Wednesday, August 4, 2010

Kegembiraan waktu tidur...

Alkisah

Cerita aku harini bukan nak ngutuk sesapa atau nak sound direct atau sound swing atau sound konar kat sape-sape...tapi sajek jek sebab aku rasa macam dah lama tak update blog...dah tu benda ni jek yang terjadik hari-hari kat dalam rumah aku yang comel lagi mahal kedarah ni...maka jadiklah cerita setiap kali diwaktu pagi-pagi buta, aku dengan kawan sebilik aku En. UK selalu tak cukup time nak tido...nak tau apsal??meh aku cerita...

Biasanya kitorang akan tidor pukul 1 pagi atau 2 pagi..bergantung kepada acara pada hari tu...sama ada dia tengah main game dan aku berblogging, atau aku tengah berblogging atau dia main game..tak kisah la mana-mana susunannya tu..sama jek...tujuan dia nak hilang tensen la lepas kelas semua...bila dah letih memenatkan otak tak masal-masal, kitorang pun bersiap la nak tido...gila ko semangat nak tido..siap tutup lampu, tutup laptop, pastikan keadaan nak tido semua...

Lepas tu dalam keadaan yang gelap gelita dan sunyi sesunyi-sunyinya tu, sayup-sayup aku terdengor satu bunyik..sangat ganas bunyik dia...macam orang tengah menurun..memula lancor dan kasor..lama-lama tersangkut-sangkut dan diikuti dengan tersedak-sedak...makin lama makin kuat...lepas tu aku pun terdengor bunyik tu bertambah dengan bunyik yang ala-ala lebih kurang tapi halus dan nyaring bunyik dia..membentuk irama yang harmoni tapi membuatkan aku makin tak dapat tido...

Dan yang paling tak bestnya, tiba-tiba aku dengar bunyik signal awal macam bunyik orang mengunyah...pastu diikuti dengan bunyik kaki dan tangan dihentak-hentak ke simen...pastu aku dengor suara yang mengerikan tepat betul-betul kat sebelah telinga aku..."Yelah!!!!Aku tukul!!!aku tukul!!!!" dan disambung dengan bunyik mengunyah-mengunyah sekali lagik....sungguh lahanat tak comel rasanya sebab benda-benda ni membuatkan aku nak aje tampor muka sekor-sekor bior bangun... Wei!korang nak tido, tido jek la..takyah la korang nak keluorkan bunyik yang pelik-pelik tu!!!cait~~

p/s:bunyik yang pertama tu bunyik dengkuran En.Maskot, diikuti dengan yang nyaring sikit tu, En.Bib dan yang paling hebat tu En.Wan Pakcik tengah mengigau...Apa la lobang korang ni...korang rasa kalo aku bolot mulut dengan hidung diorang time tido. dorang boleh senyap tak satu hari...tak masal-masal jadik alarm clock lak buat aku terbangun dua tiga kali tiap-tiap pagi~~adeh~~kalo korang taknak caya takpe tapi bunyik ni memang terkeluor hari-hari...best kan??

21 comments:

d_tieah said...

Haha..
Ntah pape la korang..

y@n@ M!B said...

haha..klu aku pn xleh tido..light sleeper..dgr bunyik org bukak pintu kt tgkt bwh rmh pon leh terjg...adeh~ -__-

nabilah_2908 said...

hahahhaa....

dapat bayangkan mcm mn..haih..sabar jer la...bunyi2 tu bukan dibuat2..tp keluar dgn sendiri..

suh la mereka2 beli plaster yg tampal kt hidung tu yg tuk elak dr berdengkur..senyap la nnti.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
RAGAM SI BLOGGER

zsmy said...

peh ko leh wat 1 group wei..ko jadi la instructor die...ko yang aturkan irama pe nak wat..hahahahhaha

iwan_dextrous said...

naseb bek ak x serumah ngan ko..hahahah

Along Tapa said...

d tieah

kan??comel kan kitorang??haha~~~

yanamib

jadik ko agak2 la cemana keadaan kitorang yang tak berdosa ni...hehe~~

nabilah

kalo yang berdengkur tu boleh kot pakai tu..yang bercakap kat telinga aku tu nak bubuh apa lak??

zsmy

haha...dah try dah dengan jayanya sem lepas~~~

iwan

tula nasib baik..ko jangan sampai aku guna fungsi jari tengah kat ko~~~haha~~~

fiezah91 said...

haha.. nasib ko la along..sabar je la.. huuu.. kejadian yg x dpt dielakkan tu..ekekeke :P

Along Tapa said...

fiezah

tulah....pada ko agak2 patut ke aku tampal mulut dorang sume??haha~~

mira ellyna said...

hahahaha gila

ayue said...

kenkadang rase na tampar jep sbijik2 org yg kuat brdengkur nih !
aku pung naek tension dgar . huu .

nabilah_2908 said...

hahaha...kasi sumbat stokin kt mulut dia... ;P

Along Tapa said...

mira

huh??sape yang gile??

ayue

aku paling nak tampor orang yang bercakap kat sebelah telinga aku tu~haha

nabilah

a'ah ek..tak t'pikir lak...kalo dapat stokin yang dah peram dua tiga ari gerenti menusuk kalbu ek efek dia~~~

masturah idrus said...

muahahaahahaaha.... ngek ngok laaa... mcm cite seram dah pulak...

aku paham weyh pasal bunyian mase tido ni... aku paham perasaan ko..

hahahhaahaa

Along Tapa said...

mashi lalalalalala~~~

tula...aku pun paham perasaan aku gak...comel kan diorang??hahah~~~

masturah idrus said...

hahahahhaa.... aku memang tak boley la ngn org duk nyanyi time malam2 ni weh.. rase nk tepuk je mulut diorang.. ish, sebaik hati aku ni masih suci lagi.. redha je.. haha

Along Tapa said...

mashi lalalalala~~~

tapi kalo ko duk tempat aku, nak lempang mulut pun tak guna sebab bukan dia sador pun...silap2 makin galak dia memekak~~~

masturah idrus said...

ko belanja la kawan ko guna produk iklan eizlan yusuf tu(cmne ntah nk eje nme die).. haha

ieQa sWetLuv said...

gaya tido tu agak dahsyat kot haha

Along Tapa said...

mashi lalalala~~~

produk apa??tongkat ali ke??makin berbahaya tu~~ :p

ieQa

tu la ek...nasib belum ada yang buat jogging time tido~~~

NonoiOrange said...

astaghfirullahal'azim.
xbek myebarkn keaiban org lain taw.

Along Tapa said...

nonoi

mentang2 abah dia ada...backup bukan main ek~~~