Tuesday, July 20, 2010

Aku dah tua??

Alkisah

tengah-tengah aku termenung depan "tenggiling"ku(oh..laptop aku nama dia tenggiling...selamat berkenalan~~),tetiba tergerak ati aku nak bukak balik friendster aku yang dah bertahun gak aku tinggalkan semenjak aku tinggalkan utp dulu...maklumla...keluor secara "terhormat" sebab "bijak" sangat hasil "usaha keras" dulu...zaman remaja..ikut ati...memang macam tu la jadiknya...
"selamat tinggal ufo,"kata hati aku masa keluor dulu..

berbalik pada cerita asal...owh..sebab aku tergerak ati nak bukak tu pun, atas jasa encik jakpa la yang berjaya meng"ym" aku aritu...secara tak sengaja aku teringat balik zaman kat utp dulu...rummate aku yang serabai(kije kat petronas dah dia...bak kata encik jakpa la),adik angkat aku(yang aku tinggal buta jek lepas keluor utp..atas sebab-sebab tertentu...).sampai skang aku berhutang mahap dengan dia..rasa bersalah wei buat dia cemtu..dahla rapat giler dulu..macam adik betul dah...siap ajar aku klaka sarawak lagi(untuk cik fieza91..tokla camnei kamik pandei klaka sarawak tok..lamak na juak blaja lok...dekat 1sem...)..dan tak lupa encik jakpa...member yang poyo...sanggup ikut aku balik muor sebab nak pegi jumpa (ex)gf dia...haha...

dan aku pun bukakla akaun friendster aku tu....ada la komen-komen member yang tanya kabor,tanya cerita,sound kemana menghilang(oi..aku tak hilang...ada kat muor ni..kalo ko balik rumah makbapak korang,dua tiga tapak jek dah nampak muka aku..)..dan tetiba aku terasa sayu pulak dalam hati...nak-nak biler aku tengok-tengok balik profile member-member aku yang aku dah tinggal dulu..termasuk ex-rummate dan adik angkat aku tu...

lepas tu aku terkenangla perjalanan hidup aku kat utp,keluor....kije,sambung belajor kat tempat Diana Danielle tu(tak jumpa pun..aku keluor,pastu dia baru masuk sana...),keluor,bertani anggur,dan skang menghabiskan sisa umor tua belajor lagi kat Melaka...perjalanan hidup yang macam-macam,mengajor aku macam-macam ragam hidup,buat aku lagi kenal macam-macam ragam manusia...dan membuatkan akal aku lagik matang(hati tak..sebab hati aku masih muda rumaja...hahaha)..dan secara tetiba aku merasakan satu perasaan bila aku masuk ke gerbang usia baru....



AKU SUDAH TUA!!!!


p/s:bagi encik Izzi,dan korang-korang yang ada nombol aku tu,pass la kat member-member lain..nombol aku tu bukan emas..last-last nanti semua marah aku sebab tak bagi nombol aku lak~~~

20 comments:

Trah Wann said...

ishh masih ingat psword friendster lagi ?

trah 5 bulan tak bukak trus lupa email , psword frnster =_="

Along Tapa said...

Trah

ingat...walaupun aku tua tapi tak nyanyuk lagi...hehe...sudahla tu long..password ko ada dua jek..kalo tak yang "A", mestila yang "B"...hahaha~~~memangla ingat~~~

luya.لويا.:) said...

haha . hye pacekk

Along Tapa said...

luya.لويا.:)

haha...ni mesti ko tgoda dengan pakcik dalam gambo tu kan??

nonoiorange said...

kuang3.
bkn pak cik mmg dah tua ke ?
hahahha

Along Tapa said...

nonoi

a'ah...tapi bak kata dari petikan aku tu..hati tak tua...sebab hati aku masih muda rumaja~~~ kahkah

iwan_dextrous said...

lulululul

Along Tapa said...

iwan

i...don't...speak...monkey....haaha

ayue said...

rindu plakk dkat acc frenster .

Along Tapa said...

ayue

skang dah musim fb ek...apakan daya..aku dah malas nak main social network...layan blogging lagi best...sekurang2nya semua ikhlas kalo tegur atau berkawan...kan???

iwan_dextrous said...

btul3

Along Tapa said...

iwan

yee....ko mmg seorang penyokong yg baik~~~hahaha

fiezah91 said...

hahaha pakcik.. ada nama kmk kat sia?huuu :P
owh..mcm ya la nya blaja bhsa swk duhal.. ehehe..

Along Tapa said...

fiezah91

eh??pakcik??kmk blm 30 gik la~~~ aok la..cm ya la kmk blaja klaka swak..tapi sik khatam gik..mun org klaka, kmk fhm tp mun mok ptah balit tgagap2 gik...4tahun sik klaka swak..lupak alu~~~

fiezah91 said...

haha.. sapa suh tulis "aku sudah tua" kat entry...jadi memandangkan sudah tua patut dipanggil pakcik..wakakaka...

haha... blaja gik bhsa swk supaya khatam..ekeke :P

Along Tapa said...

fiezah

tua itu universal..haha..sapa jak gik mok aja...kmk jak blh klaka swak dlm rmh kmk tok~~~

Akmal said...

Ko mmg dh tua la along...

Along Tapa said...

Akmal

haha..ye jek...cam jauh sgt beza umor aku dgn ko ek~~~hahaha

Akmal said...

Beza umo mmg la xjauh long..tp pemikiran ngko seems dh makin matang dh..dh reti terkenang2 kesah2 silam~ ehehe..kalu dl, mampus xnk layan aku kn.. Along aku dh tua la tu~ :P

Along Tapa said...

Akmal

aku still keanak-anakan...just dah makin banyak guna kepala otak bbanding dulu...dulu aku tarah sama jek sume..darah muda la katakan~~~