Saturday, November 6, 2010

Adakah korang masih remaja??

Alkisah

Sebelum apa-apa, aku nak berterimakasih pada isuhangat sebab memberi aku modal nak letak entri apa kali ni...dah berapa lama dah aku buntu nak tulis apa kat blog purple ni...maklumla ek...duduk muor, orang semua takde pegi kolumpo...jadik, modal nak berbual pun takde...jadik, idea pun tak datang...boleh lak cenggitu ek....

benda ni tadi aku baru dapat dari email aku...yang dipost kan oleh isuhangat ni la...tajuk dia jek dah menarik minat aku nak tau...jadik aku pun baca, lepas tu try....waaaahhh~~~ aku masih remaja rupanya...jadik, budak-budak yang tak habis-habis panggil aku orang tua, kalo korang takleh dengor benda ni, maksudnya korang tu betul lagi tua dari aku....well, aku kan comel lagi bergaya..jadik tak salah kalo aku dikategorikan sebagai remaja...kan???jadik, apa kata korang try dengor benda ni....kalo korang boleh dengor, maksudnya korang terbukti masih remaja....kalo takleh dengor, tu maksud dia korang dah sampai tahap umur dewasa ek....aku taktau nak kata ni myths atau fact..tapi aku suruh makcik aku dengor, dia tak dapat dengor benda ni....




cuba korang dengor benda tu...dapat dengor tak??ok...ni penjelasannya ek..

"Manusia mulai menglami penurunan fleksibiliti pendengarannya bermula umur 18 tahun , sebab itu rata-rata yang berumur 25 tahun sehingga 30 tahunsudah mulai tidak mendengar suatu bunyi yang kebanyakan remaja dengar, bunyi ini ialah bunyi yang berfrekuensi tinggi (ultrasonic), berdasarkan tinjauan pembuat teenbuzz (Howard Stapleton) hanya sedikit orang yang berusia lebih 30 tahun yang boleh mendengar bunyi teenbuzz ini. Beruntunglah jika anda berumur 25 tahun bahkan di atas 30 tahun tapi masih boleh mendengar teenbuzz bererti telinga anda masih fleksibel dan bagus.

Biasanya bunyi teenbuzz ini digunakan utk mengusir nyamuk dan tikus, bahkan ada jg yg membunyikan teenbuzz ini hanya untuk menghalau remaja nakal yang sekodeng hoho malah ada juga yang menjadikannya sebagai ringtone! guru yang berumur mesti tak mendengar semasa handphone berbunyi hohoho"

quote bulat-bulat dari isuhangat.net....haha...

jadik, apa pandangan korang dengan kajian ni??aku??no komen...asal ada alasan still kekal rumaja, aku percaya...hahahahaha~~~

p/s: susah betul nak terima hakikat umur makin lama makin meningkat...kang sador tak sador, tetiba jek ada bini...tetiba jek ada anak..tetiba jek ada cucu...tetiba jek.........kan??
 

28 comments:

masturah idrus said...

ko mesti rindu kat aku.......hahhaaha..

btw, aku tak dapat tgk video tuh! dush3!! T__T

miya said...

telinga aku masih waras lagi.hahaha.. aku memang remaja!! i like..

entri terbaru:
kisah jin dengan 3 pemuda

Along Tapa said...

mashi lala~~~

tau pun...eh??gambor baru....haha

ko takpat dengor ke??bukan ke ko lagi muda dari aku...lalala~~~

Along Tapa said...

miya

haha...tahniah2...mari kita raikan keremajaan tu....haha

gigi rongak said...

error.. jadi aku x dpt nak dgr.. tp aku percaya aku masih remaja...lalala~

Along Tapa said...

gigi ronga

tapi dari profile picture ko tu jek dah membuatkan orang kompius..haha

iwan_dextrous said...

ko tu dh tua!!!!

lagu demo - blur gang

Along Tapa said...

iwan dextrous

ko takleh dengor kan???sah ko lagi tua...haha

nas said...

erk...aku masih remaja!!! nhehehehehe

ayat yg last skali...tetiba jek.... tue patot ganti dapat bini baru..hehehhehe :P

lelaki hensem vs lelaki tak hensem vs lelaki skema vs lelaki aww!

Along Tapa said...

nas

ko ni...diam2 sudey...aku tak tulis sebab banyak pompuan kat sini...tak masal aku kena cepuk kang...haha

ieQa sWetLuv said...

alamak tenet menenuk x dapat tgk huwaa.. x pe yg pasti aku yakin aku masih muda belia ngee

Along Tapa said...

ieQa sWetLuv

yeke~~
kalo cemtu aku takleh anto rombongan pegi rumah ko lagi la ek...haha

Gorengbaek - Adakah korang masih remaja??

Hangit habis dah - Fakta tentang kentut

iwan_dextrous said...

ko ttp tua..ko ckp lah ap pun...tua!!!!!

lagu demo - blur gang

Along Tapa said...

iwan dextrous

susah cakap dengan genius ni..

iwan_dextrous said...

si tua....

Along Tapa said...

iwan dextrous

wei...chelsea liverpool sape menang??

ainz said...

Ko xdgr ke long?aku lagi remaja la dr ko..hik3..ko kene kwen,long..tua dah ko,ni..kenduri jgn lupe ajak aku + buat satu banner : 'selamat dtg bloggerku syg'..ahahaha...

Along Tapa said...

ainz

aku dengor la..ke ko yang tak dengor n nak buat banner tu semua??haha

Yann Mazian said...

hahaha. yann pon masih remaja gak! masih bleh dgr segala bunyik teenbuzz tuh. hoho. :D

KERDILDESA said...

apaesal aku tak boleh nak view video tu ??
ermmmm ....

tapi jgn risau . aku still remaja. HAHAH ~~

Along Tapa said...

Yann Mazian

huhu...tak percaya sungguh aku~~~
:p

KERDILDESA

huh??tu petanda awal tu dah nak tua kot jie...haha~~

KERDILDESA said...

yee ker??? bluekkkkkkkkkkkk !!!
aku masih muda oke. hehehe ...

Along Tapa said...

KERDILDESA

haha....ok2~~~ko muda~~

NonoiOrange said...

pak cik.
kalau sebelah telinga je dgr pa mcm ?
msi muda juga ?

Along Tapa said...

NonoiOrange

tu maksud dia muda separuh...haha~~

NonoiOrange said...

ohooo.
ada juga istila muda separuh.

NonoiOrange said...

ohooo.
ada juga istila muda separuh.

Along Tapa said...

NonoiOrange

adala...kalo dah ko dengor separow~~~