Monday, April 25, 2011

Pesanan untuk sahabat....

Alkisah

entri bukan nak merujuk pada sesapa...just saje jek nak bagi peringatan kat member-member....almaklumla ek...kengkadang kita ni ok..ada masa kita ni bengong-bengong jugak...just aku rasa macam nak luahkan perasaan aku secara berlapik pulak laaa...selama ni cakap direct jek kan...bila cakap direct, orang dah tak rasa thrill dah penyampaian mesej tu....so kita guna kan cara ni...tengok berkesan tak cara orang-orang tua punya bercakap...ek??jomla kita tengok apa pesanan aku untuk sahabat-sahabat ni....sebelum terlupa...entri lepas tu, sebab takde sape boleh decode, aku taknak bagi jawapan dia...sebab too private...kang terdedah pula sape diriku ini..hihi..ok jom pointform...pesanan untuk sahabat....

  1. wahai sahabat, korang tau tak...aku cukup suka bila korang mengutuk aku belakang-belakang...depan-depan aku sikit punya baik...muka pun banyak manis...masa kat belakang-belakang tu ko buat cerita macam-macam lagi pasal aku...sampai aku kengkadang rasa pelik bila ada lak tetiba orang buat muka jijik bila nampak aku...so lepas ni buatla cerita belakang banyak-banyak lagi...sekurang-kurangnya aku tak sakit hati bila aku terdengor dari mulut ko sendirik...tapi dari mulut orang lain....kan??
  2. wahai sahabat, aku cukup suka kalo korang buat lawak bangang yang tak kelakor masa kat depan aku...nak-nak bila masa aku tengah serius...serius aku rasa macam heaven gila masa tu...tak percaya ke??tak nampak aku tersengih??bukan ke perbuatan menunjuk gigi tu ibarat menunjukkan kita ni gembira?? aku rasa korang lagi tau kan??lagipun kalo korang buat lawak bodoh masa aku tengah cakap benda serius, sekurang-kurangnya keadaan tu tak jadik stressful sangat kan??benda yang aku nak sampaikan pun jadik macam benda-benda light jek...betul tak??
  3. wahai sahabat, aku suka sangat kalo korang buat-buat batu masa aku tengah bercakap dengan korang...siap tutup telinga dengan headphone...even kengkadang masa aku tengah betul-betul rasa nak berborak korang buat cenggitu....seronok sangat wahai sahabat...sekurang-kurangnya sifat korang tu mengajor aku cemana satu hari nanti aku akan berceramah kat depan orang ramai sambil audience semua buat pekak, siap tertido-tido nanti...tu satu pengalaman yang sangat berharga...aku sangat hargai...
  4. wahai sahabatku, aku cukup pantang kalo korang bergurau tak bergurau lebih-lebih...sebab kalo korang tak bergurau lebih-lebih sampai aku terdiam, mesti gurauan tu akan jadik tak mesra nanti...lagipun, kan kita kena bergurau banyak-banyak supaya hubungan kita akrab...tapi disebabkan masa kita nak bergurau tu terhad dengan kesibukan, apala salahnya kalo sekali bergurau tu buat lebih-lebih kan??aku memang sentiasa mencuba untuk memahami kepala otak ko wahai sahabat....
  5. wahai sahabat, walaupun aku tau pe'el ko memang suka bergurau lebih-lebih, tapi ko memang sangat cepat touching..walaupun ko kena perli sikit jek kengkadang...janganla ko ubah pe'el tu...sebab sorang jantan yang sensitif memang sangat hot kat zaman ni....jantan-jantan yang serba tak kisah macam aku ni memang pompuan-pompuan tak pandang dah....lagipun jantan-jantan macam kitorang ni selalu dicop jantan keparat, ego dan tak ambik kisah perasaan orang lain...tak macam ko....sangat sensitif dan ada kelebihan bergurau pulak...memang hot stuff la beb...
  6. wahai sahabat, aku memang pantang kalo ko tak mengungkit apa yang ko dah buat kat aku....betul...kengkadang aku tak ikut cakap ko sikit pun ko sepatutnya mengungkit semua-semua benda yang ko dah pernah buat kat aku dulu....barula aku sador sikit yang aku ni bukan power sangat pun....memang bergantung harap pada ko jek...tak kisah walau pertolongan ko tu kengkadang setakat tolong tokok seposen sebab aku takde duit syiling....kamonla....bukan ke aku kena belajor apa tu menghargai pengorbanan sahabat...betul tak??
aku rasa cukupla pesanan aku untuk sahabat ni...kalo tak cukup, pepandai la aku tambah kat dalam HHD nanti....apa-apa pun, sape makan cili, dia la terasa pedasnya ek...

p/s: Meon tanya "pesanan buat kekasih takde Long?"....takde Meon....kumpulan Spring dah buat dah lagu tu...lagipun aku mana ada endut nak buat pesanan tu....kalo ko tak puas hati sangat, aku hantor John debik ko...

32 comments:

Yann Mazian said...

erk. pesanan buat kekasih takde ke? teringin jugaklah nak baca. hehe.
along, ada tag utk along. sila jawab kalo sudi. :D

Along Tapa said...

Yann Mazian

erkk...rajin lak ko buat tag....tengok la nanti aku decide kat blog mana nak bubuh...haha..

pesanan buat kekasih takdela yann...tunggu aku ada endut...ahaks...

Gorengbaek - Pesanan untuk sahabat....

Hangit Habis dah - Misi menukor header dan design....

Kerat Senget - Kaa Dabri

TheChekJah said...

tooo dia,,, luahan hati seorang sahabat...

Along Tapa said...

TheChekJah

haha...rasa2 mesej tu sampai tak?hihi

yad'z said...

hoyeyyy.... i loike my fwenz.. eh kite fwenz kan? ehehehe

Along Tapa said...

yad'z

hahaha....ko budak kecik...

nasib aku bermember tak pilih bulu..llalalala

ainzoo said...

ini ala2 cakap sambil mata tengok atas, dua tangan letak kat dada, mulut terjuih...

kikiki :)

Along Tapa said...

ainzoo

huish...cemana tu ain??demo sikit...

Abang Jonni said...

huhuhu.... aku kurang suka makan cili padi, cili besar takpe... huhuhu..


nasib baik ko tak buat entri pakai kod-kod lagi...

Along Tapa said...

Abang Jonni

takkan manjang aku nak buat entri pakai kod bro...aku sendirik jadik tak paham baca kod tu...

aku cakap loghat Johor pun dah macam kod rahsia dah...bebalik orang tanya...pe maksud tu long??adoiiiii

Kaa Dabri said...

terbaik lah along ! ahah, sape makan gula terasa manis nyeee :)

Along Tapa said...

Kaa Dabri

haha...makan dalam ke?

Kaa Dabri said...

sgtsgt lah kn :D tp buat yg terasa lah, ahahahah :D

Along Tapa said...

Kaa Dabri

haha...faham takpe...takut yang kena tu buat tak faham jek Cik Kaa Dabri..hihi..

h A n Y S said...

wehhhh..tetiba aku trase pedas ah weh! asal ha?!



=P

Along Tapa said...

hAnYS

ntah...ko ada tergigit cili ke hanys?

Far8 budak baik said...

entry tak ley belah haha
mencuba memahami sahabat mmg
susah..mcm karenh beb haha

iwan_dextrous said...

sudahlah ko..hahaha

wahai sahabat2..dh mcm lagu lak ko nie...

Along Tapa said...

Far8 budak baik

memang susah Far8...tapi apa nak herankan...kolo takleh nak masuk kepala, kita redah jek la...

Along Tapa said...

iwan dextrous

haaa...apa lagi...lawo kan ayat tu...buat jadik lirik...pe jadahnya kelisa ko ni...

nabilah_2908 said...

manusia ni mcm2 ragam kan...

rasa mcam tersiksa lak bila terpkasa berhadapan dgn sahabat yg macam ni...

rasa2nya sahabat itu baca tak luahan ni...

moga2 dia baca lah....moga2 juga dia boleh berubah....jgn pntngkan diri sngt...asik org nk faham dia...dia langsung tak nak ambil tahu perasaan org...

jom ke APA KATA HATI pulak ;
ISUZU D-MAX

Along Tapa said...

nabilah

taktau lak...dalam ramai2 ni mungkin ada gak terselit sorang dua....

tapi ada gak yang terasa cilinya...tapi buat2 cover...hihi..

De Mois said...

Perghh..kencang gile. Sebab 2 la gunanya blog pasai kau buat ape pun tetap kau tak tahu apa reaksi dari pembaca. Haha..tapi yang pasti pembaca takkan tutup telinga la baca blog kau


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Along Tapa said...

De Mois

diorang nak tutup telinga buat apa De Mois...baik diorang tutup tab jek terus...haha....

Woofer Storm said...

ok der,aku fhm dan aku tersa hati tau.heheee

Along Tapa said...

Woofer Storm

waaahhh...ko berjiwa sensitif rupanya...hihi...

misschokichoki said...

heheheeh....


ecah mashuro

Along Tapa said...

misschokichoki a.k.a ecah mashuro

amenda yang ko gelakkan tu wei~~~

ceceplos suhaimi said...

nak job x?? try sini...http://www.earnparttimejobs.com/index.php?id=3348991

Along Tapa said...

ceceplos suhaimi

menda ko mengarut ni budak kuning~~~

YOUsoF said...

Mekaseh Long ko dah berterus terang ngan kitorang.. kalau dari dlu ko camni alangkah bahagianya kita sekarang....




Nasib baik aku makan cendol, maka aku terasa manis dan sedapnya Long..

Along Tapa said...

YOUsoF

tu kira terus terang ke tu Usop?tu lebih pada sarkastik tu....ahaks...