Monday, January 10, 2011

Tips nak menaikkan trafik..

Alkisah

ehem...ok...ini ialah entri spoof..serius..aku dah fikir masak-masak, dan telah activate kan encik Meon sekali nak jadikkan entri ni...terpulang kat korang nak percaya ke tak..sebab kalo nak kira pun, trafik aku bukannya tinggi sangat pun...ala-ala bongok gak..tapi takpe...mungkin ada tips yang berguna untuk korang...sape tau kan??jadik terima la tips nak menaikkan trafik versi Along Tapa dan Meon..pointform!!

  1. Benda pertama sekali, pastikan korang ada tajuk yang sangat menarik perhatian...contohnya macam "Facebook telah bertukor milik.."..kompiden ramai yang nak tau termasuk Mark Zuckenberg sekali.."eh??betulke facebook nak bertukor milik??rupanya korang bercerita pasal akaun facebook korang dah dibagi pada adik korang...so korang ada akaun baru...tu kan menaikkan trafik..betul tak??tapi tahanla kena bangsat dalam komen nanti...

  2. selepas buat entri, pastikan entri korang ada bubuh label yang memang ramai orang akan search...contohnya macam "3gp, pantat, awek cun, melayu boleh, pramugari terlampau, skandal"...memang kompem korang akan dapat trafik yang tinggi dari pervert-pervert yang melambak kat Malaysia ni...korang tak percaya, try la bubuh...tapi jangan terkejut kalo ada yang membabikan korang nanti...biasala...stim tak dapat pancut...haha

  3. ni nasihat biasa..rajinkan blogwalking...betul??ni nasihat aku untuk blogwalking...jangan sesekali tinggalkan mesej kat shoutbox dan cakap aku kat sini...tu memang takde sape perasan atau memang akan dibolayan...yang elok, pegi blog, baca entri, tinggalkan komen...follow kalo perlu...bukan ke tu lebih bersifat murni kawan-kawan??

  4. ni satu lagi...tapi untuk orang yang berhati kering dan takde perasaan jek...hentam blog yang power-power macam Ben Ashaari, Cik Epal ke, Obefiend ke, Irwan ke...tak pun try hentam blog politician..cam Dr.M ke, DS1M ke...try hentam diorang...pastu korang tengok apa jadik kat trafik korang...tu kalo berani la...jangan cakap aku ajor cara ni...kang tak masal aku terlibat sekali...

  5. ni satu lagi...kalo korang mempunyai gift macam Paul the sotong kurita, korang buat satu entri pasal satu benda sebelum benda tu terjadik...kompem ramai yang pergi blog korang baca semua berita tu...sebab berita korang lebih tepat dan pantas daripada baca berita yang berat sebelah kat media skang ni...jangan tanya aku...aku takde gift ni..
cukupla tips bodoh tu...kang lagi banyak aku tulis, lagi dahsyat tips tu kang...lepas tu kang makin haru pulak Malaysia ni sebab ramai blogger tetiba jadik savage...bila kaji-kaji, Gorengbaek punya kije rupanya...taknak aku...

p/s:nak trafik tinggi, kena la rajin...kalo malas, sape nak pegi blog ko??takkan tu pun nak tips kot...tengok aku...malas..sebab tu trafik aku rendah..haha

33 comments:

iwan_dextrous said...

law byk traffic light pun leceh gak..wat abis minyak ak je..hahha

yg psl gift tu ak rase ak dh ad kot..hahaha..maklum r kn 2 tekaan tepat ak dh berjaya..lpe lg satu...ak predict MU mng 1-0..tepat wei..

Along Tapa said...

iwan dextrous

sah ko ada bau2 bacang dengan Paul...haha...

De Mois said...

Haha..dalam banyak2 tips yang aku jumpa, tips kau je yang sangat berbeza. Memang orang 2 akan berjaya pada awalnya, tapi pastu akan mengalami malapetaka. Hehe..iwan ni sotong rupanya. Hoho..

Cuba ini pula :
Dua FT yang tewas

Along Tapa said...

De Mois

haha...tapi kalo orang yang betul2 nekad jek sanggup ikut tips ni...walaupun awal2 aku dah warn...ini hanya spoof...

lionteen said...

haha..betul jugak ape yg ko ckp ni.
yang ke-2 tu lg la betul.
klau ade je tajuk yang berundurkan 18sx ni,laju je orang g bace.
tapi padahal isi x berkaitan ngn tajuk pun.wakakaka

Irwan said...

cool record...

Ujang9897 said...

tajuk pantat mesti ramai..haha

buat tajuk merepek nanti tau2 ader org google tajuk blog orang beromen kluar blog aku..hahaha...

aku nk buat tajuk along tapa gay la..hahaha..leh tak

niesz said...

da baguih da ni info ni...but kalau nk ikut mau pk smpai 10 kali ni..ermm..xpe la..nk ikut tips yg p/s tu la..ehehe...lagik murni kan..

fiezah91 said...

aku suka entri ni.. haha.. ni cara ko mencarik trafik jgk ni.. hahaha. suka!

nabilah_2908 said...

oh,,,tertarik dgn point no4..huhu..

tp...wt pe la nk porak perandakan keadaan... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MAKAN-MAKAN SEPENA AJL25

streetneon said...

klu nytt plak, nampak orang tinggalkan kata-kata kat shoutbox pun da cukup epy..haha..

Yann Mazian said...

word kat dalam entri pun nak kena gempak. huhu. walaupun mmg takde niat nak buat entri yg berkaitan word tuh, kalo letak mmg up lah traffic blog. huhu. contohnya letak word yg agak lucah. mmg menjadik idaman kalbu insan2 yg berkenaan untuk carik benda tuh kat google. tak pasal2 tersesat lah pulak kat blog yang takde benda yang diorang carik. hahahahha. :D

Along Tapa said...

lionteen

haha...tau takpe..aku tau ko dah try...sbb tu ko memahami..ahaks..

irwan

huh??mekasih bro...kata2 mu walaupun 2 patah tapi sangat mendalam..haha

Along Tapa said...

Ujang

haha..aku pun taktau apsal banyak nowh keyword cenggitu...tapi kompemla lepas entri ni makin byk search perkataan mengarut nnt..

ko nak buat entri tu ke??segan pula..


niesz

haha..nasib ko bijak..kalo ko ikut gak taktaula..tapi tak salah nak buat..kalo dah desperate sangat..hihi

Along Tapa said...

fiezah91

hihi...ko ni bikin kantoi taw...segan i~~~

nabilah

haha..tapi dah terbukti apa..kalo ko dapat carik blog kisah ju-on, sure ko faham kenapa aku tulis point tu...

Along Tapa said...

streetneon

haha..memula memang cenggitu nytt..kita kan makin maju dari hari ke hari...

Yann Mazian

terkenang memori lama ke yann??haha...memang syok kalo cenggitu..lepas tu kompem kena babi dengan diorang..haha

Ieqa Swetluv said...

semua yang ko cakap ni memang betul, tapi kalo dah dasar pemalas cam aku, kejap tenggelam kejap timbul, memang leyh tido lama la blog tu haha

Along Tapa said...

ieqa Swetluv

ko ingat ko jek tenggelam timbul??haha

aku spoof pun korang percaya ke??adehh

nas said...

setuju ngan ko..aku nak tambah sket...cuba buat entri pasal isu semasa..cth ajl...piala suzuki..walaupun ramai pesaingnya..tp trafik masyuk kottt...

Along Tapa said...

nas

haha..yang pasal isu semasa tu aku dah coverla nas..point last..sebab nak buat info semasa, lagi cepat lagi bagus...huhu

Abang Jonni said...

harharhar... tips no 2 mmg mcm harem.... sakit perut aku gelak..

baguslah tips2 ko ni... mmg sgt jujur dan telus....

echah mashuri said...

tips tuh mmg betul.tapi kdg2 dah tau ttp malas weh nk buat.hahahha...;p

Along Tapa said...

Abang Jonni

haha..mekasih2..tapi entri ko lebih jujur dan telus lagi daripada ni..

echah mashuri

haha...ko malas ke takut nak buat echah??

miya said...

menulis sekadar nak luahkan rasa hati...

entri baru:
lagi-lagi dera

Along Tapa said...

miya

hehe...tapi entri ko selalu dapat tarik perhatian gak..

YOUsoF said...

Tip no. 5 paling cantik! no.2 pun tak kurang cantiknye hahaha..


ko masih dalam kategor rajin la Long.. Setiap entry ko mesti di atas 2 ghtaos wording.. aku salute ko lah!

masalah aku skrg takde bekalan internet yang kekal, tu pasal kejap² muncul, lame² tenggelam.. hehe

Along Tapa said...

YOUsoF

hehe..cenggitu ek..tu kira malas gak tu...

Amirrrah said...

Gelak besar aku baca tips ko. Cair hingus aku gelak kat tips ko. Thnx kerna membuat aku gelak. :)

Amirrrah said...

Gelak besar aku baca tips ko. Cair hingus aku gelak kat tips ko. Thnx kerna membuat aku gelak. :)

Along Tapa said...

Amirrah

huish...gila selebet ko ni...ada standby tisu tak?

hartini said...

hahaha...tips yg bagos...kalo duk maen hentam blog politician silap aribulan kena tahan ISA...haha

Izzati Asyraf said...

terbaik punya tips..hehe

Along Tapa said...

hartini

ni jam ISA dah takde dah...apa ada herannn

Izzati Asyraf

terbaekk ke laut!!!hahaha