Wednesday, January 19, 2011

Kelemahan-kelemahan kaum jantan..

Alkisah

ehem..ehem...aku membukak pintu rahsia jantan lagi...hahaha...habisla aku...takpe..ni just satu benda yang common sense...tapi korang kena ingat...walaupun aku bukak kelemahan jantan, tapi aku memberi peringatan kat jantan supaya berhati-hati dengan senjata rahsia korang-korang yang pompuan ni ek..jadik, meh sini aku bagitau antara benda-benda yang boleh buat jantan-jantan ni tak berdaya dengan korang...pandai-pandaila guna kat jalan yang baik...janganla ko pegi jerat jantan tu jadik zombie menggunakan senjata rahsia korang tu ek...hihi...

  1. salah satu kelemahan terbesor bagi jantan-jantan ialah, kitorang memang takleh tengok orang pompuan nangis...korang tengok jek kitorang ni kasor, gagah, tapi bila nampak orang pompuan nangis, nak-nak kalo pompuan yang rapat dengan dia nangis, kompem lutut dia jadik jeli la bai...sebab tu orang kata airmata pompuan tu senjata terbesor diorang...lagipun, secara nature, jantan ada sifat protective...so, bila pompuan yang rapat dengan dia nangis, memang otomatik sifat protective tu terkeluor...

  2. orang selalu cakap yang orang jantan ni ada ego yang tinggi...nak-nak kalo time nak mintak tolong buat kije...pergghhh...terer bai diorang buat muka dek jek macam tak dengor apa-apa..jadik, apa senjata yang korang kena guna nak bagi diorang ni mendengor kata??buat cenggini ye cik kak..bagi senyuman yang paling manis, gunakan the magic word "please" dengan menggunakan suara yang paling lembut korang boleh guna...ingat bai..kitorang memang ada ego yang tinggi..tapi kalo korang tunjuk yang korang perlukan pertolongan dan buat cenggitu, hati keras itu cair...macam kena remote control terus jek kitorang buat takde betah-betah...tanya la mak-mak yang berpengalaman...memang tu la trick dia...arahan will not work...pujuk rayu is the right answer..got it??

  3. Korang pernah tak berlawan mulut dengan jantan??aku bukan maksudkan korang bercium mulut dengan jantan...benda tu tak baik...maksud aku perang mulut la...bercekak, bercekor(bertekak, bertengkor kalo korang tak faham)...korang mesti rasa macam susah betul nak betah ayat jantan-jantan ni...nak-nak kalo salah diorang...memang dalam kepala itu batu besar dudok...tak nak ngaku langsung...jadik, cemana korang nak buat dia confess secara tetiba walaupun tu bukan salah diorang??tak pun cemana ko nak shut mulut jantan kalo diorang gila-gila kutuk ko sampai ko takleh balas??simple thing ho...puji jek dia...aku dah try kat geng-geng jantan aku...memang diorang kalah...kalo korang babikan diorang, diorang memang akan babi kan balik korang siap dengan description jantan betina sekali....cuba korang cakap, "ok..aku dapat...ko memang genius.."senyum dan senyap sekejap..."hensem..."...senyum dan senyap, "kenapala aku tak pernah terperasan ko cenggitu selama ni"...senyum, senyap dan pandang jek diorang dengan pandangan menggoda...korang rasa apa diorang buat??hahaha...

  4. orang jantan kalo time berendut, selalu sangat dikaitkan dengan suka carik pompuan lain....aku pun tak faham apasal dalam genetik orang pompuan macam dah automatically install bendalah ni...jadik apa korang nak buat nak ngelak jantan ni carik lain??jangan kongkong...its a taboo...kitorang ni memang licik melepaskan diri...jangan serah body...tu perbuatan orang takde otak...tapi gunala taktik...jual mahal..kan tu standard install gak pada pompuan??dengan endut korang, korang kadang-kadang kena jual mahal...jadik, diorang akan sibuk nak "tawar-menawar" jual mahal korang tu..kurangla hal carik pompuan lain..tapi ingat..jangan jual mahal sangat...dan jangan selalu sangat...nanti dia fed up...reti??

  5. ni pun kira kelemahan jantan gak ni...jantan-jantan memang cukup suka tengok awek pakai baju seksi...perghhh..kalo lalu memang tak berkelip la bijik mata...even kalo endut ke bini ke tunang ke ada kat sebelah pun kitorang ni berani jek tengok awek seksi tu tanpa berkedip...tapi ye cik kak...kelemahan kitorang bukan kat seksi...kalo korang bogel pun, kalo iman takde dalam dada, kitorang terkam, aku censored ayat ni dengan pantas lepas tu habis....jantan tetap tak kalah...tapi apa yang diorang kalah??bila tengok pompuan yang ayu, nampak suci, budi bahasa baik, hemah tinggi....jangankan kata aku...mana-mana jantan pun jadik lutut jeli bai...jadik la cik kak, bersama-samala korang jadik pompuan cenggitu...kan dengan mudah korang dapat nak kalahkan jantan-jantan macam kitorang ni....kan??
hehe...cukupla...tu pun dah banyak dah kelemahan jantan yang aku tulis...dan tiba-tiba aku flashback, masa breakup dulu, ex aku menggunakan lima-lima benda ni dengan sebaik-baiknya secara serentak dalam masa setengah jam...nak tau apa jadik...aku terdiam dan surrender...ko memang hebat la...huhu...

p/s: pada korang lak, apa kelemahan jantan yang korang tau??dalam banyak-banyak ni yang mana yang paling power pada korang??meh kongsi meh..

    35 comments:

    echah mashuri said...

    test market

    echah mashuri said...

    cehh..ex makwe ko mmg terer.lebih2 lagi bab menangis kan..haha..ak pernah sekali jantan nagis kt aku.siyes aku rase lemah lutut gakk wehhh..ehhe..bkn laki je lmah.nagn2 ak skali mngis.;p

    Along Tapa said...

    echah mashuri

    laki kalo nangis, tu bukan senjata rahsia lagi dah echah...tu namanya dah jadik bongok...haha

    iwan_dextrous said...

    ko nmpk itu pintu besar..hahahaha

    sape r jantan2 yg ko mksudkan tu ek...pengalaman ko mmg dahsyat r wei..hahahah..nseb bek ak x knal ko kn.ahahahahhaa

    Along Tapa said...

    iwan dextrous

    huish....marah nampak~~

    a'ah ek...mana larat aku nak kenal dengan troller terdahsyat macam ko...haha..

    De Mois said...

    Perghh..yg kau bagitau semua rahsia 2 kenapa. Reveal sikit2 sudah la..huhu.

    Terbaru di SuaraSendiri
    Utama : Perihal ubat nyamuk

    Along Tapa said...

    De Mois

    rilex r..kan kita boleh evolve..haha

    VIVIAN said...

    fakta last aku sokong...tp..wp laki suka mpuan lain seksi..bila part gf,tunang n bini sndiri nak seksi.. angin satu badan...

    Ujang9897 said...

    fuh...nasib baik aku takde kelemahan dlm semua tue..hee

    нαηιмQαтяυηηα∂α said...
    This comment has been removed by the author.
    ANATI SOKI said...

    anati soki liek this.. hehe.. yg menangis tuh mmg btol. hehe.. kalau gaduh cane pun. menangis je mesti mamat tuh akan ngalah. org laki tak leyh tgk pmpuan nanges.. sbb tuh bila mintak clash je. diorng mintak iktu phone je. tak berani nk mintak depan2. itu lg satu kelemahan lelaki. tp nk tnya ko ar along. asal ek. org laki kalo mintak clash taknk mintak depan2?

    Along Tapa said...

    VIVIAN

    hehe..tau pun...sebab tu la pompuan takde alasan untuk pakai seksi-seksi kan??

    Ujang

    haha...ini macam la...tapi aku tau kelemahan ko...ngahahaha...

    Along Tapa said...

    Hanim Qatrunnada

    haha..jantan senang cakap dia kena goda..tapi bukan senang dia nak tergoda..kengkadang kitorang cakap jek cenggitu...haha..


    ANATI SOKI

    sebab kalo mintak depan2, diorang tak tau nak buat apa...ko percayala cakap aku..nak2 kalo pompuan dah nangis...kalo ikut phone, part nangis tu dia boleh alih hp dia...heee~

    d_tieah said...

    Aku nak torai no 3 long..
    Mana tau kot2 aku dapat lelaki itu..
    Hahaha..
    Selalu kalo aku bertekak dgn lelaki tu aku buat lawak bodoh jek..
    Ok2, kali ni aku nak ikut tip no 3 ko tu..
    Thanx ye long.. *sayang ko..
    Hahaha..

    Along Tapa said...

    d tieah

    haha..ko memang pandai pilih tips yang paling bahaya dan berotak...kudos la tieah...

    Yann Mazian said...

    kelemahan no. 1 mmg betul lah sangat2. lagi2 untuk yann yg kuat menangis nih kan? Senjata berharga bah, mun nangis ya. hehehe. :D

    YOUsoF said...

    No. 1 paling power.. no. 5 paling hampeh.. ;D

    Pompuan pun ape kurangnya kan kawan².. hehe

    YanaMIB said...

    aku pernah try yg nangis! ujang TERkedu dgn hebatnya! kah kah kah~ tp dua kali je la..byk² kali mau kena lempang je sikit² nangis..huwawawa~ =P

    Along Tapa said...

    YOUsof

    haha...ko janganla bagitau mana yang power mana yang hampeh...adoyai...

    YanaMIB

    hahhaha...aku gelak sekali lagi..hahahhaa...cuba ko baca komen ujang tu..nanti ko tau apsal aku gelak... :P

    Along Tapa said...

    Yann Mazian

    tertinggal lak..nang ya senjata paling dahsyat...sebab ya la mek berhati2 mok pilih gerek mek kelak..mun dapat nok cengeng gilak ya, tauk jak la...

    yad'z said...

    nombor lima uh, semua jantan pun cenggitu kot... kalau dah fitrah lelaki, mana yang tak suke nengok popuan seksi.... pak imam pon surrender kot.. opssss.... sila delete... hahaha... kene banned gak aku ni kang....


    tapi betol lah, sejahat2 mana seorang jantan uh, balik2 nak kawin carik gak yang muslimah, lemah lembut and etc...

    p/s : aku tengah nagis nie, pedih mate potong bawang... sila protect aku dari bawang nieh... jahat au die wat aku nanges,,, hahahahaha...

    masturah idrus said...

    kau g belajar smpai phd la weh.. bulih buat phd ni.. bulih aku panggil ko dr. along.

    erk? a....l.o.n.g.. along! tu ke? ngehahahhahah

    Along Tapa said...

    yad'z

    sape berani banned ko...bakal ganti robiah kosai kot...hahaha

    bawang tu buat ko nangis??takpe..jap lagi aku kunyah2 bawang..ngahahaha


    mashi lala~

    phd itu bahaya...boleh menjatuhkan kerajantan melaka tau...

    pandai ko ngeja...mana blajo??hihi..

    Woofer Storm said...

    laki2 yg jht mana pun,tetap kan cari ppuan yang baik2 belaka,bukan takat seksi bogel mogel ni...hahaaaaa nak pikat kteorg ni ,wahai ppuan suma kena guna otak dgn sbaik2nya..heheee betul tak along??heheee

    nas said...

    nice entri nih :)
    1. kalau pompuan nanges aku buat derk je..hehehe
    2. kalau buat suara lembut2 pon aku xkesah...hahah
    3. hahaa..berlawan mulot not bercium :P
    4. err...
    5. setuju...kawan2 aku nie asyik mata pandang awek cun jerk..ehehhe..aku tak ok :P

    nabilah_2908 said...

    haha..tertarik dgn komen bakal pegantin tu..

    kantoi dah En Ujang.. :P

    eh..perempuan pun lemah tau bila lelaki menangis...yer la...lelaki kan payah tuk menitiskan air mata dia...

    lelaki akan menagis bila kesedihan dia tk boleh dibendung lagi..tul tak..??

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    DD BACK TO SCHOOL

    nora said...

    aku nk kena train menangis secara tiba2 la pasni

    ok dah babai

    aku nk g nangis dulu

    Along Tapa said...

    woofer storm

    hehe..betul..pandaaaiiii encik woofer storm..


    nas

    nas membuat komen mengcover diri sendiri...ngaku jek la nas...haha...

    Along Tapa said...

    nabilah

    tula..yg sorang nak cover..sorg lagi pecah rahsia..haha...comey..

    part laki nangis tu, tak gak nabilah..sebab bila kesedihan tu tak terbendung, jantan2 ni terdiam dah amnesia terus dari benda tu...

    kalo diorang nangis tu, tandanya diorang tengah rasa sakit tapi ngada2..hehe...


    nora

    ahaks..abisla kalo noa praktis nangis...abisla....

    faizura rahman said...

    no3 tu bes r..dlu zaman kanak2, kalo gaduh, mst tutup telinga dgn tangan, sambil jelir lidah dan terus berlari meninggalkan tempat kejadian..da besar ni, rasa nak try taktik ko ni la~ haha

    Along Tapa said...

    faizura rahman

    haha..perbuatan itu sungguh comel...

    kalo ko buat cenggitu sekarang mesti ada orang minang ko ek...haha

    h A n Y S said...

    kalau tang aweknya merajukk kau rasa lelaki lemah tak?haha~

    Along Tapa said...

    hAnYs

    tak kot..tapi dia jadik hangin satu badan..hehe...

    YOUsoF said...

    Hahha.. takleh ke? aku suka berterus terang la Long....

    Along Tapa said...

    YOUsof

    haha...bukan takleh...aku ingatkan jek..sebab jantan2 lain dah rage kat aku sebab bukak rahsia..haha...