Thursday, June 30, 2011

Sekali-sekali ambik feel....

Alkisah

harini aku tak berniat nak menaip cerita panjang-panjang sebab tak berapa sihat..aku just nak kongsi kat korang satu lirik lagu yang sangat bermakna pada aku...cewah....korang dengorkan lagu dia ek....sekali-kali layan nasyid elok gak...asyik layan rock jek...menyimpang gak aku kang...



Brothers - Ojo Kelalen

Kito menungso seng orep nang dunio sedhilut ae
Semestine kito golek bekalan secukupe
Ojolah sampek kito kabeh dadi kelalen
Njaluklah ampun karo Pengeran Kuoso

Kita manusia hidup di dunia sementara
Semestinya kita kumpul bekalan secukupnya
Janganlah sampai kita semua terlupa
Mintalah ampun pada Yang Maha Kuasa

Opo seng kito dhuwe
Kabeh diselehne
Opo seng diwehne
Terimo wae

Elenglah kito orak kiro pangkate
Seng enom seng tuo
Kito podo wahe
Seng dilakokne

Elek opo pun apik
Mesti eneng balasane
Bareng-bareng kito podo
Dicedeki
Opo wahe Kersane Pengeran Kuoso

Kito menungso seng orep nang dunio sedhilut ae
Semestine kito golek bekalan secukupe
Ojolah sampek kito kabeh dadi kelalen
Njaloklah ampun karo Pengeran Kuoso

Apa yang kita ada
Pinjaman belaka
Apa yang diberi
Bersyukurlah

Kita manusia hidup di dunia sementara
Semestinya kita kumpul bekalan secukupnya
Janganlah sampai kita semua terlupa
Mintalah ampun pada Yang Maha Kuasa

Njaloklah ampun karo Pengeran Kuoso
Mintalah ampun pada Yang Maha Kuasa

19 comments:

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

nasib baik ko translate-kan, kalau tak, tak paham aku.... hehe..

sape kata bro rock2 tak layan nasyid?? layan kannn...

ainz said...

alamak..bahaso apo plak nih..hik3..get well soon mr along...

ecah mashuri said...

bhasa gapo ni weh?
tp xsngka ko lyn gk lgu gni.ade jugak bagus ko eh.

fiezah91 said...

eh eh eh?macam bahasa jawa jak. hikhikhik.. paham aku maksudnya :D

ko demam ek? jom aku belanja aiskrim. hahaha :P semoga cepat sembuh weh

ainzoo said...

yeah... Ojo Kelalen - wingi naneh aku kerungi lagu iki. Herman Tino seng nyanyi. Iyolah... dek ey seng blakon nang video klip ney Apis Awan NanoNanoNano...

Nangopo? meriang awak ey? Get well soon... :)


p/s: Sakit - wat ampun dosa2 kecil...

ainzoo said...

* krungu ... typo la pulak kat atas tu.. aiseh

Along Tapa said...

HanimQatrunnada

sape kata aku translate?tu lirik lagu tu sekali...dia dah translatekan dah..hehe...

aku versatile kot..selagi lagu tu tak sampah, selagi tu aku layan...just jiwa jek rockers...

Along Tapa said...

ainz

tula apa yang kita panggil bahasa jawa yek cik ainz...hehe..dah baik dah...demam ngengada ni dowh..

Along Tapa said...

ecah mashuri

tanya member ko..dia sure tau bahasa kebangsaan dia...haha...

aku memang bagus apa...nakal jek lebih..hik hik...

Along Tapa said...

fiezah91

nang ya bahasa jowo...hehe...tapi aku lagi pelik aku lagi pandai klaka sarawak dari ngomong jowo dowh..nasib aku bukan jawa...ahaks...

sihat dah...mana eskrem aku?

iwan_dextrous said...

hiihihihi

Along Tapa said...

ainzoo

nak aku speaking balik, aku tak reti nak cakap jawa nowh..haha..

tapikan...sejak bila lak Herman Tino berlakon video klip awan nano??hahahaha....

Along Tapa said...

iwan dextrous

haha..gelak..gelak...ko bila nak share lagu Hari ini dan semalam versi jawa tu??haha..

De Mois said...

time kau buat cerita pendek, time tu lah aku buat cerita terpanjang aku. hehe

Menarik di SuaraSendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan?

Along Tapa said...

De Mois

barula ada perbezaan..kalo dah semua buat cerita panjang2, penatla orang nak carik sape tulis pendek2 lak...hehe...

ainzoo said...

bapak Apis tu kan Herman Tino .. (bukan Herman Jate ) :D

Along Tapa said...

ainzoo

yeke~~~

taktau lak aku...sebab aku artis baru2 ni aku tak ikut nowh pekembangan dah...ramai sangat kotttt

ainzoo said...

aku nengok vdeo klip awan nanonano tu pun sbb Jozan wat lawak pasal tu kt ML. kolo tak, aku pun xtau gak kewujudan lagu tu& lama gak xdengo kabo pak Herman Tino

Along Tapa said...

ainzoo

haha...knp ko tak baca mangga jek...hihi...tu perli tu... :p