Tuesday, July 27, 2010

Aku bengkek......

Alkisah!!!!!

Huh?? bernada marah ek long Alkisah ko tu...takde la marah..aku taknak kena jual...just bengkek(bengang,sakit ati,menyirap darah) jek...bukan apa...marah dengan perangai segelintir bloggers yang aku lawat...bukan korang la...bloggers tempat lain...maklumla kadang-kadang aku ni rajin gak terjah masuk blog orang, baca latest post diorang, kalo rasa menarik dan aku timbul rasa nak komen, aku komen...pastu kompiden aku follow...sebab nak berkenalan dan ambik buat rujukan untuk aku buat post nanti....


arini aku nak cerita ketakpuashatian aku pada segelintir-segelintir blogger yang telah membuatkan aku naik bengang ni....

  • Adalah satu kes blog ni...pada asalnya bagusla cerita dia...cerita aktiviti dia, cerita kritik-kritik dia pasal hal keliling, cerita info-info pelik dan tak pelik...seronok la baca memula..pastu bila dah makin lama, tetiba sang blogger ni terjatuh la cinta...dan lepas tu post-post dia pun mula berbaur taik gigi coklat...aku bukan anti dengan orang bercinta...cuma kalo cerita ko ngan endut ko tu...simpan la dalam peti...kami tak berminat nak tau...kitorang pun ada gak pasangan, ada gak yang dah berbini, ada gak yang single, ada gak yang baru lepas berak break...tapi takyahla cerita bendalah tu jek..naik jelak...nak muntah...apsal ko jaki sangat dengan orang blog pasal kisah cinta diorang long??macam ada pengalaman buruk jek...bukan aku ada pengalaman buruk..just aku tak suka post macam tu...toyo poyo kata orang bandor...tetiba jek laju jek tangan aku tekan button delete from follow...cait...

  • satu kes lagi, ada lak blog ni...sangat la indah cerita...info pun syok-syok baca...tapi pastu aku pun komen la ek...tup tup rupanya blogger ni jenis "aku post, ko komen, aku buat dek jek"....semekom....kitorang ni pembaca-pembaca tegar, bloggers yang tak ternama ni dah penat-penat datang blog ko...bukan senang nak habiskan baca satu post tu..kadang-kadang post ko tu penuh gambor-gambor lawo tapi lambat nak load sebab internet kadang-kadang menunjukkan kesialan kesengalan dia...sekurang-kurangnya hargaila sikit bagi jawapan pada komen kitorang...bodoh-bodoh pun cakapla hai along...ko bongok...walaupun ko kata kitorang bongok, kitorang tetap suka...sebab takdela rasa cam membazir datang pastu bagi komen..ye tak??macam orang masuk rumah kita..cakap halo halo enibadi hom...takkan korang buat dek jek...sekurang-kurangnya jawabla halo halo tuan rumah takde kat rumah ke..halo halo aku malas layan ko ke...kitorang datang menegur tu bukan nak mintak hutang walaupun nama aku along...ngok...

  • pastu aku cukup bengang dengan sesetengah blog tu...punyala penat kita datang bertegur sapa...pecah kepala nak fikir nak bagi komen(penat woo fikir walaupun aku bagi komen sepatah perkataan,,tak pun komen yang menyakitkan hati..)..tapi yang tak bestnya tuan rumah buat tak layan jek..pastu ada lak makwe comei komen lepas kita...dengan ramah tamahnya dia balas...cilakak hanjing taik sungguh...mentang-mentang aku jantan...kalo awek yang muka ala-ala biasa lak cakap mentang-mentang aku muka pecah cermin...ko buat aku macam imbisibel...

  • satu lagik...aku cukup pantang betul kalo blogger taip post diorang guna format SMS...hrni i nk crt ttg kwn i y prgi cm ap nth...br ckp skt nk mlntg..i br snd skt j dy da mla nk mrh2 cm bgs..igt dy pwr sgt r..mka pn jns pch crmn...apakah taik....macam kod rahsia jek baca...korang tau tak post camtu buat aku rasa penat nak baca...pastu buat aku jadik letih nak komen...pastu bile aku komen, dengan penuh terer dia reply kmn u i l8...rasa macam nak reply balik jek...aaaaaaapppppppeeeee beeeendaaaaa yaaaaangggg kooooo meeenccccaaaarrruutttt ttttttuuuuu ssssssyyyyyiaaaaaalllllll........bagi dia sador sikit takde membazir kredit pun tulis penuh-penuh kat blog...huh!!!

    tu baru sikit hal-hal yang buat aku menyirap berjalan-jalan kat blog orang...mungkin takde kot kat korang...lagipun aku tau korang yang baca kat blog aku ni baik-baik sangat....tapi kalo la ada yang terbuat tu, cepat-cepatla ubah..aku bukan menyampah...just aku sayang kawan-kawan aku....taknak la korang jadik cam diorang-diorang yang bersifat taik ni....

    lagipun aku pegang prinsip aku tulis sebab nak bagi korang tau...kalo korang taknak tau, takpe..aku tetap nak bagitau....jadik, nak bagi korang tau, kena la bagi korang rasa selesa nak baca, nak komen, nak load, nak lepak-lepak kat sini..barula kita timbul rasa kasih sayang nak datang lagi buat havoc kat blog kawan kita pastu tunggu dia pulak datang buat havoc kat blog kita...ye tak????

    p/s: siyes aku menyirap dengan perangai-perangai blogger cenggitu...korang pun cenggitu gak betul tak???

    19 comments:

    azmihamin said...

    rileks along.. rileks.. jangan bengkek2.. nanti cepat tua.. hahahah

    Along Tapa said...

    azmi

    haha..tak tua punya...bukan ke umur aku ada diskaun...hehe~~~

    RozSyah said...

    along..ko rs bengkek..tp aku rs ayat yg ko guna utk entri ni sgt kelakar..hihihi..

    seriously aku pun xsuka kalau bloggers post entri mcm taip sms tu..sbb aku taip sms pun siap full eja..xreti nk buat singkatan sbb aku xreti nk baca..hahaha..

    Be LoVeLy said...

    haha :DD relex la long.. saba ekk.. ta sume blogger cenggitu..

    nabilah_2908 said...

    bila baca n3 ni...cepat2 g tgk blog sy balik...kot2 tersenarai dlm perkara2 yg membuatkan en along menyirap..huhu.. :)


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MASA ITU EMAS

    Along Tapa said...

    Rozsyah

    aku mmg bengkek kak roz tapi aku tak reti nak marah gile2...takut kena jual..hehe..menyusahkan ek yg pakai tulisan SMS tu..kalo taknakorg baca private kan la..toksah la pakai kod rahsia cenggitu ek...hehe

    be lovely(boleh aku baca believable..ngok)

    mmg la tak semua..kan aku tulis segelintir..tgh sabo la ni..nak join aku sabo tak??hehe

    nabila

    uiks??blog ko takde masalah kot...kan aku still dalam follower ko~~~ngeee~~~

    mira ellyna said...

    dulukan aku penah tulis shotform tp setelah wong tengor aku terus tulis full hahahahaha..



    blogku

    Along Tapa said...

    mira

    huhu..bagus sungguh wong tu...jap...tengor tu apa??adakah ko maksudkan tegur??haha~~

    fiezah91 said...

    huhu.. sama..paling tak suka bila org guna format sms.. sakit hati wooo nak eja satu satu..miahaha..

    intan shafiqah said...

    haha....bru nk menyinggah...
    niat d ati bru nk ckp,
    sOri...sibuk sikit kebelakangn ni, xsempt nk singgh kOmen kt blOgger2...

    tetibe, bace hang punya entri...hambek mu..cm terkena kt btg hidung plak~...aiyOoo...hehe...

    jgn marah...ni int dtg menyinggah ni...=)...hehe...byk sgguh terkena pOint kt btg idung berdasarkan entri anda d ats~....ekeke...

    hehe....

    btw, brO....setiap org ad gya n cara penulisannya..sO, klO entri yg hang rasa mcm hampeh, abaikan...hukhuk...

    Along Tapa said...

    fiezah

    kan??kan??rasa cam nak debik jek..tapi kalo depbik kang tenggiling aku yang merana lak~~~

    intan

    ahaks..ko terasa ke??sori2~~kan aku still dalam follower ko lg~~~ hehe~~~

    ayue said...

    wahhh !
    habes sume kao luah kann ?
    bagos2 ! aku suke .!
    hekhek ;p

    psstt , blog aku tergolong ke ? xkann ?
    HAHA .

    Along Tapa said...

    ayue

    nak luah kena luah habis2..barula pastu aku tak terpikir-pikir lagi kalo nak buat post yang seterusnya...tak gitu??

    blog ko la yang palingggggggg...........tak tergolong kot...huhuhu

    mira ellyna said...

    haha aha la ejaan aku salah..
    kadang2 kan aku confuse..

    Along Tapa said...

    mira

    typo tu biasa..sbb kita dianugerahkan dengan jari yang gatal..kalo jari lain tekan, mesti dia pun sibuk nak tekan gak...kan??kan??

    Be LoVeLy said...

    aq nk join ko saba la long..
    ko ble mau blek melaka long?? (soalan menyimpang btol aq nie)

    Along Tapa said...

    Be lovely

    buah melaka tu sedap kalo dimakan dgn air kopi(jawapan menyimpang gak..hahha)..29 la sayang...da 29 kita daftar kan~~~

    Be LoVeLy said...

    x nmpk ko pon td.. lalala~~~

    Along Tapa said...

    be lovely


    aku imbisibel!!!yeay!!!