Tuesday, April 12, 2011

Band yang amazing...

Alkisah

hari ni aku taknak jadik sarkastik...just nak tunjukkan kekaguman aku pada band ni...diorang buat lagu yang simple dengan chords yang simple...tapi lagu diorang memang amazing gila...korang tak percaya??jap lagi aku kongsi tiga lagu diorang ek...bagi yang pakai broadband atau bandwith slow tu, sorila ek...ada peluang nanti korang check la...aku tau band ni memang dah terkenal dengan lagu bukan superstar diorang..tapi aku just nak kongsikan lagu lain yang best dan agak catchy gak la pada aku...


  1. lagu ni ialah lagu dari album first diorang...ada dalam 6 tahun lepas kot aku dengor lagu ni....dari situ aku dah kenal dah Project Pop ni...

  2. lagu ni lak aku recommend bagi korang sebagai pengganti tarian poco-poco yang dah timbul kontroversi tu...kalo ada orang nak keluor fatwa pasal lagu ni, aku taktaula nak cakap apa...adoyai...
  3. ni lak lagu yang memang aku salute...sebab lagu dia simple tapi syok wooo....aku taktaula cemana diorang dapat idea buat lirik cenggini...so, IWAN DEXTROUS, take note ni ngok...dahla aku bergantung harap pada ko nak buat lirik...
aku rasa tu jekla entri aku kali ni....sebab aku rasa aku macam malas nak menaip sangat...so, tunggula aku ada mood nak menulis, nanti aku menulis lagi la ek...korang layan jek la video tu sampai lebam...lalala~

p/s: kesimpulannya, Project Pop ni aku letak diorang dalam top ten band pilihan aku..salute la diorang...korang layan tak Project Pop ni??ada tak band yang korang terpikat dengan stail diorang secara tetiba cenggini??meh kongsi..

17 comments:

Yann Mazian said...

yann pon layan gak project pop ni. lagu best. walaupun lirik sesetengah lagu diorang agak merapu sikit, tapi lirik diorang tu semua benar2 belaka. seronok didengar. erk. lebih kurang ginilah kot. mungkin lirik lagu tu semua datangnya dari hati. sebab tulah seronok didengar. hehe. :D

bofoyengfeng said...

duuuhhh...assikk bangat...

Along Tapa said...

Yann Mazian

semua komposer lirik dia datang dari hati Yann..just mungkin niat kot...bukan nak dapat untung semata2..huhu...

bofoyengfeng

hah!!ni sebab ko la ni bro..buat aku teringat balik band ni....huhu...

iwan_dextrous said...

balik2 aku...merajuk r mcm nie..

Along Tapa said...

iwan dextrous

bagus2..bila ko ngajuk, ada lirik baru keluor...

armageddon said...

along bkn ke tukang buat lirik tu ade sampai 2 3 org..termasok ko skali an

Along Tapa said...

armageddon

tak pernah rekod lagi aku buat lirik...apsal?ko nak try buat ke?hit me...nanti aku try jam...

Abang Jonni said...

dah lama aku teringin nak poco poco... serius nih...
huhuhu...

Along Tapa said...

Abang Jonni

haha..poco2 la..takkan la ko nak aku tolong poco2kan lak Abang Jonni??hihi

ainzoo said...

aku pulak lain kali ni..band jenama ni aku tak layan..even aku tak pernah aku dengo pun lagunye.
Bab2 nyenyanyi ni , aku memang kureng...

aku layan kelawo ngan bersewang aje... oi oi lak lak oi..le balek le balek....

ihihihi

Along Tapa said...

ainzoo

a'elah....cuba le jadik berpekdah sikit...tak abis dengan kelawonya...sah ko koleksi baju kelawor pun bergobok2 ni..haha...

nabilah_2908 said...

hrumm...lagu yg pernh sy dgr dr band ni.. lagu aku bukan superstar..lebih kurang la kot tajuk lagu ni..huhu.. ;)

Along Tapa said...

nabilah

tula..kebanyakan orang tau lagu Project pop ni, lagu tu jek..

YOUsoF said...

PROJECT POP MEMANG NGETOP LAH!!


lagu first aku dengar lagu supertar.. sangat best ngan video yang mantap!! salute gak kat diorang... ;D

Along Tapa said...

YOUsoF

hihi...tetiba jek aku rasa taste ko memang pelik...lalala~

YOUsoF said...

lalala.. ok what pelik, tapi baik. lalalala.. ;D

Along Tapa said...

YOUsoF

hahaha..at least ko tak dengor benda bukan2 dah ek...