Monday, November 8, 2010

Shhh~~~ Aku nak reveal rahsia aku ni...

Alkisah

Aku rasa aku dah pernah tulis kat komen cik nabilah dulu-dulu pasal imposter....aku taktau la apsal...semenjak aku aktif berblog balik ni, secara tetiba lak ada makhluk tuhan paling seksi tetiba lak mengaku diri diorang sebagai ALONG TAPA..cett...dulu takut nak ngaku jadik along...ni jam, bukan main lagik..cuba nak merosakkan title aku sebagai blogger yang comel la tu...takpe...aku tak marah...ngaku la jadik Along Tapa...yang penting aku masih lagi Along Tapa pemilik blog ni dan HHD tu...sekurang-kurangnya mekasih la kat ko yang menyamor jadik aku tu...kalo takde ko, takdenya aku idea nak buat entri ni..tapi pelik...takde lak yang ngaku nak jadik Meon yang super kreatif tu ek...hehe...

dan bagi korang yang rajin menghentam kecomelan aku dan penulisan aku yang kadang-kadang boleh meletup kat KYMI tu, tak termasuk korang yang support aku gile-gile babeng walaupun kengkadang aku tulis benda yang meraban tak tentu pasal macam entri tips Meon mengorat tu semua....mekasih gak aku ucapkan....ok...berbalik pada tajuk entri...untuk korang stalkers yang tergoda dengan kecomelan aku...dan untuk penyamor identiti comel aku, termasuk korang-korang semua, meh sini aku bagitau korang rahsia-rahsia aku...mana tau korang akan lebih mengenali aku dan menyamor dengan baik pada masa akan datang....


  1. Nama pena aku Along Tapa...dan kalo kat forum atau chatbox atau mana part yang aku tak guna nama Along Tapa, aku lebih dikenali sebagai gorengbaek,atau GB....sebab apa??Along Tapa tu memang la nama gelaran aku kat luor pun...tapi untuk gorengbaek tu, nama tu berasal dari perangai aku masa jadik director untuk projek teater aku masa kat utp dulu...aku dapat skrip yang aku sendirik tak faham...jadik, aku baca semua skrip tu, lepas tu aku goreng ikut suka aku jek....dan teater tu menjadik bai...dan semenjak tu bebudak panggil aku director gorengbaek...dan sampai skang melekat nickname tu..gorengbaek...lagipun kalo aku daftar forum atau chat kat mana-mana, nama Along ke, Tapa ke memang kompem ada yang terguna...tengok-tengok nama gorengbaek tu memang available...melekat la sampai skang...
  2. salah satu benda yang aku cukup jaki, pantang, menyirap dan aku cukup-cukup anti ialah....orang panggil aku "abang"....tolongla...even bebudak pun aku tak bagi panggil aku abang....adik-adik aku pun tak panggil aku abang...sebab tu aku perkenalkan diri aku sebagai Along kat korang....jadik secara otomatiknya, korang takyah panggil aku abang....sebab bila korang panggil aku abang, aku rasa macam saje jek nak bagi diskaun kat umur ke sampai 50%...nak??
  3. aku tak suka cerita yang meleweh-leweh...aku taktau korang faham ke tak...ok..cerita yang meleret-leret..kengkadang sampai berepisod-episod(maybe sebab tu aku tak layan drama sangat)...sebab aku memang jenis straight to the point...kengkadang kalo korang cerita dengan aku meleweh-leweh ni, otak aku terus pikir....apa point ko???tu yang kengkadang jadik bila korang dah cerita panjang-panjang, lepas tu aku tanya...apa point-point dia tadi??tak rasa cam sesia jek ke cerita pepanjang tadi ek...
  4. aku suka kaler biru kundang...titik...sape-sape yang rasa share kaler kegemaran yang sama tu, mari kita sama-sama paki xpax...haha...aku benci kaler biru....nape??jangan tanya...kaler hijo??hmmm....no komen...nanti aku dituduh penyokong ketat lak kaler hijo ni...lalala~~~
  5. aku suka makan...yeah...makan itu heaven...even kalo kena buat event besor-besor kat kolej pun, soklan yang biasa terkeluor dari mulut aku, dapat makan tak??aku pun taktau apsal...yang peliknya aku pinggang aku masih di size 30...haha...
  6. kenapa aku suka claim aku comel??dah memang aku comel...nak buat cemana....berapa ramai jantan ni jam yang korang jumpa tinggi tak sampai 170??aku la orangnya...hehe...aku tak malu pun kalo orang cakap aku kurang inci...lagipun aku berpegang pada apa yang bapak aku cakap dulu....biasanya orang kecik-kecik ni, otak dia ligat....mungkin sebab tu otak aku sentiasa ligat nak tackle awek nak-nak masa hapdet menatang yang dipanggil blog ni....
  7. aku benci membaca....serius...nak-nak buku sejarah....kenapa aku benci membaca??sebab bila aku dah start membaca, aku terus putuskan hubungan aku dengan dunia luor...ko baling la aku dengan batu neraka...aku akan hanyut dalam dunia buku yang aku baca tu....list buku yang aku dah pernah baca??er...tak hengat....tapi dalam top ranking aku sudah semestinya buku pasal "The History of Google"...gila r aku khatam baca buku tu dalam 3hari...rekod paling lama aku baca satu buku..
  8. aku tak suka duduk diam-diam...mesti nak bergerak...bila aku tak gerak, mula la jadik macam waktu tengahari kat dalam lecture....aku akan mengembara ke alam mimpi secara tanpa rela....paling-paling bodoh pun tangan aku mesti bergerak nak buat apa-apa(biasanya main pen)....jadik, kalo dalam lecture note aku korang ternampak gambor raksaksa berperang dengan oltromen ke, bebudak tengah main lomba kete ke, jangan salahkan aku ek...aku tengah mengawal diri dari tertido tu...
  9. ni aku rasa semua jantan suka buat(kecuali korang a gheyyyy)...aku suka tengok awek lawo...bukannya aku tak suka kat awek tak lawo...member aku ada gak yang lawo...ada gak yang tak lawo...tapi aku suka tengok awek lawo....apsal???bukan dapat buat bini pun...mana hade awek lawo nak muka cam aku ni walaupun comel...dulik apa aku....bila kita dah tengok skrin lelama, mesti la nak carik benda yang best nak clearkan balik mata...time ni la tengok awek-awek lawo...kan??
  10. aku ni rabun tak sador diri...betul...power spec dah dekat 200 dah...tapi tak reti-reti nak pakai spek...bukannya takde...tak suka pakai...korang tau tak apa perasaan aku masa pakai spek tu???macam tengok gambor dalam frame....dah tu aku takleh nak main jeling-jeling dengan awek cun...tak best la...
  11. aku still tak faham sampai skang...part mana yang orang kata aku ni romantik....puas dah pikir...cenggini punya nakal makhluk pun orang cakap romantik...tak bleh blah...nak kata reti buat ayat jiwang, tak pandai...nak kata reti bawak tempat-tempat yang nostalgia, aku tempat nostalgia yang tau kat muzium jek la...jadik, kat mana romantik tu??cuba korang pikirkan untuk aku...
  12. aku ada lesen keta...takde lesen motor...tapi aku lagi rajin bawak motor dari keta...aku pun taktau apasal...
  13. aku benci pompuan gedik sampai kehujung dunia....serius....aku tau niat korang nak menunjukkan betapa dahsyatnya tahap kemanjaan korang tu....tapi aku taktau kenapa bila aku tengok korang buat perangai menggelitis tu, macam orang tengah gatal bijik nak suruh orang lempang muka ko sekarang jugak...
  14. korang percaya tak yang aku ni walaupun bekas budak sains, bekas budak engineering, currently budak IT, tapi aku lagi minat melukis, menyanyi, main muzik, dan buat benda-benda yang berat pada art....apsal ek...
  15. ni rahsia terakhir yang aku nak kongsi...aku masih single...ada sape-sape available??hahaha
banyak lak aku letak....nasib aku tak suka nak expose muka aku kat net...kang tak masal jek kena super-imposed nanti...."GAMBOR HOT TERBARU: BLOGGERS JANTAN YANG SUPER COMEL BERGAMBOR HOT!!!!" huh....riso aku kalo tetiba keluor berita tu nanti...haha...

ni gambor aku lukis masa aku tengah bosan kat dalam kelas...haha..penyapu dia senget..

p/s: rasa macam lama aku tak buat entri bergambor ek....

24 comments:

y@n@ M!B said...

tiba² aku jatuh chenta dgn ko...boleh? kah kah kah~ =P

bakal abg ipar aku pn x bg panggil dia abang..soh pggl along..dia kata panggilan 'abang' tu utk bini dia je..huhu~

erm pernah ke ko buat entry bergbr?? mcm x penah nmpk je gbr dlm blog ko..kekeke~ =P

miya said...

untung2 ko pandai lukis.kalo aku lukis apa2 konfem budak tadika pun Xhingin claim itu lukisan dia. Buruk sangat!! hahaha...

entri baru:
hutang menggunung nak tunjuk kaya
benci orang tikam belakang

ainz said...

Ahahahaha...byk dah aku tau pasal ko..aku suke bace blog ko sbb ko jenis sempoi..tulis ape yg terlintas dikepala..xde nk cover2..

Fyi,aku pun xsuke biru..tapi aku suke tgk langit..huuu...pelik tapi benar..aku suke kale hijau,purple,merah dan semestinya itam..kontra btul kale2 tu..tp tu la yg aku suke..

masturah idrus said...

setiap entri ko mesti ade

COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL COMEL.

Jangan benci aku sbb aku gedik. hahahahaha

nabilah_2908 said...

hmm...mcm2 bidang yg En Along ceburi yupp..

ala...apa nak heran...artis2 kita lebih kurang cm tu gak..mcm sudirman..Lawyer..tp jd penyanyi..:)

point best : tempat nostalgia kat Muzium..hahahaha....

cukup2 tk suka masuk blog yg tulis n3 panjang2..xde gambo...tp....enth kenapa...bila tiba di blog Goreng Baik ni...lain lak...tk kira panjang mana pun.. ttp akan baca sampai habis...

kenapa eh...leh tolong jawab..? ;)

cuma kt blog 1 lagi tu jer..tk tahan sngt nk baca...mmg hangit.. (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 2ND ANNIVERSARY

Along Tapa said...

yanamib

ko jatuh chenta dengan aku??abisla aku kena henyak dengan budak encem ko nnt...ada kot entri bergambor...aku malas nak letak dulu sebab tak suka blog ni lambat load....hehe..

jadik tak pelik la ek kalo aku tak bagi orang panggil aku abang...lalala~~~


miya

tak pun ko photostat jek lukisan kat komik pastu ko claim la kata tu ko lukis...haha~~~

Along Tapa said...

ainz

aiseh...aku terlebey dedah ke???segan pula~~~hehe

warna kontra tu la best...terasa barula timbul keunikan diri tu...btw, aku pun suka tengok langit...tapi tengok langit masa kaler dia itam la...haha~~~

mashi lala~~~

hehe..nape??ko tergugat ke??aku tak marah kalo ko gedik...paling pun aku shoot jek kepala ko dengan gdtah gred..haha~~

Along Tapa said...

nabilah

berat soklan ko tu...aku pun taktau...mungkin sebab ko dah terpengaruh dengan kecomelan aku kot...haha~~

RozSyah said...

aku suka yg no13 tu..haha

along..ko telah ditag oleh aku..huhu..

nas said...

ntah la,jarang aku dgar panggilan

along tapa...along pernah la

dgar..hehhee..eh..tinggi ko 170 cm

ek? ok la tue..walaupun aku nie lagi

tinggi dr ko..hak3..

Along Tapa said...

RozSyah

haha..rasa macam dahsyat sangat lak ek no tu...tag??hmmm...okey~~~


nas

tu la unik...huhu...sape kata tinggi aku 170??aku kurang lagi dari tu...haha

echah mashuri said...

adekah kau lagi kurang dari 169.91 long?itu tinggi aku..

sila lempang ak..apehal tetiba ak gedik nak cakap pasal tinggi ak?
ahha..

nnti kalo ko hupdte lain kali wlaupun ak xkomen.insyALLAH ak bca..ak nk g jaoh

Along Tapa said...

echah mashuri

oh...sorang2 mula bergerak jauh2...huhu...makin sunyi lak member2 dah jauh ni ek...

YOUsoF said...

Nama GB tu memang baik!

Kalau aku plk kat rumah ramai yang panggil abang hehee

aku minat biru gaharu, lebih kurang la kit kan hahha

hobi aku makan jugak.. haha boleh camtu. nak tambah berat bukan main susah.. kalau ade tips kongsi ngan aku okeh!

Aku rabun jugak + silau.. pon tak pakai spec lagi jugak ;DD

KERDILDESA said...

boleh je lepas ni kalau setiap entry kau , kau lukis ..
kalau boleh lukis sekali kuman-kuman yang bersepah kat blog kau nie .hahah
gurau sajaa...
eheheh .

Along Tapa said...

YOUsof

ni sape tiru sape??aku ke ko??haha~~

KERDILDESA

berani ko kata blog aku banyak kuman...hari2 aku spray febreze kat monitor aku kalo aku bukak blog towh...haha

intan shafiqah said...

haha...kO punya minat yg sama dengan ak =)...melukis ^^....jOm battle lukis ;p

Along Tapa said...

intan shafiqah

jom...kalo battle lukis dapat makan2 tak??kalo takpat aku taknak..haha~~

f_aRa_aINa989 said...

errrr, skang sy cuba byg kamu org yg bagaimana..haha

Along Tapa said...

fara aina

silakanla bayang...haha...gile tinggi imaginasi ko~~~

NonoiOrange said...

mmg xde krja nie.
kah3.

p/s : pndai pak cik melukis (=

Along Tapa said...

NonoiOrange

aik??ko satu kelas dengan aku pun tak perasan ek~~

NonoiOrange said...

bkn xprasan.
cuma xprcaya. kah3

Along Tapa said...

NonoiOrange

e'eh...dah pandai bergurau lak dia ni~~