Saturday, February 19, 2011

Promote blog baru

Alkisah

berita yang tak baik untuk korang, arini aku takde tips atau reasoning nak buat...tapi aku just nak introduce kat korang blog baru aku...diilhamkan dari blog Tukang Komen, dan jugak lepas aku sador yang banyak lagi bloggers yang cuba nak merangkak naik, aku cuba untuk bantu diorang dengan buat promotion kat blog terbaru aku...kita kan kena saling membantu..ye tak??walaupun aku tau takdela ramai sangat yang follow blog aku ni...tetiba terasa touching pulak...

jadik, sebab blog aku tu mempromote blog lain, aku terpaksala promote dia kat sini...takkan nak promote diri sendiri dalam entri sendiri kan??orait..untuk eksperimen pertama, aku promote blog blogger yang paling banyak bagi komen kat sini iaitu Encik Iwan Dextrous...bagi korang yang rasa nak blog korang dipromote atau entri korang nak dikomen dengan panjang lebor selain dari komen cenonet aku bubuh kat comment box korang, korang tinggalkan jek komen dan link kat sini, HHD, atau KS tu...kalo ada masa aku akan baca dan komen...as simple as that...

orait...sebelum aku terlupa, ni dia link nak pergi kat blog tu...klik sini...maybe nanti aku akan letak link dia kat bawah gambor HHD kat sidebar sebelah tu..tapi ntah bila la...masa takde siot...senang citer, kalo korang berminat nak ushar blog tu, pergi la ek...

p/s: kalo korang nak tak blog korang kena review kat situ??hihi...adeh..bila aku nak bagi tips atau reasoning??esokla kot..buat masa ni asal dapat idea jek, idea untuk HHD...tak faham betul aku...

30 comments:

Shajia Niueda said...

saya segan nak promote blog saya. hahaha

iwan_dextrous said...

jgn segan2..hahaha

echah mashuri said...

wah..pomot blog ak plak eh.:)

fiezah91 said...

wah wah! ko nak pomot2 blog lak ek long?

Along Tapa said...

Shajia Niueda

haha...sejak bila ko pandai segan ni nonoi??


iwan dextrous

eceh..ko dah kena promote awal2...nak segan mendanya..

Along Tapa said...

echah mashuri

hehe..ko kalo tak mintak pun dah memang ada dalam list tu echah...hihi..


fiezah91

a'ah..tapi bukan kat sinila fiezah..kat KS...barula formal...kan??

yad'z said...

hadeihhh... ko nieh. banyak benau blog nyerr.. poning aku.. tapi tak pe.. promote ar blog aku sekali.. aku kan baru.. hahaha...

Along Tapa said...

yad'z

hehe..tapi lain blog lain pengikut dan tujuannya yad'z...sajek jek taknak letak sama satu blog..nnt bercelaru orang baca...

promote blog ko??hehe..boleh jek...

wan alif fahmi said...

along ak nyer blog camne plak...wahahahaha....

Along Tapa said...

wan alif fahmi

macam mimpi jek ko tanya cenggitu..hahahaha

Yann Mazian said...

jangan lupa promote blog yann jugak!! ekeke. :D

Along Tapa said...

Yann Mazian

tu dia...blogger panas pun nak promote gak...sure2..hihi...

Shajia Niueda said...

sejak dua mnjak nie saya jdi segan. hahaha

Along Tapa said...

Shajia Niueda

ahaks..segan utara ke segan selatan??lalalala~

lionteen said...

blog aku kene la ko promote. kan aku slalu komen sini. wakaka

Along Tapa said...

lionteen

kalo promote blog ko boleh dapat upah tak??endut ke..ahahahha...

rilex r..takkan preview 3,4 blog sekali..tak eksklusif r nnt...:p

Abang Jonni said...

waaa... byk blog ko ni ek?


endut tu apa sbnrnya nih...

huhuhu..

Along Tapa said...

Abang Jonni

haha..endut itu ialah...ko tengok la kat page glosari tu..hihi..

Shajia Niueda said...

haaa ? segan utara atau segan selatan ? apa tu pkcik ?

echah mashuri said...

bila nak mula wehh.tak sabar ak.kekekeek

Along Tapa said...

Shajia Niueda

taktau diam..haha...

echah mashuri

saborla echah..tak menyabor2...hihi...

Dark Half said...

bagus2. sama2 tolong kawan2 naik

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

along! promote blog aku gak.. walaupun blog aku tak bape best huhu..

Along Tapa said...

Dark Half

hehe..betul2..kalo ikutkan list sebelah tu, ko yang keempat Dark..tak lama lagi dah tu...ahaks..


HanimQatrunnada

rilex hanim...best tak best tu no.2, no.3...aku tetap promote...kalo ada yang kurang, aku advice la sikit...

d_tieah said...

Terbaeklah..
Aku tak mintak blog aku d review oleh ko long sebab aku rasa pasti ko dgn sendirinya akn review blog aku kan?
*ke perasaan aku je kot
Hahahaha..


Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Tips Kecantikan Dari Blog Fatin Liyana"
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Duit Nuffnang Dari Blog Redmummy"

Along Tapa said...

d tieah

jap aku tgk list..eh nama ko ada la..haha...jadik, apa ko cakap tu memang betul la...:D

nabilah_2908 said...

weehu...En Along buat blog review la... :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
BUBUR JAGUNG

Along Tapa said...

nabilah

hihi..tunggu turn ko lak...bila ek ikut schedule..aku tak ingat..tapi ada la..hihi...

Woofer Storm said...

rasa gersang je nak minta promot2 ni..heheee

Along Tapa said...

Woofer Storm

ok2..aku faham maksud ko..nnt aku promote..hahaha