Friday, December 31, 2010

Tips nak tau awek itu dah berpunya ke belum...

Alkisah

mukadimmah...macam biasa...korang bawak bertenang dulu...aku nak promote HHD kejap...bagi korang yang nak baca entri yang kontroversi, bahasa melampau dan straight dari jiwa, korang pegila sana...kenapa beria-ia aku promote HHD ni lak??sebab aku bercerita pasal benda yang best...pasal...korang pegi baca sendiri...tapi peringatan ek...sila baca dengan akal yang lapang, jiwa yang tenang dan bukan dalam keadaan mabuk atau mamai...sebab takut korang tak dapat tangkap yang mana satu makian, yang mana satu sarkastik atau yang mana satu benda yang aku ceritakan nanti...

ok...ada benda lain nak masukkan kat perenggan awal..tapi takpela..aku letak bawah-bawah nanti...hehe...ni aku nak cerita tips nak tau sama ada awek tu dah berpunya ke belum..bukan apa...mana tau kita dah syok-syok tangkap jewang kat diorang...sekali tengok dah ada orang punya kan..jadik, meh kita tengok...aku try senaraikan yang mana aku mampu...ahaks...

  1. korang tengok status FB diorang...kalo diorang letak status "married" tu, jangan dipikir-pikir la nak masuk line...tu memang dah tahap sayang sampai mati tu bai...tapi kalo setakat bubuh "in a relationship" tu, tu tandanya masih ada harapan lagi tu...
  2. yang ni perlukan kecekapan bijik mata...korang perhatikan kat mana letaknya jari-jemari diorang yang halus lagi menawan tu..kalo doploh patjam jari kat handphone, tak beralih-alih...sibuk mereply SMS..even kalo time berbual pun...memang takyah cerita lagi la bai...dah tahap sayang sampai mati la tu....
  3. ni kena pandang sekilas pandang...tapi takyah tengok kat budak sekolah la...jarang ada tanda ni...dengan pantas tengok jari diorang...ada tak cincin...kalo ada, kemungkinan dah ada yang punya...tapi kengkadang cincin tu hadiah mak bapak atau saje-saje nak pakai bagi nampak cool..so, kena gabungkan dengan teknik yang ke-2 tadi...
  4. yang ni pulak dari pe'el...korang tengok awek tu gila hepi meloncat-loncat..jenis peramah, periang, kepala ketotol...then bila handphone berbunyik, secara tetiba jek dia menjadik pemalu, main sorok-sorok ke lari dari orang ramai...cakap pun bukan main lagi mak aih manjanya...lembut jek suara menggenyeh-genyeh...korang carik jela target baru..
  5. ni stail yang paling gila babeng punya...dari korang susah-susah berteka-teki, korang tanya jek direct...janganla korang tanya terus dah ada pakwe ke belum...kalo yang jenis sayang sampai mati tu memangla jawab dah ada..dengan muka berlagak lagi...korang tanyala berkias-kias sikit...mesti terjawab punya persoalan tu...
  6. ni kalo korang cukup jantan la..pegi tanya makbapak diorang...untung-untung boleh pegi meminang terus...baru melepas sang pakwe yang sayang sampai mampos tu..betul tak??haha~
  7. ok..ni cara yang paling weak..tapi still available gak..rajin-rajinkan diri mendengor gossip dan findout cerita sikit-sikit pasal awek tu dari kawan-kawan dia..mana tau terkeluor gossip dia dah ada pakwe kan...kalo takde keluor gak walaupun korang dah tanya direct, jangan lepaskan peluang bai...ikan dah nampak kilas..tinggal baling pancing jek..
cukupla ek..nak bebanyak kang, abis lak terbongkar rahsia awek-awek ni..marah lak diorang...bagi pembaca pompuan lak, aku nak bagitau cara nak tau laki ni dah berpunya ke belum, macam payah...sebab walaupun jantan tu dah ada bini, dia masih lagi bujang 3 tempat kosong...payah kot...huhu

p/s: sebelum terlupa...aku nak ucap terima kasih pada BSI-BSR-VIVIAN(gorengger 100), Afizz(gorengger 101), burnkelana(gorengger102) dan jugak korang-korang yang jadik gorenggers awal-awal dulu...dah jejak 3angka dah...aku rasa sangat berterima kasih...takde hadiah, takde award..sebab tak adil bagi korang-korang yang dah follow dari awal kan??

33 comments:

iwan_dextrous said...

ko asyik promote HHD ko uw je, ble nk promote ak pnye lak..ahhahah

ko bab awek2 nie pndi..tp ble suh try x dpt gak.hahaha..dh tu nangis2 nyusahkan ak...awek skrg sume ckp mannis.."I SAYANG !@#$%^& SAMPAI MATI"..so lps balak dy ke laki dy uw mati dh leh cri len r ek..hahahah

ak skrg ngah usha awek bru..ko nk knall x??hahaha

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

bukan ko ke nangis sebab gado aritu...haha...

mana tak aku nyirap..aku ushar pakai fb ko..ko yg dapat..haha..
awek mana lak ni??tikah bulan taknak r... :P

De Mois said...

Hoho..biasanya cara ke-5 paling menjadi kegilaan ramai. Sebab laki mmg mls nak tunggu. Melainkan mmg nak buat kawan.

Soklan standard,"Eyh..i msj ni bf u x mrh ke??" Bg 7 saat je..nanti dpt la jwpnnya. Haha

Along Tapa said...

De Mois

haha...ko memang sangat power bab ni kan??

iwan_dextrous said...

hahaha..kali nie lg baek dri Ana Rafalli n Heliza Helmi yg ko gila-gilakan tu..ahhahah..

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

owh...ok...later on story mory~

takkan nak cerita kat sini bai..segan i u tau~~~ahaks

iwan_dextrous said...

hahaha..ak nk bgi komen ko byk..hahaaha

ko igt ad ke org yg nk wat mcm tu.hahaha

Dextrous cyber life

Along Tapa said...

iwan dextrous

ke ko nak tambah jumlah kat ranking tu??aku boleh jek nak kurangkan secara massive kalo aku nak.. :p

h A n Y S said...

aku single mingle triangle!
keh keh keh!
XD

Along Tapa said...

hAnYs

haha..tak tanya pun ko dah jawab..jadik, sahla ko single... :p

Afiefah Safieni said...

tak aci macam ni..
kena la bagi tips untuk laki sama..
tau la laki boleh kahwin empat pon.!!

Along Tapa said...

Afifah Safieni

erk..satu headshot..takleh nak jawab..haha..

err...Meon!!!ada idea tak??

Dark Half said...

ko dah penah praktik sume2 tips ke?
no. 6 takley blah..tp kalau dah sampai tahap kronik terhegeh2,ade je yg sanggup kot

~syuQ said...

haha long..ak penah buh married gop tp sorg pom x cay..

Along Tapa said...

Dark Half

anggapla tu last resort...kalo dah kepala penuh air sangat..hehe~

syuQ

kalo awek cun bubuh married pun, jantan mana peduli..nak2 kalo dah merenyam..haha
u talk bout fb 2 me?i dont even have an account of it der~

faizura rahman said...

bujang 3 tempat kosong enh? uih..menci i!! haha..

single is simple beb ^_~ (kdg2 la..haha)

Along Tapa said...

faizura rahman

haha...aku dah agak dah pompuan mesti butthurt punya dengan ayat bawah tu...macam taboo..lol..

single is simple..setuju...

Ujang9897 said...

wow...tips seorang playboy..hahaha...

good info..hehe

YanaMIB said...

hekhek ko playboy ke? ish³ =P

aku lg suka nk tau tips nk tau laki tu dah berpunya ke blom..sbb laki² miang ni la yg suka nyusahkan org..bila kita xtau dia dh berpunya, xpsal² jd perang dunia ketiga bila psgn laki tu gi serang pompuan simpanan dorg..haa ko paham x ayat aku?? hahahaha~ =_=

Trah Wann said...

hamboiii , tak fair ah mcm ni , tips untuk laki je ? untuk pempuan takdek pulak =="

Along Tapa said...

Ujang

haha..ko suka ayat yang last tu kan?tu dah kira bongkar rahsia laki gak tu..haha~


yama mib

ko apa nak riso wahai yana mib..bukan ke ko dah ada dak ujang yang encem tu...hehe~

Along Tapa said...

Trah wann

hihi...ramai yang dah request ni...adoi...Meon..kita kena fikir...hehe~

BSI-BSR-VIVIAN said...

just call mek Vivian. and very2 welcome!

lawak entri sbb aku ada boyfriend..tp aku tak letak status no.1....then...no.3!

yg penting tnya direct la..ada jugak yg mpuan yg desperate sgt wp single tp letak married ker..engage ker..kcian..or ada yg dah kwen tp rasa masih single.errk.

Along Tapa said...

BSI-BSR-VIVIAN

haha..meh buk nama penuh ya bukan sebab pa..sik mok org terkompius jak..hee~

nang tedah org nok buh status gya ya..tapi mok polah cmnei...sidak ya sik tauk mun org nangga status ya nang dijauhi terus..ahaks..

eh..terspeaking jerman pula..:p

echah mashuri said...

ala.tips ni xberguna lngsug buat ak.cube buat tips laki miang piang.senang nk detect.ak neh kalau nak berpakwe biar yang boleh buat laki.

Along Tapa said...

echah mashuri

da pandai demand ek echah...huhu..blum sampai seru lagi nak bongkar rahsia laki la~

Yann Mazian said...

kurang setuju dengan yang no. 1 tuh.
sebabnya, kadang2 banyak gak yang single mingle suka suki jek letak dah enganged @ married. padahal masih single lagi. hoho.
yang lain2, yann mmg setuju dengan along. gagaga. :D
hepi new year along!! :D

Along Tapa said...

yann mazian

hehe..yeke??well..aku takde fb dan benda tu just assuming dan logikal jek..huhu~

tapi biasanya pompuan letak enganged or married sbb tak nak kena ngorat kan?

ANATI SOKI said...

wakakaka.. 24jam duk pgg hp smsm non stop tuh.. time awal bercinta ja.. cm anat nih.. 4tahun bercinta. nk sms pun dah borink. muahahahahaha..

Along Tapa said...

ANATI SOKI

huhu..bercinta lelama memang boring..ahaks..no offense..tapi ada gak yg still cmtu..nak2 kalo balak jenis kaki kongkong~

cik zulaikha said...

me:

1. status fb: single.

2. handphone jarang bunyi. haha. Kalau ada pun maxis je hantar mesej. benci btol.


suka yang no.6 tu.. tanya je mak bapak terus. baru la macho!

Along Tapa said...

cik zulaikha

haha..nanti aku try buat..mau??

:: jula julie :: said...

ala..
lelaki kalo dh berpunye pon stil lagi ckp single..

tp kan kalo kat fb lately ,kitorang gugurl2x neh suke wat status married/enggeged/in a relationship dgn bff ( gurl )
tp de la sbb nye..rasie pompuan...hehehe