Monday, August 9, 2010

Aku termenung

Alkisah

Tengah-tengah aku menderita sebab terpaksa berulang-alik ke bilik termenung, boleh lak aku flashback teringat zaman-zaman sekolah dulu...bukan apa...nak dekat bulan puasa ni, kena renung-renung balik ke"Setan"an aku dulu...maklumla setan-setan tu tiap-tiap tahun kena rantai..takkan tak reti-reti nak tobat kot...ek??eh??nak puasa ni kena bagi ucapan dulu...selamat berpuasa pada semua umat islam seluruh Malaysia yang rajin nak meloncat kat blog aku ni...maaf zahir batin...

Ok..bersambung cerita flashback tadi...aku teringat berangai aku yang agak bigor ni datang dari mana...kalo nak dikirakan, makbapak aku sangat la baik dan comel orangnya...tapi tetiba lak "pelepup" terkeluor anak dia yang perangai macam orang tak tentu hala ni...bila termenung balik, kebanyakan perangai aku ni sebab terpengaruh dengan cikgu-cikgu masa kat sekolah menengah dulu..almaklumlah ek...sekolah semua jantan...jadik kitorang ni memang baiknya tahap luar biasa...cikgu-cikgunya pun rock-rock belaka...

Benda yang paling aku tak boleh lupa, masa perhimpunan..sebab pengetua aku takde masa tu, jadik GPK HEM la yang ambik alih bagi ucapan..memang tak formal langsung kalo dia berucap..sangat selamba lagi tak bersalah jek dia keluorkan ayat-ayat dia..dan tagline yang aku takleh lupa, dia buat laporan pasal suis kelas yang banyak rosak...lebih kurang cengginila ayat dia.."hari ni aku nak sampaikan ketakpuashatian aku pada satu perangai korang-korang yang ada kat HSM ni...pasal satu, suis...ada ke patut aku check hampir separuh dari semua kelas kat HSM ni rosak suis dia..ape benda yang korang dah buat kat suis tu?ingat semua..suis tu dibuat guna duit..jadik guna la dengan baik..ni tak..korang ni taula jantan..janganla amalkan perangai "PANTANG NAMPAK LOBANG, NAK JOLOK".....".berkesankan ayat dia...sampai arini aku ingat...sampai sekarang kalo boleh nak cucuk kat suis tu, siap mintak izin kat suis tu..suis, suis...aku nak mintak izin cucuk plug ni kat lubang ko...(jangan fikir bukan-bukan...aku tulis dengan tulus ikhlas ni..)

Lepas tu aku teringat masa time nak amik SPM dulu...result aku takdela terer gila masa kat sekolah...bongok gak...maklumla kepala tengah ketotol lagik....result pun kat kalangan C.D dan E..cemerlang kan??memang nak kena lempang..pastu aku ditegurla oleh Tuan GPK HEM tu...A***(nama betul aku tu...takleh di bagitau...aku segan..anggapla A untuk Along)..apa ke cantiknya result ko ni....bersilau-silau bijik mata aku tengok....pasni ko takyah la susah-susah nak pikir dah nak jadik apa....ko tunggu jek orang datang minang nanti...peh gile ko....menusuk kalbu seyh ayat...semenjak aritu, dari mat rock, aku bertukor henshin eksyen kamen jadik skema...alhamdulillah dapat gak aku result yang membanggakan..rasa gak berbaloi..sampai ni jam aku ingat pesan-pesan dari GPK HEM aku tu..

Tapi kalo nak pikir-pikir balik, banyak sebenornya aku terpengaruh dengan dia...dari cara cakap(cara aku cakap comel dowh...tak caya tanya budak-budak yang kenal aku), reverse psychology dia, just perangai cool dan tak tunjuk perasaan sendirik jek banyak terpengaruh kat bapak aku..sebab semenjak lepas SPM dulu, memang aku kamcing giler dengan bapak aku....

p/s:Entri kali ni penuh luahan perasaan dan serius...cam tak sesuai jek dengan aku...hehe~~~

17 comments:

intan shafiqah said...

tOlong lah alOng ...hentikan penggunaan cOmel itu...geli dengOr...haha...klO mak bapak hang, cheQ caya memang cOmel...klO hang, haish...selisih~>..haha,....

btw, salam ramadhan juga buat hang...semOga ramadhan yg akn dtg ni, memberi seribu erti buat hang...

p/s: cheQ org jOhor ok!...

Along Tapa said...

intan

haha...comel comel comel comel comel...cukup gile tak?? :p

p/s:aku pun org johor gak..cam ada jodoh jek...hahaha~

fiezah91 said...

miahaha.. wei, ko comel la along.. (bluekssss) muntah balik apa aku taip.. haha.x hbs2 comel dia dlm entry.. huhu..

wei, bgs la sindiran PKHEM ko tu..haha..

Along Tapa said...

fiezah

bukan ko jek..aku pun tiga 4 kali pegi muntah masa taip perkataan comel tu..hahaha~~~

GPKHEM aku tu mmg best..sygnya dah pencen...budak2 baru HSM tak rasa ke"rock"an kitorang...tak caya tanya Alam yang penari tu~~

ayue said...

comel ke along ? comel laa KOTT .
*puji xeklas .

wahh ! giler slambe rock gpk hem kao .
gpk hem aku dlu da mcm nasir bilal khan kao taw . ckap sebijik2 . penat lelah kitorang dlm assembly pepagi if dgar die berucap . hukhuk .

azmihamin said...

selamat pose encik alang.. sila pos kat aku ketupat rendang ye..hahah

Along Tapa said...

ayue

GPK HEM ko macam nasir bilal khan??wah...ko tak mintak autograf ke??ahaks..

azmi

selamat..ko selamat kat aku ke Alang??haha..

ko ulang balik nak aku pos apa??pelipat dan gendang??:p

nabilah_2908 said...

HSM...dulu sekolah kt High School Melaka ke..?

Selamat BErpuasa .. (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DONUTS

Along Tapa said...

Nabilah

High School Muar la cik Bella~Jauh sgt high school Melaka tu~~

Selamat kembali~~

iwan_dextrous said...

T_T

Along Tapa said...

iwan

ko pehal lak??rilex r..sebulan jek kot puasa...haha~~

iwan_dextrous said...

sedey nk pindah umah..hahaha

Along Tapa said...

iwan

ehem ehem..ko cepat2la mintak no jiran depan kita tu~~~
hahaha

y@n@ M!B said...

hahahahaha aku nk ghelak baca entry ko..buleh?? lalalala~

cikgu² disiplin kt sekola aku pn bley thn laser mulot dorg..tp aku bkn sekola sama jantina..ada 2 jantina kt sekolah aku..tambah satu yg xtau kategori mana...hohoho~ ^_^

Along Tapa said...

yana mib

gelak la cik yana oi~~
yg satu tu kita anggapkan dia golongan-golongan "paul" yang dah digoreng tu...amcam??
astaghfirullah...puasa puasa...jaga mulut~~~ :p

masturah idrus said...

gile direct GPK ko.... kalo kene kat pmpuan tuh, mesti perempuan dah teresak2 nanges peluk bantal.. ahaha

Along Tapa said...

mashi lalala

sebab tu la dia jadik gpk hem sekolah sume laki kot~~~huhu