Sunday, February 6, 2011

Cinta itu....

Alkisah

Selepas bercuti selama 3hari kt Pulau Besor...dan meninggalkan GB dengan HHD bontang jek...aku pun balikla ke darat dengan perasaan yang bercampur baur..ecewah bahasa...jangan dibiorkan aku mengarut lelama...kita terus jump pada tajuk jek...aku ada masa 3hari nak pikir apa aku nak update kat blog-blog aku selama beberapa hari ni...tapi aku tak sempat sebab sibuk sangat bercuti..lepas tu tadi aku tertengok cerita pilih kasih, diorang buat monolog pasal chenta...jadik terasa gak aku nak tulis pasal ni...bukan sebab aku jatuh chenta ke hape ke..kalo korang nak tengok aku jatuh chenta sangat, pegi carikkan aku endut...skang ni takde endut jadik takde chenta-chenta..yang aku nak kongsi ni ialah quote-quote chenta yang aku minat...kebanyakannya aku dapat dari kepala otak aku..ada gak dari ayat orang lain terutama bapak aku...jadik, korang bacala ek...

  1. ni ayat yang biasa aku guna kalo orang cerita pasal cinta..."cinta itu ibarat kentut...kalo lantang,semua orang pandang jelek..kalo senyap, ada jek yang terbau2...kalo tahan,terasa siksa...tapi kalo dapat lepaskan...peerggghhh...lega...ada yang lepaskan macam ribut melanda...satu kampung boleh tau..ada yang diam2kan bak angin sepoi2 bahasa...tapi ingat...kena berjaga-jaga...kalo terlebih sangat nanti, bawak bahaya..."..ayat ni direct dalam kiasan ni...korang kan jiwa-jiwa..mesti korang faham kan??
  2. ni dari lirik lagu sape ntah aku tak ingat...tapi best gak kan.."cinta itu bagai makan sambal belacan...biar pedas hingga mengalir air mata tapi mahu dimakan juga...."..aku suka ayat ni sebab perumpamaan dia tepat betul...kengkadang kita seronok-seronok tapi terlupa boleh bawak mudarat..nak lagi dasat...kalo dah tak makan, pijor dia memang best...nak-nak kalo terkena bijik mata..takleh bukak mata ko...ehem..aku baru perasan yang aku definisikan efek sambal belacan..haha..
  3. orang cakap cinta tu mengajar kita erti kesamarataan antara semua manusia dan jugak sumber harapan untuk survive...mula-mula memang aku pikir tak masuk akal...tapi lepas aku baca quote ni, aku rasa ada betulnya gak..."Cinta itu sesuatu yang indah..mereka tetap berusaha menjadikan cinta mereka itu cinta sempurna..walaupun cinta itu buta..walaupun cinta itu seksa..walaupun cinta itu palsu...walaupun cinta itu gila..."
  4. ni ayat kegemaran aku ni..."Adat orang bercinta..masa tu kentut pun bau perfume..taik gigi pun rasa cekelat..muka pecah kaca pun jadik lawo gile..."...tu menunjukkan betapa miraclenya keadaan masa berchenta ni la konon...angau tahap teruk sampai cenggitu sekali...kan??pada korang cemana ek..
  5. ni pulak ayat Meon..."cinta itu ibarat lagu yang melambak-lambak kat radio...ko dengor la sendiri...lepas tu pikir la apa yang diorang tu nak sampaikan..."..tak membantu betulla ko ni Meon...
tula antara quote-quote kegemaran aku pasal chenta ni..dah..cukup satu entri aku tulis pasal chenta kat sini dan satu entri pasal chenta kat HHD...sekurang-kurangnya puas la ati korang ek aku cerita pasal chenta gak akhirnya..hahaha...berkoyan dah orang cerita pasal chenta ni..sebab tu aku malas...lagipun aku bukan reti sangat pun pasal topik ni...apa korang rasa quote chenta yang paling korang suka???kongsila..mana tau ada yang aku terlepas...

p/s:  untuk pengetahuan korang...sambil aku tulis entri ni, aku dah siap-siap prepare besen kat depan aku...memudahkan kije aku nak update...takdela asyik nak berulang pegi jamban jek nak muntah hijo...ngahahaha...
 

23 comments:

f_aRa_aINa989 said...

kenapa bercinta mesti smuanya indah???


oh..lupa, setan banyak..


p/s: cepat nyanyikan lagu lahaulawala quataillabillahil aliyil azim....

Abang Jonni said...

Bro..... aku... aku.... mmm.... aku.... aku nak muntah ijo...

gila jiwang ko ni.
harharharhar

hohoho.... ada ramai pelancong pakai bikini tak?

Along Tapa said...

fara aina

haha...tu setan tu termasuk yang tukang bercinta sekali ke??

p/s: aku dah nyanyi dah tadi..ko yang tak dengor..haha...



Abang Jonni

besen aku dah penuh abang jonni..ko carik besen lain r nak muntah...

pelancong bendanya...awan mendung kelabu jek banyak kat situ..ko paham kan??

echah mashuri said...

kau tau napa org bnyk tulis entri psl cinta?sebab cinta ni penting weh dalam kehidupan.hehe.bagi aku cinta tuh penting.bagi aku lah.tak tau lak bagi ko.
kdg2 kite kna jiwang gak.keep it up long.

Dark Half said...

pehh...along tapa balik bercuti, entry chenta2

aku suka quote yg meon ckp tu..haha

lionteen said...

yg 1st tu x bape nk fhm.

taik gg rs cklat???euwww..hehe

d_tieah said...

Bukan lirik lagu yg apek nyanyi dlm citer lady boss ke?
Hahahaha..
Yg no 4 aku mmg sokong habislah..
Even kentut bau petai pun harum jek..
Try dah kawen esok, mau d siram dgn air panas..
Hahahaa..

http://dhatieku.blogspot.com/2011/02/aidil-zafwan-dan-zaquan-adha-junior.html

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

waa quote yang no 1 tu tak tahan betol.. tau tak lagu manis masa bercinta? suka gila lirik lagu tu sebab sangat betul oke. hehehe..

Yann Mazian said...

mmg cinta tu ibarat kentut. ditahan sakit, dilepas lega. hehe. molek sungguh quote ni kan.
mmg betul pon. huhuhu.
along naper ni, balek cuti je letak quote cinta ni semua. ada apa2 ke nih? hehehehehehe. :D

Along Tapa said...

echah mashuri

erk...takmoh aku kipidap pasal chenta ni...tunggu ada endut r nnt...hihi...


Dark Half

haha...ko terasa tak yang ko ni selalu sependapat dengan Meon..ada apa2 ke??hihi...

Along Tapa said...

lionteen

hehe...apsal ko tak faham ek..aku pun tak faham...

betul la...tak caya ko try...


d tieah

a'ah kot..aku mana laa ingat..hihi..mana ko tau ni..macam ada pengalaman jek.. :p

Along Tapa said...

HanimQatrunnada

err..aku tak layan lagu chenta sangat..taktau pun..heee...


Yann Mazian

haha...ada dowh..tu maksudnya aku tengah menunggu bila nak ada endut...bosan lak single2 ni...takleh buat dosa..haha...

YanaMIB said...

Aku ingat ko nk story kisah cinta ko..kikiki...

Cinta itu mmg indah...tp alam perkahwinan lagiiiiiiiiiiiiiiiii indah!! Xcaya pi tanya ujang...hihi ^_^

Along Tapa said...

Yana MIB

taknak r aku...segan kot..

tanya ujang?kang dia jawab stail kentut lagi..jenuh aku nak fahamkan nnt...

nas said...

hahaha
xleh blah
semua xpernah aku dengo
hehee
leh ke cinta diibaratkan cm kentut
hoho :P
tp aku suke nombor 5..
hehhe
fikir2 sendiri la lagu yg kito dengar..

Khairul Antasha said...

cinta itu ibarat mkn burger jalanan

nabilah_2908 said...

haha...suka point no 2...

yg padas itu la yg sedap...tapi bila terkena biji mata..marah2...ngis2 sbb sakit..

bila sakit tu hilang...mau lagi...huhuhu.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD

Along Tapa said...

nas

lorh..maybe sebab ko selalu duduk dengan orang jiwang kot...sebab tu ko taktau..cuba ko duduk dengan mamat anti jiwang..hihi...


Khairul Antasha

cemana tu??kalo lebih jadik obes ke??

Along Tapa said...

nabilah

hihi...sebab tu ramai yang macam tak serik2 ek..apa yang diharapkan taktau r..

yad'z said...

yerks... jiwang... hohoho..
muntah ijau aku.. hahahaha....

Along Tapa said...

yad'z

haha..ko dah reti muntah ijo ek..sape ajor??haha..

De Mois said...

Haha..cinta cinta cinta. Tak terkata aku

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

Along Tapa said...

De Mois

payahkan kalo otak tak penuh dengan bunga2 ni...aku pun dekat sejam lebih pikir nak buat entri ni...haha...