Thursday, September 8, 2011

Perkara tahi 2011

Alkisah

makin lama aku duduk kat Malaysia ni, makin banyak taik lak aku rasa..kalo duduk kat kolej ke, tempat kije ke, yela kita boleh blah...takkan lak kita nak blah dari negara sendiri lak kan...jadik, meh aku listkan perkara yang agak cibai aku rasa makin jadik kat Malaysia ni..dah sampai Gorengbaek ni pun dah jadik macam HHD dah...

  1. SKMM buat kempen memblock site-site download tapi tak block pornsite...actually aku pun agak marah gak la sebab aku ada premium account kat megaupload...nasib baik ada leak untuk bypass...kalo tak, lama dah sampai sekarang aku rage lagik...
  2. kerajaan bercadang nak buat megatower dulu...ingat tak??ye..bendalah tu tak berapa nak jadik sebab ramai yang bantah...tapi aku taktaula diorang teruskan ke tak benda tu...
  3. Bersih 2.0...aku bukannya penyokong bersih...dan aku pun bukan penentang dia...tapi aku rasa macam taik pulak bila nak counter bersih, diorang pergi buat patriot lak...perangai macam monyet memasing....
  4. Putera 1Malaysia pergi sibuk-sibuk kat Somalia nak bantu...walhal rakyat sendiri ramai yang tahap papa kedana dah...bukan nak bantu...makin keruk adala..last-last termeninggal sorang cameraman...tau nak buat liputan dan ucapan takziah....
  5. Pastu kecoh-kecoh pulak pasal Mat Sabu sokong Mat Indera...adoyai...biorla cerita Mat Indera tu disimpan oleh orang-orang Muor jek...toksah la nak kecoh-kecoh bagi pendapat...dahla menyimpang semua cerita tu....ntah apa-apa ntah...
  6. dah tu sibuk pulak buat proses pemutihan PATI...tak payahla nak di"putih"kan mereka-mereka tu....sebab kat Malaysia ni pun dah banyak dah krim yang boleh tolong....ada Fair & Lovely, ada Garnier, ada SK II..pepandai la diorang beli...
  7. dan yang terbaru ni....ada ke patut nak dikenakan cukai pulak kat pengguna prepaid....ni betul buat aku marah gila babi...aje lepas ni aku guna CDMA jek ni kang...baru padan muka semua....dah betul la aku plan nak convert handphone pergi line hari tu....SHIT!!!
rasa macam tak puas jek lepas marah ni...memang sangat la menyirap...taula kitorang ni semua rakyat yang setia dan tak merusuh..tapi janganla semua benda nak keruk dari kita lak...babi betul...

p/s: I should start to use my power as a citizen...quoted from V for Vendetta "People shouldn't be afraid of their Government. The Government should be afraid of their People"..that's what we call as Democracy....

12 comments:

fiezah91 said...

hahaha.sabar long sabar.wakakaka. yang atas tu aku malas btl nak komen tapi yang point last tu memang aku pun bengang! apa kes nak cukai2 kat pengguna prepaid! cam taik ah!

pst, apasal aku suka komen ko nya last point je ek?

ainzoo said...

Mgkin VIP2 Org Gomen suka nengok porno, sbb tu xkna band. Kolo stakat block donlod-website, xde la tgugat aktiviti Ko-K VIP2 tu.


betul..Mat Indera tu bior Org Muor je...Mat Syabu tu nyibuk je.. lebih 60 tahun, tba2 kecoh2 pulak.. Pt Setongkat tu kg aku tauuuu... Aku membesar dgn cerita2 Mat Indera dr atuk & bapak aku... Lu bikin gua panas ar Syabu.. Mat Syabu tu tah2 makan mee bandung pun xpernah, nak kecoh2 pasal Mat Indera..caittt..gua sennggggatttt ...

Takziah kepada keluarga almarhum Noramfaizul. Dia mangsa keadaan, kasihan. Al Fatiha.


Mari tuko posped bramai2.

i am S!L4H.. said...

aiyohhh
saba2. hehe. sekarang ntah hape2 je.
pikir2 lame nanti jadi ape plak kerajaan kite nih.

ainz said...

power hujah ko,long..terbaek,laaa...aku sangat sokong yang no1 tu...memang aku mengamuk tahap gaban time gomen blok wbsite download..

FYI: bil untuk sume telco memang dah start kene cukai 6% dari 1/1/2011 aritu..so,ko tak bleh lari la dari bayar cukai..hurm..

Along Tapa said...

fiezah91

tula..aku rasa tu jek kot yang ko ingat lepas aku tulis pepanjang....haha...

Along Tapa said...

ainzoo

tapi aku terpikir...kita tukor posped, dia cas tak ek??

Along Tapa said...

i am S!L4H

jadik kerajaan yang "berjaya" la wei...apa lagik...

Along Tapa said...

ainz

nak mintak bayor cukai tu takde hal...tapi kalo dah yang tak mampu pun kena gak sekali, tak ke keruk duit namanya tu...

Anonymous said...

Apelah long... Ko lupe kew lagi satu bende penting....
Loji nuklear lum wat lagi, sume dah pakat bantah katenye x selamat...
Negara len wat xde poblem pon...

Along Tapa said...

Incik Meon

Owh...tu terpengaruh dengan Mat Salleh cakap melayu tu...hahaha

h A n Y S said...

aku paling bengang no.7! ngokngek ok. dah la member2 aku bukan dr line sm..cisss

p/s ko tu, "Government should be afraid of their People" heh! they wouldnt!sblom dorang takot,dorng akan bg kte takot dlu, heh!konon.


btw,aku dengo 'kes' nidtanggohkan dlu, means that stil nk bincang2 lg..

Along Tapa said...

hAnYS

kes tu ditangguhkan...tapi still jadik gak nanti...dah nama pun tangguh kan~~