Wednesday, April 20, 2011

retailing: pompuan pun ada pantang...bukan jantan jek....

Alkisah

dalam entri lepas, aku dah tercakap lak nak buat entri untuk entri lepas tapi versi pompuan lak...padan gak la muka aku pergi gatal mulut cakap nak buat...tapi takpela ek...kenala fair...orang pompuan pun ada gak ketakpuashatian dia pada jantan....bukan setakat jantan jek nak demand lebih-lebih...ingat diorang limited edition, diorang best la....orang pompuan pun ada standard gak la...betul tak??jadik, jom kita tengok apa pantang-pantang orang pompuan kat jantan-jantan ni....

  1. cool jadik ego - ramai pompuan yang suka jantan yang cool, macho dan sentiasa tenang handle apa-apa situasi...tapi kalo dah dapat handle situasi tu, tolongla...tolongla....janganla berlagak bagus lepas tu...bukan pompuan jek rasa menyirap....aku pun rasa macam nak tampor jek...ingatla jantan-jantan...korang takyah nak berlagak cool..sebab kalo korang terer dan merendah diri, tu lebih cool dari yang berlagak cool..nak tunjukkan ego...lagipun jantan ego ni kalo perhati betul-betul, memang sebijik macam orang sembelit jek rupanya...nak lepas takleh lepas...ngahahahhaa
  2. trendy jadik serabai - wahai jantan-jantan...pompuan memang suka tengok jantan-jantan yang up to date...nak-nak yang memang nampak bergaya macam hero-hero korea...tapi korang bayangkanla...dahla muka jawa...buat stail macam orang korea...dah rupa Indon kerja kontrek dah jadiknya....cemana tu...pakai seluor koyak bajet rock...tapi tengok macam miskin pun ada...siap la ada yang pakai dah smart dah...rambut dah lawo...baju dah kena...sekali tengok kaki, selipor jepun lak dia pakai...adoyai....wahai jantan-jantan...belajor la jadik bergaya sikit...barula pompuan-pompuan nak tengok...tak habis-habis dengan statement "takpe..laki skang dah kurang.."...korang jangan lupa...diorang ada alternatif....pengkid...haahaha...
  3. berlagak berani tapi penakut - ni lebih pada time nak mengorat...tolongla jantan-jantan sekalian...tolongla jangan jadik manusia yang konon-konon berani tapi penakut...nak ngorat awek pun berselindung disebalik member-member...duduk swit-swit dari jauh macam bagus....orang pompuan lagi suka kalo korang nak ngorat tu, terus jek approach....face to face...one by one....sekurang-kurangnya nampak la keikhlasan tu walaupun diorang rejek lepas tu...ingat ni wahai jantan-jantan....kalo kita berani, kita sekurang-kurangnya kesan tu ada....paling tak pun, diorang akan ingat korang sebagai jantan yang memang berani...naik gak sikit saham tu kan...
  4. sensitif jadik kelenjir - orang pompuan memang suka jantan yang sensitif....sensitif pasal perasaan diorang yang sensitif...even kalo tengok kucing lapor tepi jalan pun sanggup kutip bagi makan....kalo diorang cerita sedih, korang pun ikut rasa sedih...kalo diorang cerita gembira, korang pun kongsi perasaan yang sama...tapi kalo dah sikit-sikit nak nangis...tengok orang potong semangka pun nak melalak-lalak konon-konon kesian kat nasib semangka tu walaupun lepas tu korang taram telan sampai dua tiga talam...takyahla bai...menyampah jek tengok...tu tak dikira jantan sensitif tu bai..tu dikira jantan kelenjir tau tak...
  5. pengejor cinta jadik pengejor bunga - almaklumla masa tak dapat...bukan main lagi dia punya ngayat ek..."i love u till death came apart" la...."walau kucing bertanduk tapi cintaku takkan pudar" la...bila dah dapat jadik endut, awal-awal tu kemain lagila dia punya lagak romantik dia...memang nampak gaya macam pencinta sejati la....suka betul hati sang pompuan-pompuan ni...tapi lepas beberapa bulan, dia mula dah....mula la berlagak tak ikut kepala hotak...semua ikut kepala helmet...mula la nak mintak main raba-raba....mulala nak mintak main kuda-kuda....adoii....grow up man...nak mengawan pun, jadikla bini dulu..lepas tu, ko nak mengawan ikut suka la...janganla jadik jantan tak guna nowh....jatuh la standard...
  6. geli hati jadik geli nak tengok - ni pun kira bukan pompuan tengok jek menyampah...aku pun menyampah gak...ada masa tu, memang la orang suka jantan yang buat kelakor...sebab adanya orang-orang cenggini,  keadaan yang tensen boleh jadik chill...tapi kalo dah buat lawak melampau nowh...memang mintak ditembek la...kalo boleh, bayang pun menyampah dah tengok....ingat ek jejantan..ada masa melawak tu penting...kalo tak nanti jadik macam aku...cakap serius pun orang ingat tak serius...last-last kena cop "KO NI MEMANG GILA"..kan kesian tu...
  7. abang macho jadik abang hancur - ni pun satu hal...bagi jantan-jantan, stail yang paling macho dan takde tandingnya ialah afro...tak salah bro nak guna stail afro...tapi tolongla setelkan bulu-bulu lain...ni tak...sekali pandang macam pokok sena pun ada..dua kali pandang dah macam yeti...bukan ke lagi elok kalo dikemaskan sikit rupa tu....walaupun muka tu tak jambu, tapi kalo pandai nak buat diri tu nampak smart, kan terserlah kehenseman tu...memangla orang pompuan tak pandang rupa sangat...tapi korang nak bagi ke diorang tak berselera tengok muka korang..aje kang keluor date mata dia tertumpu kat anjing poodle sebab diorang lebih cute..
  8. eksperimen axe jadik eksperimen mintak kena kapak - biasala kan jantan-jantan ni....ada gak niat kengkadang nak berwangi-wangian...ada gak yang sanggup pakai deodorant, colon, sekali dengan perfume nak bagi bau tu best...tapi kena berhati-hati...perfume jantan ni memang diorang cipta baunya lebih kuat...so janganla bubuh banyak nowh...tu takpe lagi....ada lak yang bau sendiri pun tak perasan....kengkadang duduk sebelah jek dah terasa macam lepak kedai mamak....tolongla bro...ambik perhatian kat bau sendiri tu...kalo tak, dari awek-awek ni sibuk nak terhegeh-hegeh kat korang, baik diorang kejor bangla-bangla tu dari korang...sekurang-kurangnya dapat gak jantan yang ada ala-ala hero bollywood....boleh praktis dengor lagu sambil guling-guling macam cerita hindustan tu....betul tak??
aku rasa cukupla aku menghentam ni...kang, aje pulak jejantan ni marah kat aku lak hentam diorang lagi banyak dari pompuan....bagi fairla ek lapan poin gak...pesanan bagi jantan-jantan, tingkatkan kredibiliti kita...jangan bagi awek-awek dirampas oleh jantan palsu....

p/s: ni pun aku rasa macam tak cukup nak menghentam...korang ada lagi nak tambah tak??meh kongsi meh...

26 comments:

iwan_dextrous said...

euwwwwwwwwwwww..macam tu abg long..hahhaa..sejak bila ko dh masuk dalam badan pompuan nie..

p/s: dh ad malware..haaahah

Along Tapa said...

iwan dextrous

ada lagi ke dowh??macam puki la..

bila aku masuk badan pompuan lak??tula ko tak memahami...kalo tak, takdela endut ko call sampai abis bateri tak angkat gak...

Woofer Storm said...

dah2 la ko hentam sy tu along..heehe dah terlebih bnyk st termakan asap kat sni..heheee

*bgus entry ni..yahoooo^^

Along Tapa said...

Woofer Storm

yang ko pergi makan asap tu sape suruh achie?sejak bila ko jadik jin??bawak2la pergi makan nasik...adoyai..

d_tieah said...

Terbaek! Agak agak kau cam jantan kategori yang mana ek long? Hahaha.. Tapi yang part no3 tu aku suka.. Tak perlu kot takut kena rejek sebab lelaki memang tak perlu rasa malu.. Kan? Lain lah perempuan.. Kalau kena rejek mau 5 taun tak keluar rumah.. Hahaha..


Entry Terbaru : Happy Birthday ; Tiket Free Untuk Blogger

nabilah_2908 said...

lelaki yg sy tk bape gemar...

terlebih sensitip....kejap2 nk ngajuk....dah mcm xde keje lain dok nk pujuk dia....alahai....

mengongkong pun yer gak...habis fon awek dia diselongkar nya...kot yer pun syg...agak2 la...masing2 ada privacy nya sendiri...kalau kt fb tu..semua kwn yg awek dia ada..dia add sekali...katanya kawan awek dia..kawan dia juga...xde keje lain ke..? perempuan pun ada gak perangai mcm ni... :)

baran tak tentu pasal/tangan kaki tu ringan je...biasanya lelaki baran ni..tk tunjuk masa bercinta...lepas dah kawin..baru keluar taring nya...tp ada juga yg tunjuk...belum kawin lagi dh di sepak terajangnya awek dia...kesian....

cukup la 3 ni jer...hehe... :)

Along Tapa said...

d tieah

aku sorang jantan yang comel...takde dalam kategori...hehehe...

alaa...apa nak heran kena rejek...jantan memang dah muka tak malu..kena rejek, try lagi sampai lebam...ahaks...


nabilah

fuhh..a'ah ek..lupa nak masukkan tu...aku sndiri pun tak faham dengan jantan yang jenis2 ringan tangan ni nabilah....tak ke diorang tau kena tangan tu sakit...

Dark Half said...

kikiki...terbaek dari ladang kelapa sawit. peringatan yg bagus utk kembalikan kehenseman akhlak

RozSyah said...

along..akak xsuka kalau lelaki asyik nk pempuan 'punch kad' kt dia 24jam sehari..tp bila dh kawin, nk sms sekali dlm sehari pun hampeh (ada kwn yg kena camtu)

lelaki yg suka pendamkan masalah..kekonon boleh la selesaikan sendiri..pastu duk tanggung sorang..last-last tension then pempuan lak jadi mangsa keadaan dikatakan pempuan serabutkan kepala otak dia..

the best part ialah lelaki suka menipu terutamanya kalau lelaki pakar IT..awek dlm fb berlambak, semua layan..tp ckp kt awek fb xde..huh..very2 annoying this kind of lelaki!

Along Tapa said...

Dark Half

hah! tapi aku tetap tak dapat kalahkan tahap skizo ko yang dah makin terer tu...ahaks...


RozSyah

hihi...gila r akak punya luahan perasaan..apa2 pun, nasib baik aku takde fb...jadik aku tak tergolong dalam kategori perenggan last akak tu ek...hihi..

Ain Zulaikha said...

hahhahha bagus lah, memahami hati perempuan.. ;)

yang pasal perfume tu kalau boleh gunalah hugo boss.. hahahhaah gurau je..

Along Tapa said...

Ain Zulaikha

aku pernah terbaca..."it takes 100 years for a guy to understand women"...bila baca ayat ko, aku terasa macam dah tua nowh...hihi...

Yann Mazian said...

uisssh. yann paling geli lelaki badan berbulu dan berbadan terlalu sasa. eeee. takot tengok. haha. =.='

Along Tapa said...

Yann Mazian

hihi..ni mesti kecik2 dulu tak tengok x-men kan??kalo tak, mesti menyampah tengok wolverine...hahhaa...

h A n Y S said...

antara sikap n sifat lelaki yg aku agak pantang; kalau laki cepat perasan! pergh! bajet aku-suka-kau ah kan.
then, pemalas nak koje. kau hingat ada horang nak 'suap' kau makan tiap hari lah ye.
then, takde rasa tanggongjawab dlm dri. dei, u r a man ok. pffftt
tu je kot so far.

Along Tapa said...

hAnYS

haha...penuh amarah sungguh komen ko tu ek hanys...hihi

De Mois said...

Arghh..tension2. Long, sori aku dah banyak tertinggal cerita kau ni. Tolong ajar aku balik dari chapter awl. Haha..

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Along Tapa said...

De Mois

meh sini aku ajor...ko tengok kat widget sebelah kanan, pastu ko carik la older post yang berkaitan..haha...

macam la aku ingat apa aku tulis...

De Mois said...

Kah3..bergurau. Orite..aku yang lurus ni pun ikutkan aje.

Along Tapa said...

De Mois

gila la De Mois..boleh lak ko ikut gurauan aku tu...adesss...entri ni start dari entri lepas la...la ni aku dah taktau lak nak sambung apa lagi..hahaha...

ainzoo said...

Aku pun cukup pphanntanng kolo jumpa jantan yg jenis ngongkong.nak2 yg masih brendut lagi tu.kolo ble,nk kna wat repot tiap detik ttg apa yg awek dia buat dlm sehari.pe kes? orang yg dlm tempoh parol pun kna lapor diri skali dlm sari kat balai polis bdekatan.

aku mmg lemas jumpa jantan cenggini.pastu,xbg awek jmpa dg kwn2 lain.jeles xbtempat.nk dunia dia macam Dunia Jam 10-idup berdua je.phuiiii.nnt sok lusa,kolo pendek umur lu,lu mandi la jenazah lu sendiri.
Ni bdasarkan pengalaman aku nengok kesengsaraan kawan aku berendut dg jantan cmni.tah apa berita dorang sekarang.xdngo kabo brita pas abis study dlu2.

Kolo aku jumpa jantan camtu?hahaha...aku cuma cakap--> Ngongkong kalu,boleh jalannn lah.

p/s:sungguh emo kali ni... Ehehe

Along Tapa said...

ainzoo

pestaim aku nengok ko ngarok cam orang meroyan ni ain...

kemain marah nowh ko ek...tapi kolo kita nak cakap lelebih kang, tetiba terpikir lak...wong tengah mabuk berendut....hidung kena tambat pun kata suka suka...ek?

fiezah91 said...

terbaekkk la weh! hahaha..sejak bila ko paham kaum pompuan ni weh?hahaha

Along Tapa said...

fiezah91

aaa....ermmmm....errrr....ntah...hihi...

YOUsoF said...

Alternatif yang ade tu agak mencabar kita yang bergelar lelaki ni Long...






Pasni aku dah boleh buang seluar² jeans koyak aku tu hehhe

Along Tapa said...

YOUsoF

haha..tau takpe...

bakpe ko buang seluor tu...pakai le buat pasan...