Friday, April 20, 2012

Tips kalau nak pegang-pegang endut

Alkisah

Semenjak dah keluor lagu kalo berpacaran satu masa dulu, awek-awek ni jam dah jumpa dah excuse kalo jantan-jantan yang menjadik endut diorang mintak nak pegang-pegang...diorang takyah nak bagi alasan panjang-panjang macam awek dulu-dulu....nak kena explen memacam...diorang just nyanyi jek..."Boleh pandang-pandang..tenet tenet tet..jangan pegang-pegang..tenet tenet tet"...dengan aku korang toksah nak berlagak alim nak cakap tak baik pegang-pegang semua ni bagai...toksah nak tunjuk hipokrit nak tunjuk pe'el serbanitas....sebab aku tau sesuci mana pun korang berlakon, korang tetap nak pegang endut korang...tak dapat pegang tangan, cuit pipi pun jadik la...baik ngaku ek.....dah nama pun jantan kan...

jadik selepas membuat beberapa research, aku letakkan beberapa syarat yang korang kena penuhi sebelum nak menggatal-gatal nak pegang-pegang endut korang...wahai jantan-jantan, penuhi syarat ni dulu sebelum korang mintak "yayang-yayang, nak mintak pegang tangan..." pastu nyanyi lagu The Beatles I wanna Hold Your Hand tu....selagi korang tak penuhi syarat-syarat ni, selagi tu jangan mintak...ok?

  1. Korang kena sekurang-kurangnya bawak dia tengok 10 movie terbaru untuk tahun tu...movie terbaru tu tak termasuk movie yang baru korang nak tengok tapi dah lama keluor ek...dan bendalah ni tak termasuk kalo korang tengok movie yang sama tu 10 kali ek....
  2. korang kena belanja diorang makan kat sekurang-kurangnya 5 restoran mahal dan korang bukan setakat belanja diorang makan side dish jek....tapi korang kena belanja diorang makan makanan yang special kat situ ek..kalo setakat bawak makan kat restoran mahal tapi belanja minum sky juice jek, tak dikira...
  3. cuba korang tengok korang punya rekod call kat handphone, duration untuk korang call dia ada tak cecah 100 jam?kalau tak cecah lagi 100 jam, jangan mengada-ngada nak mintak lebih-lebih....entah-entah diorang feeling kat korang pun tak develop lagik....
  4. korang jugak tak boleh sentuh diorang sebelum diorang yang start sentuh-sentuh korang...sebab kalo korang yang sentuh dulu, diorang boleh claim jadik sex harassment...jantan kalo kena pegang-pegang tak boleh claim sex harassment ek...korang just boleh claim korang beruntung sebab kena pegang...hehe...
dan korang kena ingat....keempat-empat syarat kat atas ni korang MESTI penuhi dulu sebelum korang nak pegang-pegang endut korang....TAPI...haaa... ada tapi tu untuk jantan-jantan....aku boleh buat exception untuk korang kalo korang nak pegang-pegang endut korang tapi taknak buat keempat-empat syarat ni sebab macam susah nowh kan....jangan riso...aku ada cara untuk mudahkan korang....satu jek cara yang boleh korang buat kalo nak sentuh endut korang tanpa buat syarat tu semua iaitu

MINTAK IZIN KAT BAPAK DIA YANG KORANG NAK PEGANG ANAK DIA
amcam?ada berani?

p/s: besok last paper untuk last sem aku sebagai student...dan sebab tu jugak aku dah makin tak sempat nak ngapdet blog sangat...mahap ek....

10 comments:

miya said...

aku bengong jap pikir apakah mksud 'endut'.

ainzoo said...

Kenapa nak kena PEGANG TANGAN sebelum aqad nikah?
Nak tambah cas ek?
ekekekekekkeke.

Nak lagi macho - bukan takat minta izin bapak Awek tu. Ce beli/hadiahkan cincin batu delima untuk bapak Awek tu. Tapi, kena buat dramatik la sikit. Buat kat warung kopi Mak Yam & berlutut kat bapak Awek tu, ala2 macam rancangan PropaganDa tu (kellas ko, Nyah). Mana tau, lepas sarung cincin batu delima tu, terus dia jabat tangan ko & ada lafaz IjabQobul. Saksi ramai je kat warung tu kan?
Hek hek hek.
Kompom malatops masuk sokabo.

p/s: tak apa ko jarang hapdet. Aku tau tahap ke`bz`an tu. Pelan2 kayuh, Long. Aku pun hujung sem gak ni. Good Luck for both of us. =)
(weh... hujung bulan depan aku singgah Muor jap. tiket burung besi dah beli. yabedabedu.)

h A n Y s said...

point2 ko tu dah macam, "u have to pay me if u wanna touch me bebeh!". haha
takyah nak mintak pemisyen sangat kat bapak nye kalau nak pegang anaknya lah, mintak pemisyen nak anaknya teroih..ha tang tu nak pegang, nak buat apa pon lantak..haha
;p

goodluck long untuk last sem n last paper kau tu long! xD

Along Tapa said...

miya

endut tu pakwe atau makwe la miya...

Along Tapa said...

ainzoo

menarik idea ko nih...nanti aku test2 try..manala tau dapat...haha...

aku pasni duk muor kot...carik kije kat sini...baru bermakna rasa hidup...hehe..

Along Tapa said...

hAnYS

tak dan gak...sebab kengkadang anaknya tak sampai hati nak kata tak boleh dan tak rela nak kata boleh...cuma bapaknya jek paham...almaklumla...sesama jantan...

ainzoo said...

idea memang menarik. tu hasil perbincangan aku dengan sorang kawna lama yang terjejak kasihan di laman muka buku bbrapa bulan lepas.
by the way, 21&22 mei ni aku singgah muor jap. semua makanan muor aku nak baham. jaadik la. yang penting, nak ratah telur pindang pepuas. kolo ko nampak ada orang makan rojak petis kat tanjung sambil main2 lepas rindu dengan beruk2 kat situ, kul 5.30ptg, 21hb Mei 2012, aku le tu. Y(^_^)Y
(bajet macam ko nak jumpa aku la...padahal, aku tau ko mmg tanak jumpa pun.kui kui kui)

Along Tapa said...

ainzoo

aku dah memang bermastautin tetap kat muor dah skang.kolo ko jumpa pun bukan ko kenal..ngahhahaha

ainzoo said...

weh.. pe cer ko skang?
nk cer, kt emel je ek...tu pun kolo nk cer... tanak cer pun taper... hehe

ainzoo@gmail.com

Along Tapa said...

ainzoo

aku busy bercucuk tanam..takde masa nak bukak internet dowh....baik ko contact kat talipon jek...kan?kan?haha