Thursday, November 18, 2010

Cerita bengong di Muor

Alkisah

aku membuat entri pantas lagi...sebab aku tak update guna Tenggiling...jadik, mintak mahap la ek kat korang kalo aku tak pegi blogwalking...tunggula aku bayor tuan Komunis tu dulu sebelum BB aku berline balik...ok...akau just nak kongsi la..sepanjang aku ada kat Muor ni aku tengok la TV(tu jela aktiviti..sebab tak boleh nak on9)...Lepas tu tengok la entah siaran ulangan keberapa kali ntah..cerita Ulek Mayang....takde la aku nak kata cerita tu best gila babeng..tapi aku layan jek la..sebab cerita tu jek layan nak tengok...lagipun kat rumah aku bukan ada astro pun...takpe...kita tengok dulu poster cerita tu.....


Cerita ni mungkinla diorang buat berdasarkan lagenda Ulek Mayang yang ada kat Terengganu tu....ditambahkan dengan suntikan-suntikan temporari la kot....layan jek la...lepas tu dengan penuh terernya, adik aku pun tanya la kat aku..."Long....agak-agak ko apa ending cerita ni??cuba kita main teka-teka.."..jadik diorang pun main la teka-teka...ada yang cakap cerita tu ending Puteri Mayang Sari tu kawen la dengan apa nama jantan tu aku tak ingat....lepas tu ada yang kata Puteri tu mati la....ada yang cakap Puteri tu lepaskan jantan tu...lepas tu dia balik tempat asal dia la...macam-macam la hipotesis yang maha hebat diorang buat pasal ending cerita tu...sampai aku rasa maybe ending diorang ni lagi menarik dari ending asal cerita tu ek...

lepas tu sampai la turn aku nak bagitau apa hipotesis aku...memula aku segan-segan jugak la nak bagitau kan apa ending yang aku agak(cakap jek la ko taktau long~~)..tapi akhirnya aku terpaksa la menggunakan khidmat kreatif hotak aku ni...apa korang ingat Meon jek kreatif ke..aku pun kreatif gak towh....jadik aku pun cakapla dengan oenuh yakin...."aku rasa la...ending dia nanti, diorang terpisah...lepas tu Puteri Mayang Sari tu pun carikla jantan tu...dia berulang dari Muor pegi Kolumpo....lepas tu kengkadang dia pegi Batu Pahat nak carik jantan tu...sampai la skang ni....lepas tu aku rasa Puteri Mayang Mengurai tu kena sumpahan dengan maharaja dia..."..lepas tu diorang pun tanyala aku...mungkin diorang rasa ending aku tu menarik kot sampai diorang tanya..."dia kena sumpah apa long?"...dah ada respon..aku makin yakin la nak jawab...."dia kena sumpah jadik......................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bas Mayang Sari Ekspress....
p/s: lepas tu bermula la aktiviti menjotos aku secara beramai-ramai sebab buat kesimpulan yang macam real jek tau tapi sebenornya hentam kromo aku jek~~

25 comments:

iwan_dextrous said...

ulekkkkkkk

iwan_dextrous said...

ulekkkkkkk

miya said...

Wehhh,, sukati ko ja long. hahaha...

entri korang mesti baca:
hati-hati dengan mi segera 50%
tandas khas untuk blogger tegar

nabilah_2908 said...

hahaha..kot yer pun kena sumpah..kenapa guna nama adik dia..mayang sari...?

tk gemar tgk cite ni...kelabu asap jer gambr2 dia...


jom ke APA KATA HATI pulak,
AIDILADHA 1431H - PART 2

echah mashuri said...

adoiii..memandai je jo ek long..huhuhu...

bleh msuk raja lawak dh..huhuh

intan shafiqah said...

hahahaha,,,raja lawak musim depan la plak....hahhahaha...ngeng alOng~

Ieqa Swetluv said...

haha bagus betol hipotesis ko ni along

KERDILDESA said...

masuk blog kau, mcam masuk portal rajak lawak la.
hahah .
hari tu g audition tak ?

nas said...

erksss.....
taw xper kerdil desa....
ahhahahahahahaha..
lawak jewp..
gne tenggiling? ape tuhh?

Ku terima beberapa emel dari Yuna

Pencacai Alim said...

elly mazlin kontrol ayu..

Along Tapa said...

iwan dextrous

sayang aku ek...sampai dua kali komen~~

miya

abis dah aku taktau orang tanya..aku jawab je la~~

Along Tapa said...

nabilah

sbb nama adik dia lagi menarik kot~~

echah mashuri

biasa la..nasib aku tak citer pasal mahsuri tadi~~~

Along Tapa said...

intan shafiqah

saper raja lawak musim depan??tunggu~~~

ieQa sWetLuv

ko tergoda tak dengan aku??haha

Along Tapa said...

KERDILDESA

hah??!!portal raja lawak tiru aku tu~~~

nas

kan aku dah cakap diorang tiru aku...haha...tenggiling tu laptop aku la~~~

Along Tapa said...

Pencacai Alim

kesian ayu kena kontrol dengan dia ek~~~

KERDILDESA said...

portal rajak lawak!betul betul . heheh ~~~

mana kau menghilang bro . 3 hari sudah tidak updated blog.

aku sudah mahu undur diri seketika. aku kembali nanti okey.

echah mashuri said...

haha..ko cite hal mahsuri tengok best x..huhuh

echah mashuri said...

haha..ko cite hal mahsuri tengok best x..huhuh

Along Tapa said...

KERDILDESA

biasa la...broadband tak bayor lg..nak tggu time aku rajin bawak tenggiling yang ringan ni pegi kolej memang berzaman la...

echah mashuri

takmoh la...nanti orang Langkawi sumpah aku jadik padang jarak padang tekukur nnt...hilang comel aku nnt~~

y@n@ M!B said...

hoho memang best aa ending ko..mantop! tp cite tu cite serius kn..klu cite senario ke logik la weii wat ending gitu..kekeke~ =P

ainz said...

tak layan pun cerita ni dan cerita2 lain kat tv..melampau bz nye aku ni..mengalahkan pm..ahaha..tapi aku suke tgk elly mazlin..sangat kiut! (tapi xle lawan ko,la.. ;p)

ps: bas mayang sari banyak berjasa bawak aku pegi balik melaka-perlis suatu ketika dulu..

Along Tapa said...

yana mib

tapi tak salahkan kalo buat citer tragedi cmtu wpun cerita serius??cam citer dulu2 orang kena sumpah jadik naga tasik chini tu...kan??

ainz

ye...elly mazlin kiut..tapi ada tak awek yg muda sikit tapi lagi kiut dari dia??boleh aku buat bakal menantu makbapak aku...haha~~

ps:betul2...bas mayang sari pun banyak berjasa kat aku..

mira ellyna said...

ak ta perasan akan kewujudan bas mayang sari gila kaya mayang sari ini citt

faizura rahman said...

ouh..patut la bus tu cantik enh! hahaha..

tahniah! kamu di tag : http://fyezrahman.blogspot.com/2010/11/award-boombastic-blog.html

Along Tapa said...

mira ellyna

yang kaya tu bas ke owner dia?

faizura rahman

tula...terjatuh chenta aku~