Sunday, April 24, 2011

Permainan minda: solve and you get the message

Alkisah

Disebabkan hari ni mood aku sangat teruk...dan aku tengah kat dalam serious mode, so entri arini, aku nak bagi korang satu game....kalo korang dapat setelkan, korang dapatla tau apa yang aku bugging up kepala hotak aku skang ni....dan untuk pengetahuan korang, setiap point tu menggunakan secret code yang berlainan dan ada mesej yang berlainan....so pepandaila ek carik cemana nak setelkan benda tu....sementara nak tunggu aku buat entri lain dalam mood yang baik...orait??hint? takde kena mengena dengan HHD...

  1. 4#/*/078455#/*/022618#/*/0367438#/*/069#/*/03914475374363111468#/*/0481
  2. 467269656E64733F21 54686579 617265 616C6C 706C61737469632121 d616D6E 6974212121
  3. ..  .-.. --- ...- .  .-.. --- --- -.- .. -. --.  .- -  --. .. .-. .-.. ..  .-.. .. -.- .  - ---  ... . -.. ..- -.-. .  - .... . -- -... ..- -  .. - ...  - --- - .- .-.. .-.. -.--  ... ..- -.-. -.-  .-- .... . -.  - .... . -.--  ... - .- .-. -  - ---  ... - .. -.-. -.-  .- .-. --- ..- -. -.. 
  4. Wkhuh'v vrph vwxslg dvv kxpdq zkr rqob wklqnv derxw wkhpvhoyhv..exw wkhb qhyhu hyhq wklqn derxw rwkhuv ihholqjv zkhq wkhb grqh vrphwklqj. Krz'v wkdw?
  5. 9 1122312319 19194 208120 9 23113131 19511838 61518 1 79181261895134. 22120 13202111212y 9'13 2091854 156 11212 208919 121522523-42123523 208913719..1951891521191223...
dah r..pening aku nak fikir code banyak-banyak....sape dapat setel tu, dapatla tau luahan hati ni...kalo tak dapat tu nasib la ek....hihi...owh...nak klu lagi ke???sebab  aku pun pening tengok kod aku sendiri ni...first, korang selalu guna..second,hexa...thirds..tengok dah tau apa..fourth, adjust la sendiri...fifth yang paling senang sekali...converter...cukup?

p/s: sape yang cabor kata entri aku tak mencabor minda??hah!!amik!!nak sangat entri mencabor minda...padan la....

25 comments:

nas said...

aduihh.. bro.. mencabar gile la kod2 kat atas tuh
xpaham la... hahhahahaa
boleh x jelaskan????
ape maknenye tuh? :P

ainzoo said...

ahahah..

Nombol 1, 2 dan 5:tak mencabar minde pun... setakat nombol2 tu..kan daripada sekolah tadika pun dah blajo..pe de hal? wakakakakaka

Nombol 4: mcm ko x biase jew dg cmni. ni kan style ewww ewww... :D. Check kat sni: http://inianwarhadi.com/2011/01/6-ewww/

Nombol 3: ni pun xde hal... setakat titik, sengkang, dash-dash.. senang je nk paham...


Ko g buh minyak cikapak ar kolo masih pening ...

P/s: mencabar tak komen aku? ahahahahahahahah :)

Abang Jonni said...

Along Tapa...

3=huk96^ k0u44d h7$%hik?? #prut2=*

Inilah komen terbaik aku untukmu. harharharhar...

Along Tapa said...

Ainzoo

gila mencabor...tapi ko still tak dapat jawapan dia kan??hahaha..


Abang Jonni

!@#$Gsdfr...hahahha...mendalam tu bro...

Anonymous said...

apetuh.ko gila.sekian.-_-


echah mashuri

Along Tapa said...

echah mashuri

hahaha...sian...

nabilah_2908 said...

seolah-olah sedang melihat code2 di bahagian edit html blog...huhuh.. (^_^)

tp kan yg no 3 tu...sy penh buat dulu...siap print lagi tanda2 ni...tp tu la...tk ingt dah pe nama code ni...so xdpt la nk jawab... :P

apa lah gaknya yg ada di sebalik code2 ni eh..

Along Tapa said...

nabilah

code no.3 tu ialah morse code....so nak tau citer, pecahkanla...hahaha...

jap..apesal tak de sape perasan yang no.1 tu? padahal kalo selesai tu, boleh jadik segan aku...huhu...

yad'z said...

hahahah.. aku faham! wkakaka..

Along Tapa said...

yad'z

haha...ko dah buatkan tu macam kod rahsia budak2 muor lak...sian orang lain...haha...

Along Tapa said...

aku baru perasan tertinggal orang atas sekali...

Nas!!!

terlepas komen ko....ko tak faham??hahaha....belajor memecahkan coding versi 1.8....lol....

fiezah91 said...

woit! apa ni weh?aku tak paham?hahaha mmg gila mencabar minda dowh entri ni.haha

Along Tapa said...

fiezah91

haha....ko try la encode...kalo aku bagitau kang kantoi la perasaan aku...hihi....

iwan_dextrous said...

x mencabar langsung

Along Tapa said...

memangla tak mencabor...sebab ko tak buat...cuba kena cam math tadi..haha....terbongok kejap rasa..

Woofer Storm said...

gila kentut soalan ko ni,tak kira cpt pm jwpan dia kat aku derr..hahaaaa

Along Tapa said...

Woofer Storm

hahaha....buat apa...kang terkantoi lak luahan hati aku...hehe...

zulaikha said...

perghh. mencabar! i like!

dxanf...khkfnnh...khj. okey, cuba pecahkan kod ni. haha.


p/s: lek la.. bunga bukan sekuntum bro.. got it? ;p

YOUsoF said...

Dari no.1 hingga no.5 aku paham yang no 6 je Long......











Mencabar gilababas la entry yang ni!

Along Tapa said...

YOUsoF

haha...kalo ko tau aku guna code apa, sure tak sampai lima minit ko boleh setelkan Usop...

Along Tapa said...

zulaikha

uhh??aku dapat rasakan yang zulaikha dapat pecahkan kod yang first..huhu..

zulaikha said...

haha. tepat skali!

dari 1 sampai 3, semua dalam poket.

no.4 ngan 5, malas la nak pikir... hehe..

Along Tapa said...

zulaikha

haha...bagus2...abisla aku....ada orang baca aku punya luahan hati..

Anonymous said...

http://citateh.blogspot.com
jom la tgk peluang n kesihatan yg akan terjamin masa hadapan.insya Allah dpt elak kan penyakit2 yg kite mungkin hidapi.;)

Along Tapa said...

citateh

lorh...pe maksud tu??