Tuesday, October 19, 2010

Teknik ngorat secara kreatif.....versi Meon

Alkisah

Dari entri yang lepas, aku agak tak berapa faham lak apa angin aku pegi post entri pasal teknik mengorat tu...tengok-tengok hambik kao....ramai pulak yang request cara ngorat yang unik daripada aku...tapi sori la ek kengkawan....aku tak boleh bagi teknik aku ngorat...jatuh la saham aku nanti..lagipun nanti orang kenal la....hah!!!teknik ni sangat dikenali...ko mesti Along Tapa....oh!tidak....tak masal-masal diri aku yang comel lagi penuh gayah muthu dan ke"purple"an ni jadik popular ala-ala Justin Bibir nanti...kan dah susah aku nak duduk ngeteh ke, merayau ke...terpaksa lak aku jadik Bandi Amuk pakai topeng kehulu kehilir...ehem...terpesong dari jalan yang lurus lak...balik pada pangkal jalan...jadik sebab aku taknak jadik popular macam Justin Bibir, aku letak stail ngorat Meon...sebab Meon memang penuh dengan idea kreatif masa nak ngorat...tapi taktau la boleh dapat ke tak awek tu...

  1. Bila Meon ternampak makwe yang diminati, kena pulak dia baru balik kelas atau kije sambil membawak beg laptop, dia terus pegi kat awek tu, buat pandangan manja sambil bagi senyuman dia yang paling lebor, lepas tu cakap..."Assalamualaikum, saya student dari ehem ehem Kolej nak buat survey kat cik..tapi sayangnya kertas survey tu dah habis...boleh tak bagi nombol telefon dengan nama cik...nanti saya call dan isikan borang survey tu sekali..."
  2. Kalo Meon terjumpa pulak awek yang dia minat masa tengah tunggu bas nak balik kampung, dia bangun terus duduk kat sebelah awek tu...lepas tu buat-buat angkat call, cakap "ha....ha...ada...pompuan..alamak...janganla cemni...leceh la..."...pastu letak handphone, tengok muka awek tu sambil buat muka sedih...lepas tu cakap..."mintak mahap ek wak...tadi mak saya telefon...dia cakap saya kena mintak nombol dengan nama awak....kalo tak mak saya tak bagi saya masuk rumah nanti..."
  3. Yang ni lak stail ngorat masa Meon ada kat kedai makan atau shopping complex...dari jauh dia senyum-senyum kat awek tu...lepas tu dia datang terus kat awek tu...lepas tu cakap.."mak saya pesan dia suka pompuan macam awak...boleh tau nama dengan nombor telefon tak??mak saya kata nanti dia nak antor rombongan meminang terus..."(kredit to befoyengfoyeng...lu member pro beb dapat tau stail Meon)
  4. Ni pulak stail yang lebih daring kalo kat stesen bas...Meon datang kat awek tu lepas tu kata..."Cik, saya nak mintak tolong sikit..boleh tak pinjam telefon..saya nak rasa telefon saya tercicir ntah kat mana ntah...pliz..urgent sangat ni.." sambil buat muka inesen dan comel pada masa yang sama...ambik, miscall, lepas tu cakap..."terima kasih ek cik.....apa nama tadi??"
  5. ni Meon cakap stail ngorat member masa kecik-kecik dulu..."wei Temah!!!lawo dah ko skang...dulu bukan main comot ko...aku suka kat ko la...jom jadik endut...kalo ko taknak, aku seborkan gambor comot ko tu kat facebook...siap tag secara beramai-ramai lagik...."
  6. ni cara terakhir Meon bagi kat aku....ko pegi kat supermarket ke, guardian ke, watson ke, ko beli deodorant axe, ko spray bebanyak...kompem awek tengok ko tergedik-gedik...tak caya ko tengok kat dalam iklan tv tu...
p/s: aku tak jamin stail Meon ni dapat berjaya nak tackle makwe...tapi dari semua tu aku dapat simpulkan, nak ngorat kena berani amik risiko kena henyak, kena maki lepas tu kena rejek...aku tanya gak Meon cemana dia dapat ngorat bini dia dulu...dia kata "bini aku tu dulu aku tolong dia tukor tayar kat tepi jalan...memula nak call MAA tapi aku tersalah bagi nombol aku satu lagi...dah aku terpaksa buat lawak bangang kata alamak...macam dah ditakdirkan pulok jadik MAA awak ek...masa tu la baru kenal-kenal...macam-macam la ko Meon....
 

33 comments:

miya said...

Meon dah kawin berani lg Xngorat??

y@n@ M!B said...

hahaha aku suka taktik² meon tu..walaupun sengal tp boleh buatkn gadis tu tersenyum sambil pipi merah sbb malu..muehehe~

err ko x folo cara meon ke? lalalalala~ =p

Along Tapa said...

miya

huish..dia sayang bini dia....tapi ada masa ngorat gak...mana tau bini dia bosan...sekurang-kurangnya dia dah sedia "Teman"...haha


yana mib

tu yg aku pelik tu...tengok macam sengal...tapi ada jek yang respon baik dengan dia...

aku tak follow stail dia...kan lain jantan lain stail ngorat dia...

RozSyah said...

teknik no-6 tu paling best..haha..

anda dpt award..sila la ambik dgn penuh kecomelan..!jgn segan-segan

Along Tapa said...

RozSyah

haha...aku pun tak faham cemana dia boleh terpengaruh dengan iklan tu kak...

ok...ada masa nnt aku hambik...

ainz said...

along..yg no4 tu style,aaa...awek tu xtau pon yg meon nak amik no fon dia..hik3...bgus2..

Along Tapa said...

ainz

kan??tu la nama dia kreatif...

nabilah_2908 said...

gelak sorang2 bila baca n3 ni..nasib org tknmpk...hehehehe...

sama mcm Ain...suka yg no 4...cerdik juga si Meon ni...

walaupun agak sengal...tp masih boleh diterima... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JOM MASAK NASI

nizam omar said...

idae yang bernas...sudah maju dan mengikuti perkembangan zaman...tapi banyak taktik menggambarkan seorang anak emak..heheheh..sikit2 emak..cian kat emak kat rumah..tersedak sengsorang..

Along Tapa said...

nabilah

haha...cuba ko bayangkan ko kena ngorat stail tu...mesti ko terpikir2 balik...apa la bangang aku boleh "ter"bagi nombol kat mamat tu...ahah


nizam omar

tula nama dia penchenta wanita...baru la tak dikategorikan jadik laki hampeh yang typical jek...tak salah apa jadik anak mak...tu kan menyerlahkan sifat manja pada pompuan...haha

d_tieah said...

Tips ko mmg menarik long..
Tp syg sbb aku pmpn..
Xkn aku nak guna cara ni nak tackle pompuan kot..
Haha..
Tp kan long, dlm semua cara tu, ko xleh nak buat yang no5..
[Ehem2..]

Along Tapa said...

d tieah

erk...dulik apa aku...aku boleh tukorkan perkataan facebook tu dengan blog...hahaha

makdara TERdiva said...

teringat kisah mr X ngorat MDT dlm bas 13 thn yg lalu...huhu

Along Tapa said...

makdara TERdiva

haha....dia guna stail yang mana satu tu ek MDT??

nas said...

bro..ko da kawen ker lom?
huhu..spray? xmau la..nanti awek fengsan bila aku spray banyak2... bau kuat sgt..hehehe

Along Tapa said...

nas

huish ko...aku bujang lagi la...haha..

ko percayala sangat cakap dak Meon tu...haha~~~

KERDILDESA said...

wei!
boleh pengsan awek tu nanti ...
tips kau ni sengal sket la bro !

hahahaha ....

kalau aku buat betol2, gerenti sampai ke tua laa x der awek . hehehe

jom singgh blog aku . jgn lupa koment k .
kerdildesa.blogspot.com

Along Tapa said...

KERDILDESA

tips ni bukan sengal sket...ni sengal banyak bai...yang ko pun pegi rajin percaya cakap Meon tu buat apa..guna la gayah muthu dan ke"purple"an ko sendirik...huhu

KERDILDESA said...

hahaha!

ceh! muthu ? ntah paper je kau nie ..
bro , nanti aku follow blog kau . kat sini line slow la..
thanks follow aku ...

Along Tapa said...

KERDILDESA

haha...orait..

Si Sangkar Hitam said...

heheheh...
aku nk try la cara ni...
kot2 menjadi...

Along Tapa said...

Si Sangkar Hitam

ko cuba la...tapi kalo kena penampor jangan lak ko buat lodge kat aku...huhu

YOUsoF said...

Kahkah... Aku pilih step no 6 jela Long. Mudah dan dah terbukti di tv! ;DD

Along Tapa said...

YOUsoF

haha...kalo aku taknak awek tergedik2 nak kat aku...aku ni kan pemalu orangnya~~~~ ecewah...

|arieza| said...

try ngorat ktk lok. boleh? hahah eh tp ktk madah atas tok ktk sik mok awek tergedik2 ngn ktk nak.. haa pa ktk try ngorat kmk.. hahaha :p

Along Tapa said...

arieza

huish..sik mok la...kmk tok pemalu org nya..tapi still comel gik bergayah...huhu

echah mashuri said...

semua kpala meon 2 xboleh pakai da..meon(bukannamasbnr) aka along kan?
ko xyah r long..padan r ak jumpe ko aje kat stsen bas..hahah...
tpi aku ase cara no 4 r bleh diguna..sbb kalo ak pun ak tolong mcol..henpon ilang ..niat nak tolong..dalam banyak2 uh ade gak bijaknye meon uh..heee

Along Tapa said...

echah mahsuri

banyak la ko...bila aku kawen..huhu...Meon tu = AnuniMeonnus(Anonymous)...jadik sesapa yang rasa dia Meon boleh jadik Meon...haha

echah mashuri said...

lor..gitu plak....haahah..
eh panggil ak ecah mashuri?panjang gila along tapa panggil nama aku..tq along tapa:)heeee

echah mashuri said...

lor..gitu plak....haahah..
eh panggil ak ecah mashuri?panjang gila along tapa panggil nama aku..tq along tapa:)heeee

Along Tapa said...

echah mashuri

haha...ko taktau ek..
takleh ke panggil nama penuh2??aku takut terkompius jek masa reply...haha

suzie rahman said...

hahaha sengal nya..cm tu pon leh ko

Along Tapa said...

suzie rahman

cmna??hahaha