Sunday, April 10, 2011

Idea mengarut aku untuk isu semasa....

Alkisah

beberapa hari ni aku duduk baca kat dalam sok kabor, dah makin banyak berita yang buat aku menyampah kat keadaan dunia ni...sampai aku terpaksa buat entri tak tahan macam kat HHD arini....jadik, aku pun terfikir apa alternatif kita nak setelkan masalah ni...ni sekadar pandangan aku jek ek....jangan lak kang ada yang butthurt pergi buat report polis lak untuk aku...korang kesianla kat polis tu...nak kena carik aku lak nanti...tak masal jek femes aku nanti...bila dah femes, terpaksa la buat entri macam Ben Ashaari...haha...ok...jom tengok apa masalah dan idea alternatif aku ni...

  1. kita semua dah naik jelak dengan sistem politik negara kita ni...dengan pemimpin seborkan video tula...video ni la...cerita tula, cerita nila...parti tu nak cabor parti ni la sape lagi banyak berjasa...dari kita terpaksa tahan dengan semua perangai mengkhinzir buta ni, aku cadangkan kita kembalikan hak memerintah pada Sultan...ada berani?
  2. kita bengang dengan keadaan kerajaan yang asyik kije nak menaikkan harga barang sebab harga apungan seluruh dunia...lepas tu cakap kerajaan dah tak mampu tanggung subsidi walaupun kita hari-hari dengor berita cakap pendapatan negara meningkat hampir setiap minggu...jadik, apa kata aku cadangkan kita buat dasar tutup pintu macam China pernah buat dulu?lagipun, kat negara ni takde benda yang kurang kot...paling pun, yang kita takde just gadget jek la....kata rakyat Malaysia ramai yang bijak-bijak....takkanla takde yang boleh solvekan masalah tu...ke tu semua just cakap-cakap kedai kopi jek?
  3. Ni satu lagi masalah lama...pasal mat rempit...cemana nak setelkan...dahla diorang ni makin berleluasa...dengan masalah jenayah lagi yang diorang buat....takpe...benda gampang jek tu...kan kita ada rakan muda...sediakan satu slot kelab untuk diorang....dan jangan letak yuran...apa barang nak galakkan remaja masuk kelab kena ada bayor yuran kan....dahla nak buat event pun kena bayor lagi...bila diorang dah ada kelab, dah ada sponsor, kita boleh bagi diorang track untuk latihan, bengkel persendirian...even kalo diorang miang nak betina pun, kita boleh provide...sebab kita kan ada banyak bapak ayam yang boleh seludup pompuan dari negara luor..betul tak??
  4. ni satu lagi masalah tapi pada aku tak masalah pun...masalah cetak rompak...tak habis-habis kalo buat serbuan jek, mesti serbuan cetak rompak...cemana nak setelkan???jangan tangkap diorang...tapi kita support diorang cetak rompak cd cerita tempatan...bagi diorang hard copy..pastu, bior diorang jual murah...pastu kita ambik la untung sikit..tak pun letakla keuntungan 50-50...win-win situation kan??apa ntah nak big deal sangat...
  5. kes buang anak dan berzina...jual jek cawat besi...mak bapak pegang password...bukan password combination..nanti bapak salah guna....double password...jadik, takdela masalah tu...
  6. masalah pompuan bertudung tapi perangai macam bangsat..e'eleh bai...agak pompuan bertudung takleh went senile?takpe..ada solution...kalo korang takut sangat masalah besor orang kutuk-kutuk pompuan bertudung, free hair jek...alang-alang nak buat dosa, bior sesama kita dapat dosa...ada la hellmate nanti kan....
  7. masalah rakyat miskin tak dapat pembelaan kerajaan...kita tukor sistem....makin tinggi pangkat, makin kecik gaji....jadik, takdela semua bercita-cita nak jadik boss goyang kaki tapi gaji besor...berani?
cukupla ek...kang bebanyak kang, makin ramai butthurt dengan aku...lagipun marah aku kat dunia tak hilang lagi ni...see you later then....

p/s: masalah blogger perangai macam taik, senang jek...jangan bagi ada internet...padan muka semua orang tak dapat blogging, facebooking, twittering dan seangkatan dengannya....

17 comments:

iwan_dextrous said...

ish2...macam2..hhahahaha

ainzoo said...

Nombol 1: Nanti kat buku teks Sejarah Form 5 ilang le bab Raje berperlembagaan ..eheh.. Aku naik jelak ngan kes2 politik campo hal dalam kain ni. Nampak beno vongoks. Poly (banyak) + tick (serangga isap darah)= Banyak seranggap ngisap darah (bukan dara yer..)ahaks. Berape kerat je yang wat kja ikhlas nk tolong masyarakat? kebanyakkan nya, kroni je..tak kira la parti pembangkang ke, parti kijaan ke..same je seme..bluwek... Parti tapawe tak termasuk ar..tu kategori lain.

Nombol 2: naik rege barang. Hmm...aku yang bukan pakar ekonomi ni, ble la paham & terima kolo dorang kata kita kna ikiut pasaran dunia..ada sebab kijaan nak naik rege barang. Tapi beb, kolo dh selalu no nak naik rege, darah aku pun naik gak... Dorang tak cukup duit untuk beli tali ikat banner utk PRU 13 kot ya? huhu.. Allah je yang bg kita free untuk kita guna nikmat Dia.

Nombol 3: Mat Rempit? Ko ikut cadangan Man Raje Lawak 5 tu je..ehehehh

Nombol 4: tatau nk komen sbb aku xbeli cd cetak rompak (ble pecaya ke? kikikikiki)

Nombol 5: Cawat besi kolo time perot memulas payah gak weh..masa tu jugak la terlupa password...aje gile kolo terbarai masa tu..eheh
Tu lum masuk bab sembelit lagi tu...

Nombol 6: Ini bukan setakat bangsat..tu mmg dh cilake..sian kat org yang pakai tudung cam aku ni.

Nombol 7: Rakyat mesekin...hmm....parti kijaan dan parti pembangkang cuma nampak diorang masa kempen Pilihanraya je...

amacam? komen aku sama panjang ngan entri ko tak? ahahahahahah

Along Tapa said...

iwan dextrous

ahh..ko butthurt kalo MU kalah jek...time lain tak..haha..


ainzoo

pergghhh....kurang sikit...sebab aku ada ayat intro dengan penutup...haha..

komen untuk nombol 6 tu..ko butthurt ke??haha...

Just Call Me V said...

gila ah no5 tu..combination password~ otak ko ni aku mmg salute..haha

aku setuju jugak part tudung, waima aku bertudung, kalau aku tgk yg bertudung buat hal, malu jugak..tp yg freehair..takde la sentap sgt wp aku tahu die muslim..hahaha

Along Tapa said...

Just call me V

tapi kalo dipikirkan balik, idea aku ni lebih pada sindiran daripada syor ek...haha...bengong...

nas said...

hahaha.. tu la pasal.. macam2 la kes2 skank.... vidoe lucah pemimpin la... harga minyak nek agy... dsb2.. bosan gak tengok paper skank.. hehehe....
sabo jela


latest entri:

logo-logo yang terburuk dicipta!

Along Tapa said...

nas

tau takpe...cubala diorang letak berita kumbang terbang ke, ikan berlaga ke...dapat gak jadik sumber bacaan ilmiah...aku baca sok kabor pun tak dapat dosa...dahla amal seto'et..

Just Call Me V said...

ko memang kuat menyindir..hahaha

nabilah_2908 said...

mmg betul2 isu semasa...

tajuk2 utama dalam surat kabar..berita..pasti isu video ni..habis semua menteri..timblan menteri yg tkpernh keluar tv di interview nya..

cuba pihak dia yg buat hal...sure kes itu akan snyp..tkde pun dibesar2 kan...last2 org yg punyai bukti kukuh tau2 mati je..mati bunuh diri....yer ke bunuh diri..? bukan ke di bunuh...? huhuhu :P

bab harga naik...bukan apa...kerajaan dah xde duit..tuk perbelanjaan org2 besar..naik kan la harga tu...

macam kes bayar saman ari tu...tu semua sbb dah tkde sumber nk korek...rakyat la yg kena..huhu..

setuju la dgn point cetak rompak tu...kan bagus bagi dua...ada income juga kan..so tk payah la asik nk naikkan harga barang je.. polis pun kurang keje...

kejap2 pergi serbu..esok lusa org buat balik...sampai ke sudah tk habis.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PULUT PANGGANG

fiezah91 said...

hahaha..ko ni kan long tulis x agak2 dah..aku suka..wakakakaka

burnkelana said...

Best idea karut ko tu.. I like.. pemimpin mcm budak kecik.. asyik nak bercakaran.. samapi bila orang melayu nak maju.. buang mase jerk.. rakyat dah bagi amanat tu.. buatlah baguih2.. nie tak, buang masa dok jawab/ komen pasal video lucah.. pastu siap nak bwk dlm dewan lagi tuh.. tak paham..tak paham..

Along Tapa said...

Just Call me V

hihi..kalo aku tak menyindir, cakap direct kena tangkap lak...ahaks...


nabilah

kan? aku rasa macam duduk dalam negara gangster lak..takde masalah, carik masalah...apa ke bangangnya aku pun tak faham...

Along Tapa said...

fiezah91

aik??tulis tak agak2 cemana???sesekali...kang selalu2 kang, orang cakap aku budak pembangkang...padahal aku memang kaki rebel...haha...


burnkelana

kita anggap la mereka semua takde kije...jadik nak tonton clip blue ramai2 dalam tu...haha...

jangan pas tengok tu masing2 buat lawatan pergi siam sudah..

naemy.... said...

haiya...satu lagi masalah orang malaysia adalah dengan tatau yg diri kita bermasalah ...

Along Tapa said...

naemy

haha..mendalam ek...dah pandai dah skang..sape ajor??

naemy.... said...

hahahaha...adk kmu la...~

Along Tapa said...

naemy

sape la adik aku tu..lalalalala~