Tuesday, October 12, 2010

Aku rasa sangat...

Alkisah

memula aku just nak cerita pasal student utp yang telah membuat pasal dengan sok kabor utusan malaysia...dalam segmen salam perantauan, diorang sudah hantor itu gambor ramai-ramai, lepas tu hantor kat sok kabor tu atas nama University of Toronto, Canada... Gila kentang...Pada aku ni satu prank yang amat bijak dan hebat dibuat oleh budak-budak UTP ni...almaklumla masa zaman aku, kitorang just declare perang dengan pak guard kuat saman dengan Jabatan IT kat sana...buat prank rembat IP IRC(library) la, apa la....lepas dah bosan agaknya buat prank-prank cenggitu, diorang dah design prank cenggini lak...dan yang paling best, dalam sok kabor Utusan Malaysia, ada pulok editor dia kecam perangai bebudak ni...siap kata manakah tatasusila yada yada yada....lantakla tuan editor...ko patut mengaku kesilapan ko sendirik...tulis besor-besor kat sok kabor tu...SAYA EDITOR SURAT KHABAR YANG SANGAT BONGOK LAGI MAHA TAK BIJAK...SAMPAI BUDAK-BUDAK UNIBERSITI YANG TAK CUKUP UMUR PUN BOLEH KONON-KONONKAN SAYA....bukan ke tu lagi  mulia daripada sibuk nak tunjal sana tunjal sini...lepas tu siap salahkan bebudak tu...bebudak..biasala...

Keseluruhan perenggan kat atas tu aku creditkan pada Obefiend ...dia memang alert benda-benda ni...aku just ulas dai ulasan dia jek pasal berita tu...ok..cukup pasal kebijaksanaan editor Utusan Malaysia tu...

Lepas tu apa lagi aku nak update...baru jap tadi, satu kawasan Peringgit Indah ni tak memasal black out...ntah apa lobang ntah....jadik terbantut idea aku yang berkoyan-koyan tadi...lepas tu terpaksa pulak tulis balik entri ni...tu yang jadik dari aku tulis berjela-jela, bila tulis balik jadik satu perenggan jek....sangat menyusahkan betul...bersusah jek aku susun ayat puitis lagi indah kat entri tadi...just perenggan yang memula jek dapat diselamatkan...apa boleh buat ek....korang pernah tak kena cenggitu...time buat entri, tetiba abis semua benda yang dah dibuat elok-elok tu, lepas tu kena lak tulis balik...memang meletihkan dan menyakitkan ati jek ek...

lepas tu, benda yang last aku rasa aku nak membebel ialah, beberapa ari ni aku dengan iwan dextrous tengah berusaha cipta lagu...ahaks...cam tak boleh blah ek...baru satu lagu jek lak tu siap...tu pun lepas bertengkar manja, beradu sape lagi comel, jadik la lagu tu...tunggu kumpul bebudak dengan tunggu ada duit jek nak buat proper lagu tu dari akustik jadik band style...almaklumla ek..aku dengan iwan boleh jadik gitaris, boleh jadik vokalis...tapi tak boleh nak main dram dengan bass.tak reti aku dedua instrument tu...hhuhuh...tak cukup genius lagi dalam bidang tu...patut ke aku share demo lagu tu dalam versi akustik??rasa tak yah la ek..sebab terkantoi pitching lari sebab tak dapat melodi dengan gitar bersepah sebab taram main jek....rileks la wan ek...nanti kita touch up bagi kemas...

p/s: lagu kedua tak boleh blah...tak datang-datang idea...nak buat cemana ek...takde inspirasi~~~

14 comments:

ainz said...

dulu member2 aku penah soh aku buat lirik..melodi derang dah ade..brp byk derang buat lagu tanpe lirik..sengal btul..ingat aku ni jenis puitis2..nk cipta lirik..hohoho..nak buat esei pon xlepas..ahahaha...

tahniah la kepada anda..sebab berjaya mencipta lagu... ;)

y@n@ M!B said...

ko gheti men gitar?? wewiitt..trus jatoh centa lah dgn kaooo...huakakakaka~ eh dak encem aku pn gheti men gitar..lupo plak..ngee~

ko wat lagu psl aku lah..lalalalala~ =p

Along Tapa said...

ainz

mekasih...benda paling susah nak buat melodi la...sebab taknak sama dengan lagu2 yg dah ada...

yana mib

ye2~~~ budak encem ko power..sebab tu ko terjatuh chenta dengan dia...

lagu pasal ko??lagu apa ek..oh..aku lebih comel...haha~~

nabilah_2908 said...

betul ke link Obefiend tu...? nak gak tgk gambr yg mana...gila kreatif la budak2 sekarang... ;)

oh...bila lagu dh siap...share la kt sini...boleh..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ALAHAI Z

Along Tapa said...

nabilah

lupa...aku kena check balik link dia...ni sume pasal blackout semalam la...sori2...

lagu tu dah siap..tapi tunggu touch up..bagi bunyik dia kemas jek...taknak aku share...nnt kena rembat dengan komposer...haha~~

d_tieah said...

Haha..
Ko nak cari idea buat lagu?
Ape kate ko dok lama2 dalam jamban..
Sure ade idea dtg..

Kimie Hashim said...

along..aku minta maaflah banyak2 bro..
aku mmg x faham dunia U ni, so aku komen pasal gitar leh.
hehe..long, aku dr aritu blaja full chord x dapat2..
aku kalau simple chord aku boleh main dgn lancar, tp bab full mmg cam bodoh..
ajarlah aku long..
buat entry pasal ni long..

budak_nakal said...

oh budak "comel" mcm ko reti main gitar ke?wakakaka..

weh.. ko buat la lagu, along comel :P

echah mashuri said...

hbis cipta lgu tu rjin2la ko upload dlm blog neh k..wt vdeo gmpk2...heee

Along Tapa said...

d tieah

kalo aku duduk lelama dalam bilik termenung tu, buasir la aku....

kimie

haha...macam la aku hafal semua kod...kalo nak belajor betul2, ko kena tau la setiap fret dan tali tu apa sound dia...

Along Tapa said...

budak nakal

comel-comel pun kenala ada bakat ek...kalo aku buat lagu tu, nnt bebudak lain semua mogok taknak main instrument...haha

echah mahsuri

part nak upload tu yang aku ada sikit segan tu...

Trah Wann said...

senang2 buat lagu untuk aku lahh . gerenti malatopp kebabommm lagu tuh nanti T_____T

echah mashuri said...

ahhh..xkira kene upload..baru ak leh jd juri..hohoho.;P

Along Tapa said...

Trah


aku riso kalo buat lagu untuk ko, jadik lagu selamat tinggal PMR nnt...huhu...

echah mahsuri

haha...takmoh2...:p