Thursday, April 14, 2011

Statement dah jelas nyata..kenapa kita macam tak faham-faham?

Alkisah

sebelum apa-apa, bagi korang yang rasa diri tu open minded, sila la pergi kat HHD untuk baca interview aku dengan Encik Setan....berbalik pada tajuk...orait...dalam beberapa hari ni aku duduk berfikir...kenapa kita suka nak big dealkan benda yang tak sepatutnya jadik masalah...apa maksud aku??kita selalu dengor memacam statement tapi kita suka nak timbulkan persoalan macam-macam...macam kenapa mesti cenggitu??kenapa mesti cenggini??jadik, meh kita tengok statement apa yang biasa orang cakap dan meh sini aku bagi alasan kenapa jadik cenggitu...orait?

  1. orang selalu kata...kenapa kerajaan selalu tak berperikemanusiaan, tak ikut kehendak rakyat dan kenapa pulak pembangkang ni macam tak puas-puas hati asyik duduk complain kerajaan itu ini walaupun apa kerajaan buat tu betul?memangla..dah nama KERAjaan....jangan diharapkan menatang berperikemanusiaan ek...hehe..dan pembangkang tu nama dia pembangkang....memangla kije dia membangkang jek semua benda...kalo dia sokong, dah jadik penyokongla...sama jek la kalo mana-mana parti jadik kerajaan ataupun pembangkang...betul tak?
  2. kenapa orang laki suka bola dan kenapa orang pompuan suka sangat bunga??tu memang dah menjadik sifat alam...orang laki memang pentingkan bola mereka...orang pompuan memang sayangkan bunga mereka..
  3. kenapa budak-budak skang makin kurang ajor?sampai ada kes mengawan dalam jambanla, pukul cikgula, buang anakla...tengok ayat atas tu betul-betul..diorang kurang ajor..sape yang tak ajor?korangla...dah tau diorang kurang ajor, ajorkan jek...
  4. kenapa orang pompuan ni complicated dan orang jantan ni susah nak faham orang pompuan?sape kata??orang pompuan la simple..apa yang diorang nak, ada tulis dalam buku..sama jek semua...dan orang laki lak bukan tak faham...tapi saje jek nak tengok pompuan tu marah...takkan korang tak pernah dengor ayat ni "u ni kalo marah pun cantik"...hehe...semua jantan teringin nak cakap ayat tu dowh...
  5. babi hutan dengan babi bela...sape lagi babi??orang yang tanya soalan ni...
  6. kalo kahwin, rugi...belanja besor...kalo tak kahwin, lagi la rugi...jadik, apa patut kita buat nak dapat untung?? 90% keuntungan datangnya dari perniagaan...tak baca hadis ke?
  7. kenapa orang cina, belajor tak pandai, dahla kafir, tapi kaya...kita yang Islam, belajor dah tinggi, tapi hidup miskin?mesti diorang ambik hak kita ni...konspirasi... takla...tu nama dia USAHA..mintak jek reti...usaha tak reti..mana nak kaya...
  8. kenapa setiap kali kerajaan menang pilihanraya, diorang mesti naikkan harga minyak?padahal kita pengeluar minyak gak.... sebab dah menangla diorang boleh naikkan..kalo diorang kalah, diorang mana ada kuasa...
  9. Kenapa sekarang ni makin banyak kes mengawan?makin banyak kes buang bayi? sebab makin ramai yang report...kalo takde orang report, tak jadikla kes....
  10. Kalo diberi pilihan, pompuan yang cantik, body baik tapi hati busuk dengan pompuan yang baik, cukup serba-serbi tapi muka biasa jek...mana yang ko pilih? dua-dua aku tak pilih...aku just pilih pompuan yang ada kat list aku jek...
dah cukupla statement tu....kang makin banyak aku mengarut, jadik macam entri HHD nanti...hihi..yang part dalam list tu, nak tau gak ke sape dalam list tu??aku on jek..sape cakap i love u kat aku, dia ada dalam list tu...ngahahahahaha....

p/s: hmmm...korang rasa ada tak persoalan yang korang rasa macam tak faham-faham lagi?jom kongsi....mana tau aku ada jawapan...ahaks...

10 comments:

fiezah91 said...

hahaha..bila difikir balik.. btl gak ek long apa ko tulis ni.wakakaka.. ngeng!

nabilah_2908 said...

ha'ah kan....tertanya2 dgn diri sndiri...jawapan dah jelas depan mata...tapi masih dipertikaikan...kenapa eh..?

suka dgn point no 3..terang2 perkataan kurang ajor ada di situ..sbb tu buat peel mcm tu kan..? hahaha....

jom ke APA KATA HATI pulak ;
BLOGGING..SAMPAI BILA ??

nas said...

xfikir lagi lagi bagaimana kalau lelaki suke pada bunga n perempuan suke men bola.. hahha.. mst aneh bukan? :P

h A n Y S said...

no.4 tu aku x pnah dgr ex aku ckp pon? keee...sbb aku mmg x cantik? hahaha~
no.8 tu btl gak kan?!

ok along, i love u! *rapatkan 2 2 tangan sambil kelip2 mata*
so aku msk dlm list x? hahaha~ ngek! ;p

Along Tapa said...

fiezah91

haha...agak selama ni aku tulis salah la ek...hihi...


nabilah

tula...kengkadang kita ni suka nak pikir complicated nowh..tu yang makin berserabut hidup tu...

Along Tapa said...

nas

tu antara dua jek nas..sama ada diorang berfikiran lain, ataupun diorang dah kawin...ko faham tak??hihi..

HAnYS

maybe sebab dia terlupa kot ayat tu masa tu...tu yang dia tercakap benda lain...ahaks..

jap...list mana ko nak aku masukkan ni??lalala~

i am S!L4H.. said...

kenape skg ni mcm2? muahahaha

perghh sape ckp ileviu je trus masuk list? senang. hahahah

Liey Yatiey said...

hahahha . best lah entry ni ;D betul2 sgt lah ;p

Along Tapa said...

i am S!L4H

macam2 apa ek..mendalam sangat ayat ko tu...hihi..

masuk list senang...tapi nak kena pilih tu...ko paham jek la..haha...

Liey Yatiey

jangan ko terikut buat kat dalam SPM besok sudahla ek..mampos aku..huhu..

YOUsoF said...

Ko memang la Long!! rajin betul ko pikir menatang² camni kan.. bagus tuk otak kan...


ketatkan la sikit nak masuk list ko Long macam:-

-sape yang pernah ade masalah kurap kat belakang badan dulu, tapi kini dah pulih 100peratus. (boleh buktikan keikhlasan ko)

;DD