Monday, September 19, 2011

Awek cantik: ikut kata orang dulu-dulu....

Alkisah

kita selalu dengor macam-macam kan bidalan orang dulu-dulu yang tengah kemaruk angau ni bila bercakap pasal kecantikan endut diorang...disebabkan ni suka berfikir secara extreme, jadik aku nak bayangkan secara extremela bidalan diorang tu...boleh kan??


orang dulu-dulu selalu gamborkan yang awek yang cantik mestilah:
  1. bermata bulat
  2. berkulit putih bersih
  3. wajah bujur sirih
  4. rambut ikal mayong mayang
  5. jari-jari runcing halus
  6. gigi tersusun rapi
  7. pinggang ramping bak kerengga
dan bila aku cuba gabungkan kesemua ni, aku dapat result yang agak dahsyat...cenggini ke awek yang orang-orang dulu kata cantik??scary~
p/s: kan orang kata cantik tu subjektif......degil...

24 comments:

ainz said...

wahhh...aku kenal character ni...brook dalam one piece...*nampak sgt kaki anime* ahaha..cantik gak si brook ni..hik3..

PS: kebanyakan lelaki hanya memandang pada kecantikan fizikal perempuan sahaja...hmmm...tak payah nak nafikan..ini adalah kenyataan..

Along Tapa said...

ainz

ye..itu memang brook..yohohoho...

p/s: bak kata bapak aku...nak ke kita terkejut bila nak masuk tido bila dah kawen nanti??tetiba ada shrek kat sebelah..hahaha

h A n Y S said...

lol! scary siot!

Along Tapa said...

hAnYS

haha

eMy ManS said...

kalo yang bulat2 plak cemane long?? haha!!

Along Tapa said...

emy mans

yang bulat2 tu, ko nak aku bubuh gambor doraemon ke?

eMy ManS said...

orait gak..gambo doremon, rambot ikal,jari bulat2,tp xmacam kerengge tp mcm buah cempedak..amcam?? ley dapat?

Along Tapa said...

emy mans

ha??apa ko ngarut ni setan?

YOUsoF said...

Hahah ini benar² cantik lah! ;D

Along Tapa said...

YOUsoF

haha..dah berkenan la tu...

Afiq Ryunosuke said...

cantik ape awek ni????
tapi tanggung sendiri le kalau ngompol sebab terkejut terserempak dgn bini camni malam2....
:P

miya said...

gila ko kata yg ni Xcantik,,, imaginasi ko sgt dahhsatt la long. haha..

Along Tapa said...

Afiq Ryunosuke

ko ngompol lagi ke dik??hahaha

Along Tapa said...

miya

tapi cuba ko bayangkan kalo betul2...haha

ainzoo said...

aku tgh nak bayang ni...
(mode: ibu jari kat dagu, jari telunjuk sebaris di mulut & idung, mata tgok kiri kanan, otak try nk imagine)
*
*
*
*
*
*
*
*
mm... xle nak bayang ar...
*
*
*
*
*
*
*
haa nampak dah...
*
*
*
*
*
plup...
campak satu batu, bayang pun ilangggg ... :D

Along Tapa said...

ainzoo

yang plup tu batu rupanya...aku ingat e'ek tadi...haha....

YOUsoF said...

Tapi takpelah, aku bagi kat chance dekat jejaka yang lebih kacak..

Along Tapa said...

YOUsoF

tapi orang pompuan tak pernah keluor statement jejaka kacak cemana ek...ke diorang taktau??

Aku uDak... said...

Along Very Nice Awek ko ! aku ske AweK ko 2 ... SO... SO... SO... CUTE <3

Along Tapa said...

Aku Udak...

awek??ermmm...

Woofer Storm said...

adehhhh ni memang cntik sangat ni bro,kalau dapat pasti 3 hari 3 malam tak dapat nak lena..heheee

Along Tapa said...

Woofer Storm

haha..tapi aku rasa gelak ko tu lagi menyeramkan...haha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

dah lama tak masuk sini... huhuhuh....

aku ingat ko nak letak gambar awek cun ke hape..... rupanya........???? hehehehe

Along Tapa said...

HanimQatrunnada

aku pun dah lama tak masuk sini...haha

cun hape tu..ramai dowh orang nak...