Friday, October 7, 2011

Basic Casanova 101

Alkisah

Sebelum ni aku pernah cerita cemana nak ngorat awek la, cemana nak make sure awek yang dah berpunya ke belum, ada gak cerita pasal pantang-pantang bila kita nak ngorat sorang awek ni...tapi aku rasa macam tak complete kalo tak cerita pasal ni....sebagai jantan, memang dah lumrah kita suka ada awek bebanyak...bagi endut aku, jangan terasa ek..ni memang pe'el semulajadik jantan...just kebolehkawalan diorang jek yang berbeza-beza...dan aku rasa macam digeletek-geletak lak hati aku bila ramai yang duk ngaku depan aku diorang la playboy terhebat dan noob-noob yang baru belajor nak ngorat patut belajor dengan diorang...walhal diorang sendiri pun tak pernah lekat sorang pun awek...duk ngejor jek tak dapat-dapat..jadik, meh aku kongsi benda yang paling basic kalo kita nak jadik sorang yang diminati awek-awek....daripada kita perasan yang awek terkejor-kejor kita padahal kita yang sibuk menebeng muka kat tepi dia...orait??

  1. hal yang paling basic...dan aku nak letak dalam caps....CERMIN DIRI KORANG DULU...takdela aku nak kata kalo korang tak hensem, takleh nak ada awek keliling pinggang...tapi baik pilih yang sepadan dengan kita jek...kalo muka kita macam muka orang pecah rumah, bukan ke lebih elok kalo kita tak carik awek yang ala-ala Hanis Zalikha ataupun Fatin Liyana?walaupun kebanyakan awek cun akan cakap, kitorang tak pandang rupa, tapi hati budi...tapi percayala cakap aku....kalo korang tak hensem, takkan diorang layan punya baik-baik....paling pun kalo korang banyak duit ke, ada keta ke, korang jadik "tools" diorang jek...pedih??terima hakikat ek....
  2. NEVER TALK ABOUT YOUR SCANDALS....ini guarantee...dan juga cara menjaga saham...seriously, sebagai jantan tak laku, memangla kita bangga kalo kita dapat bawak awek-awek cun naik keta kita...walhal kita yang offer nak hantor dia balik...tapi jangan riak pasal benda tu...just anggap, well, setakat dia naik keta aku jek kot...takde apa nak dibanggakan pun...sebab orang yang patut kita banggakan ialah endut, tak pun tunang, tak pun bini sendiri...reti?
  3. NEVER CHASE THEM....korang pernah tengok cerita casanova tak??dia tak kejor mana-mana pompuan pun except pompuan yang dia memang nak jadikan bini dia...dan itu memang perkara basic...sorang casanova ataupun orang tak tau ranking panggil sebagai playboy tak payah nak sibuk-sibuk kejor awek...awek tu yang akan terpesona sendiri dengan charm dia...mungkin dari setakat senyuman, tak pun cara bercakap....tak pun jelingan mata...kalo yang dah sibuk-sibuk kejor ke hulu ke hilir, aku lagi suka panggil orang tu womanizer...nafsu tak tentu arah....
  4. DON'T TRY TO BE PERFECT...selalunya, sorang pompuan tertarik pada sorang laki tu sebab kekurangan dia..bukan kelebihan dia...ini memang perkara penting dalam act of conduct bagi sorang casanova berjaya....sebab setiap perkara yang berlaku spontan pasal sorang laki tu akan selalu melekat dalam kepala pompuan...so korang jangan terkejut kalo korang tengok rupa sebenor casanova berjaya ni..walaupun muka diorang ada la hensem sikit, tapi kengkadang korang tengok diorang agak clumsy, tak pun cam cepat menggelabah...itu semua daya penarik tu...tau?
  5. last and the most important thing is....STOP WHEN THE TIME COMES...biasanya orang menjadik casanova sebab marah ataupun nak carik the right someone dalam hidup diorang...so once diorang dah jumpa, they will stop and pass the throne to another noobs...so kalo korang rasa macam hell la nak stick to one person, korang tak sesuai bawak title ni...korang lagi sesuai dipanggil womanizer....got it?
dan persoalannya....tak kesian ke kat girls yang tak dipilih dan dijadikan skandal bebanyak tu??apa nak dikesiankan...kalo ikutkan konsep, aku suka, aku kenal-kenal, aku rapat-rapat, tak declare pun...tengok sesuai tak sesuai....kalo sesuai, jadik endut, stop jadik casanova...kalo tak sesuai, teruskan jadik skandal tak pun convert jadik member....tak salah pun....we never flirt them you know....

p/s: orang selalu salah anggap playboy ke casanova ni pantang tengok awek cun, terkejor-kejor, pastu pasang ramai-ramai dan perasan macam diorangla raja dalam dunia....tu kije womanizer yang mengaku casanova....sebab diorang nak orang fikir diorang ada charm tu....

17 comments:

Afiq Ryunosuke said...

terbaek????

ecah mashuri said...

huuuuuuuuuuuuu...tips utk pompuan ade?

tak susahkan sesape said...

lelaki..^^

Along Tapa said...

Afiq Ryunosuke

ko try la Afiq...mana tau dapat awek korea ke...hihi..

Along Tapa said...

tak susahkan sesape

yela2...pasni aku buat entri untuk awek lak...heeee~

Along Tapa said...

ecah mashuri

aku taktau apsal komen ko masuk ke spam...tips untuk pompuan??hehe...tengok mood aku nanti...

tak susahkan sesape said...

ak nk rqst ko buat entry khas tuk lelaki tajuknya yg dikejar xdpt,dikendong berciciran..haha~

Along Tapa said...

tak susahkan sesape

haha...kalo entri cenggitu, tempatnya kat HHD la ek...

tak susahkan sesape said...

haha..okey!ak tguuuu~

Along Tapa said...

tak susahkan sesape

haha...tunggu le ko...

ainzoo said...

Long,
Kolo Boiled Cassava aku suka ar. Cecah ngan sambal tumes ikan biles, kopi 434 kaw2. masa ujan lebat @ ujan renyai @ tak ujan.... perghhh ..ngam ho :D

(apekah??? :) )

Along Tapa said...

ainzoo

ko rindu muor ni...pegi balik la...haha..

ainzoo said...

mmg windu siot...tawon depan aku singgah muor la ..insya allah kolo pjg umur ...

Along Tapa said...

ainzoo

haha...boleh ek main singgah2...

ainzoo said...

ye la..aku bukan ada kat sini skang ni... bila bekalan 434, mi sipot, perencah mee bandung dah abis, siyes mmg rasa homsik yang amat(acececehh.. tapi xde la smpi meroyannn ..hahahha) =.=`

ainzoo said...

aku tak pernah nk buh link aku sesuka ati or suh org g kat entri aku. tapi, kali ni, kolo ko rajen Long, ko g ar yang kat tajuk sangkakala tu ...
just nk share dgn ko pristiwa yg mengetuk ati aku semalam.. =.=`

Along Tapa said...

ainzoo

raya aritu ko balik tak?link ko tu aku dah pegi dah...