Sunday, July 10, 2011

Tag yang sesuai untuk kempen anti rokok

Alkisah

Semenjak aku balik ke Melaka ni, aku tengok kerajaan negeri Melaka ni giat buat kempen anti rokok ni....betul-betul bersungguh-sungguh diorang ni...tapi aku rasa macam ada yang kurang....sebab still gak kalo jalan mana-mana aku nampak orang bersepah-sepah menghisap rokok dengan bangganya....jadik, untuk pihak-pihak yang berkenaan, penggunaan tag ayat "Say NO to cigarettes" macam dah terlampau lama....so aku dah fikirkan beberapa tagline yang aku rasa sesuai untuk digunakan untuk kempen anti merokok yang berikutnya...macam aku selalu cakap la....kita perlukan kempen yang kreatif...so aku cadangkan beberapa tagline yang menarik minat orang nak baca dan ikut.....

  1. Kissing a smoker is just like licking an ash tray....
  2. a cigarette a day can keep your life away...
  3. Smokers stand in the same line as homos...they love doing sucking and blow jobs....
  4. Cigarettes are known as fags in Britain...so one who smokes cigarettes can be call as fagot...
  5. Please send all smokers into ISA...cause they all send secret messages by smokes...
  6. Please smokers..smokes more...so you'll die faster...
  7. Cigarettes - shortcuts to grave...
cukupla ek...tetiba lak aku blank sebab macam terkena diri-sendiri...hahaha...tapi apa-apa pun, untuk semua smokers kat luor sana, mehla kita beramai-ramai berhenti...sebab antara cukai yang tertinggi kat Malaysia ni ialah rokok...kita pun taknak kayakan Najib dengan beli rokok bebanyak kan??laalalala....

p/s: korang pernah cium tak bau air rendaman rokok selama seminggu...bapak paing baru dia....hahahaha....

19 comments:

ainz said...

Ahaha! Kawan2 laki aku hampir 80% smokers..heavy lak tu..bapak aku, ex-aku pon same..

Time skolah dulu aku alah bau rokok..sekarang aku dah terbiase..dan sampai lali dengan asap rokok..

Kiranya, aku lagi cepat mati dari diorang,kan? ;p

Along Tapa said...

ainz

tak jugak...sebab kalo heavy smokers ni, tak dapat rokok, boleh mati dowh diorang...ko takpe...haha...

ainzoo said...

Alhamdulillah...kuarga aku semua tak merokok, kecuali aku... (Erkkkk ... :P )

Along Tapa said...

ainzoo

haha...sama jek la cam aku...tu yang nak berhenti tu...

|arieza| said...

ooo merokok gak ek.. hahahh tahniah. semoga cpt2 dpt berenti :) g ar klinik stop smoking :)

Along Tapa said...

arieza

nk berhenti tu tak de masalah...masalahnya nak carik substitute untuk rokok tu jek...

h A n Y S said...

dah tu, stop la merokok long.. x rasa membazir ke duit utk beli rokok yg xde faedah lgsg pd dri ea?(pergh! ayaat..haha!) mayb ada pekdah pd najib ah kan..haha

paing tu mende?! =D

Along Tapa said...

hAnYS

memang nak berenti pun..hehe...

paing tu bau pekung la...

|arieza| said...

nicotine gum :) tu kn boleh je subs utk seketika.. then ganti ngn celeri, jd ala2 wonderpet! kunyah celeri or carots, ganti rokok.. tu tips hehehe

Along Tapa said...

arieza

hihi..a'ah ek...thanks2

d_tieah said...

Asal tetibe nama Najib naik ni??? Haish.. Hairan betul lah! Itulah salah satu langkah kerajaan supaya orang tak merokok.. Ngee :)

*Btw, memang kreatif tagline kau tu.. Agak2 kalau diluluskan ade tak yang serang kau??? Hahaha..

Along Tapa said...

d tieah

haha...alang belum luluskan pun orang dah duk serang aku...hihi...

yad'z said...

hahaha.. paing tak paing kan.. agakk~` rokok biase pon aku dah rase nak mampos jek bile bau.. inikan pulak air rendaman.. mau nazak aku... hahaha...


#aku selalu guna quote ni .. masa lukis poster anti rokok.. hahaha..

Along Tapa said...

yad'z

haha...quote mana yang ko selalu guna?

faizura rahman said...

sukenye entri nih! hahaha

Along Tapa said...

faizura rahman

haha..ko rasa macam tengah memerli aku ke?haha

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Aimi Nadia :) said...

like enrty ni:) follow :)

Along Tapa said...

Aimi Nadia :)

mekasih...btw, entry la..bukan enrty..hehee