Tuesday, June 14, 2011

Awek seksi...cemana nak tegur??

Alkisah


Entri ni merupakan entri sambungan dari HHD....korang sure pernah berdepan dengan masalah ada awek ni berpakaian terlalu seksi...lepas tu korang cuba nak tegur konon-konon dengan cara baik....cakap "Saudari, pakaian saudari tu tak elok kalo dipakai dikhalayak ramai...seumpama membuka aib..Allah lebih menyukai umatnya yang berpakaian menutup aurat"...tapi secara tetiba korang kena hentaman sumpah seranah dan makian serta kejian...kenapa ek...sebab korang menegur dengan cara yang sangat kurang ajor...zaman sekarang ni, orang makin sensitif...lagipun, bapak aku kata, kalo nak berdakwah, kita kena kreatif..kalo setakat tunjuk aura alim jek tak guna...jadik, meh kita tengok cara nak tegur awek yang seksi...

  1. carik ari yang special..contoh macam hari jadik ke, anniversary jadik endut ke, hari konvo ke, hari raya ke...apa-apa la...pastu korang bagila diorang hadiah istimewa...paket cantik-cantik...buat atau beli kad yang special siap lagu-lagu..pastu korang bagi kat dia...tulis kat kad tu..."Saya berharap sangat nak tengok awak pakai baju ni depan saya selalu"....dan isik dallam hadiah tu apa??bagila suit penuh pakaian ala muslimah..kalo tak jalan gak, hadiahkanla telekung...kalo tak jalan gak, hadiah le quran siap terjemahan..pastu highlight kan ayat-ayat tertentu, tak jalan gak, hadiahkan batu nisan...abaikan yang last sekali tu ek...
  2. korang target la awek ni, pastu korang pergi kat dia...pastu cakap "mintak tolong ek...saya nak belikan baju ni untuk adik@endut saya..tapi tak ingat size...rasa saiz dia lebih kurang awak jek..boleh tolong test tak??saya nak tengok muat ke tak"...pastu pilih baju yang ala sopan pastu mintak dia test...bila tengok ok, korang amik dua, bagi satu baju tu kat dia..cakap dia upah terima kasih....kalo dia taknak gak, cakap le ikhlas dari korang...sebab nampak diorang cantik pakai cenggitu...hah!!untung dapat jadik endut..paling tak pun, diorang mungkin akan berubah pemakaian...kan orang perempuan ni suka kena puji...hehe...
  3. korang pergi dekat dengan awek tu, tengok atas bawah, pastu jerit kuat-kuat.."Tauke!!!ini lampu berapa?gua mau angkat la!!!"...sure awek tu bengang kan??pastu cakap le "I'm sorry" ikut stail Amir ML..haha
  4. korang cross kat depan awek tu, buat-buat terkejut tengok diorang...pastu cakap cenggini..."Eeeeee....Keding..." kalo awek tu kurus...tak pun "Eeeeee....berlipat-lipat" kalo awek tu ala-ala comel....tengok awek tu selama lima saat pastu korang lari laju-laju dan jangan pandang belakang....
  5. Korang train sorang budak kecik...paling bagus kalo diorang darjah tiga atau empat...train diorang untuk buat drama...pastu korang bawak budak tu untuk tegur awek-awek ni...bila nampak awek yang korang dah target, korang suruh budak tu melalak berguling-guling kat depan awek tu sambil cakap "Akak ni amik baju adik...akak ni amik baju adik...suruh dia pulangkan...tak kira...tak kira.." sambil hentak-hentak kaki dan sekuat-kuatnya....sekali, dua kali, mana tau awek tu berubah...ye tak??
cukupla ek...kang makin banyak aku tulis, makin ramai yang butthurt lak kang...korang ada idea lagi best tak nak tegur awek-awek ni??sebab pada aku, orang yang menegur menggunakan alasan "Allah, syurga, neraka, dosa, pahala" ni sangat ortodoks..memang dah tak berkesan dah ni jam...kan??


p/s: orang pernah cakap dengan aku..."kita patut wajibkan semua Muslimah berpakaian longgor masa keluor kat mana-mana..haramkan terus pakaian lain"...aku cakap "jangan buat kije gila...kang diorang buat fesyen pakai baju kelawor lak keluor pegi bandor..tu dah kira longgor gak tu..."...

26 comments:

iwan_dextrous said...

ko pun x tutup aurat tu..^_^

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

haha.... hadiah batu nisan... sengal ko!

qudwa said...

plg suke no 4...HAHAHA
anyway, tq for the info...keep it up la...(^__^)

yad'z said...

hahahhaa.... batu nisan tak ley blah.. tapi memang ah.,. aku yang pompuan ni saket mate nengok... bukan seksi,. seksa!


#weyy.. melambak jek golongan mak2 gi bando pakai baju kelawar.. selambe jek yeop.. hahaha

Rtp Farra Arisha said...

fitrah manusia.

Abang Jonni said...

aku kalao nampak pompuan seksi terus.....


feewitttttt...... hai kak long.....


automatik.

Along Tapa said...

iwan dextrous

so kira ko nak mengaku yang aku ni seksi la ek..perggghhhh....

Along Tapa said...

HanimQatrunnada

haha...takleh ek...mahal apa batu nisan...

Along Tapa said...

qudwa

mekasih2...ko nak try ke yang no4 tu??

Along Tapa said...

yad'z

jap....ko kompem ke tu baju kelawor??bukan tu jubah dah terlebih longgor ke??haha..

Along Tapa said...

Rtp Farra Arisha

tula pasal..pada aku, biorla diorang nak seksi...aku gak yang untung dapat cuci mata..hihi...

Along Tapa said...

Abang Jonni

tula pasal...tetiba teraktif genetik buaya tu ek....

h A n Y S said...

no.3 tu aku x faham, awat lampu? sbb awek tu pakai liplap2 ke? ke sbb dia yg kuruih keding tu pakai ketat sangat mcm tiang lampu?(HA HA HA)

btw, skang dah ada stail ala2 baju kelawar lah bro..^^

Along Tapa said...

hAnYS

haaaa...ko dah bagitau ada fesyen tu...abisla member aku tu....dreams come true la...

ecah mashuri said...

ak berbulu mate tgk girl pkai legging.-_-

inspirasicyber said...

Hadiahkan al-quran...

faizura rahman said...

pergi zoo pakai baju kelawar? hmm..style jugak tu~ sgt mengikut tema! hahaha

Along Tapa said...

echah mashuri

aku tak tengok awek pakai legging pun mata dah berbulu dowh..

Along Tapa said...

inspirasicyber

haha...hadiah batu nisan pun cara gak dowh...

Along Tapa said...

faizura rahman

haha..gila ko fyez...maunya kakitangan zoo tu bubuh ko kat dalam sangkor sekali kang..

De Mois said...

Perghh..memang ekstrem cubaan2 berani kau.

Aku dah try dah cara yang pertama tapi part yang last 2. Kau bagi batu nisan, last2 malam dia cari aku. Dia cakap, "pulangkan!"

Menarik di SuaraSendiri
Pengulas sukan buat hal

ainzoo said...

Awek seksi? Hmm.. sbb dia dah takde modal lain la sampai terpaksa tunjukkan keseksian kat mata orang lain.

Cara nak sound? Hmm.. bagi bg bt nesan tu ok gak... tapi, ko cakap la--> ni bukan sekadar seksaan dalam kubo untuk ko sorang...jenjiran pun tak senang `baring` asik dengor ko terjerit2 kna balun ngan maklekat.

Hmm... tapi, berkesan ke? hmm... kita doakan aje la semoga dia dapat hidayah.. Amin


p/s: Yey. Sepah menang :) Aku terharu nengok Jep sujud syukur.

Along Tapa said...

De Mois

pulangkan apa?batu nisan ke baju seksi??hahhaa...

Along Tapa said...

ainzoo

pergghhh..direct marahnya tu ainzoo..huhu...

aku lak tak dapat tengok sebab astro takde..haha..

ainzoo said...

kna gak sound direct kolo dah jenis tak paham bahase.

Orang bodo, kolo diajor, ble gak makan ajor walopun slow2. Tapi, kolo dh jnis degil & tak paham bahasa, mmg kna sound direct aje..

Pasal Sepah, aku selama ni layan kat Youtube je ... Tak mampu nk beli kuali Astrok ..

Along Tapa said...

ainzoo

sama la kita...haha...

bapak aku kata, kolo orang degil tak reti bahasa ni kita tak panggil bodo...kita panggil dia sebagai bebal...aku baru tau tu penggunaan sebenor dia dowh..