedua...mungkin dia taknak tinggalkan saksi agaknya..dia mengejar mangsa tu sampai takde tempat dah mangsa kedua nak melarikan diri....habis dia kembor tilam, katil, gobok dan yang seangkatan dengannya sampai dia jumpa mangsa kedua menyorok disebalik beg en.Uk dan tenggiling aku....terus dia hayunkan senjata pembunuhan dia...tak berjaya...mungkin sebab en.luya rasa takut-takut nak membunuh mangsa kedua ni....ataupun tenaga dia tak cukup sebab dia hayun dari atas tempat yang tinggi...mungkin dia takut mangsa kedua tu menangkap kaki dia....

dan sekali lagi en.UK datang dengan senjata pembunuhan tu, menghentak kepala mangsa kedua tanpa belas kasihan....selepas selesai dengan pembunuhan kedua-dua mangsa tu, dia pun mencampak mayat kedua-dua mangsa ke tingkat bawah blok kitorang....dan sekarang ni aku berasa dalam ketakutan sebab just aku jek saksi pembunuhan yang tinggal...aku tak berani membawa perkara ni ke mahkamah sebab diorang pandai menyorokkan kesalahan diorang tu.....

suspek pertama

suspek kedua

senjata pembunuhan



mangsa semasa hidupnya...

p/s: cenggini la kalo jadik bila orang tengah empang-empang alang buat cerita + dengan takde idea nak update + malas nak jawab tag...hehehe...jangan mare ek~~~~

26 comments:

Trah Wann said...

T_______T buat suspen je bace citer nehhh . haishhh LIPAS OH LIPAS .

Along Tapa said...

Trah

sadia apa citer tu~

ainz said...

Ahaha..ain pun cam derang gak..mmg xle tgk lipas..mesti nk cr surat kabar @ sliper untuk dijadikan senjata..kejar sampai dpt!penah try game ni? Bubole ahaha..

ayue said...

haih !
sebaek lipas xmasok dlam suar .
kalo x , kojol tros mmbe kao uh ! HAHA .

nizam omar said...

ni macam cita oggy and the crockeges je..sadis..
http://nizamullah.blogspot.com

d_tieah said...

Aku dah agak dah..
Memang kes binatang ternakan..
Ingat tadi tikus..
Huhh..

RozSyah said...

ngeri betul pembunuhan itu yer along..!haha..

Raito Nagata said...

abis nasib ko camne lak long??

skang ni saksi tinggal ko sowg je....

2 member ko da mati diowg kejekan...
hahahaha

nabilah_2908 said...

dah agak dh siapa mangsa2 nya...huhuhu...

mangsa itu mmg patut di bunuh... ;P

jom ke APA KATA HATI pulak,
BISKUT RAYA - PART 1

intaneqashut said...

hhaha...

suspek tu merupakan spesies yg sama dgn int...

memang menyayat ati la mangsa pembunuhan tu...kejam cara pembunuhannya...klO intan pun, memg hancur di buatnya mangsa tu...hehe...

_gelepOr_

Along Tapa said...

ainz

laa...tak majunya ko..ingat ko bunuh pakai lazer ke..kapak ke...

ayue

huish...kalo dia masuk dalam seluor lagi la abis....ada gajah dalam sangkor kan...ooppssss... :p

Along Tapa said...

nizam

tapi cerita oggy and cocroaches, lipasnya boleh balas balik...yang ni tak....cemana ek kalo lipas tu menyerang balik.....

d tieah

lorh....kalo tikus, bagus...aku dah amik dah letak kat laptop....takdela aku main CS guna touchpad...eh??betul ke ni??

Along Tapa said...

RozSyah

tula pasal kak...sungguh menyayat ati aku tengok....tapi aku tak faham dalam sudut ati aku terasa lega atas kematian mereka~~~

Raito

tula bib...masalahnya kedua-dua suspek tu ada kat bilik aku..seram kot..nak tumpang bilik ko, macam penuh jek....hehehe

Along Tapa said...

nabilah

wahhhh....ko pn sama gak bersifat ganas....terjejas kecomelan aku cenggini~~~~

intan

kalo ko buat cemana???sebelum dia mati ko buat pembedahan dulu keluor kan isik perut dia semua ke????menarik tu~~~

y@n@ M!B said...

1st time kot ko letak pic org dlm blog ko..bila nk tepek muka ko lak dgn posing penuh bergaya ala ala brad pitt?? muehehehehe~


mmg xngantuk eh klu cmpr kopi dgn pepsi??nk try la nnt..aku minum kopi bergelen pn buleh je tido klu dah ngantok..hahaha~ =p

Along Tapa said...

yana mib

ada gak dapat request suruh bubuh...tapi aku segan la nak letak gambo sniri...comel sangat....ahaks...

bergantung orang kot cik yana...tapi kalo ikut petua bapak aku, dia campurkan coke dengan serbuk nescafe...jejak 3hari dia tak tido...tapi jawabnya bersedia la...kafein tinggi gila~~~

NonoiOrange said...

oh noo !!
nape en.luya ngan en UK x ajak nonoi skali ??

Along Tapa said...

nonoi

sebab diorang takut "alaak terlebih suda"...hehehe...

fiezah91 said...

muakaka.. ceitttt.. dah ku jangka ni

Along Tapa said...

fiezah

nama ko tanpa gambor tu tak best lak...ahaks...cerita ni memang senang dijangka...tapi efek dia sangat dahsyat pada suspek...hehe~~~

masturah idrus said...

meriah umah aku kalo bnde alah tu dtg... haha..

Along Tapa said...

mashi lalalala~~~

meriah apsal??ko buat kenduri bendalah tu ke??

fiezah91 said...

haha.. kalo letak gambar nanti trs link kat blog aku plak.. baik xyah letak gamba.. huuu..

Along Tapa said...

fiezah

ehem ehem....blog ke bekas blog??hehe...

eika said...

pergh uk suspek utama...
bahaya2

Along Tapa said...

eika

ko tak rasa bahaya cam aku rasa~~~~haha...ehem...selamat raya~~~